Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΙΚΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ζίτσα…

    Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν ο Αμπελουργικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας τους πολίτες, με αφορμή τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα για τους αγρότες. Η συγκέντρωση θα γίνει την...

Με επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας στη Ζίτσα (φωτογραφίες)…

    Σε κοινή τους εκδήλωση η Τοπική Κοινότητα Ζίτσας και όλοι οι σύλλογοι της Ζίτσας έκοψαν την Βασιλόπιτα, ανήμερα όπως πάντα των Τριών Ιεραρχών την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο.
    Στην εκδήλωση όπου...

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ειρωνικά αντιμετώπισαν την «απρέπεια» του Μ. Πλιάκου στην πίτα της Θύελλας Ελεούσας!

Όλοι έλεγαν ευχές και αυτός έβγαλε προεκλογικό λόγο! Τον «δάγκωσε» ο πρόεδρος.
    Την πίτα της ομάδας έκοψε χτες σε μια πετυχημένη εκδήλωση η Θύελλα Ελεούσας στην κατάμεστη αίθουσα του «Καρβούνη». Μετά τον πρόεδρο της ομάδας, χαιρέτισαν την εκδήλωση λέγοντας ευχές για καλή χρονιά, επιτυχίες και καλή πορεία της ομάδας και των ακαδημιών της ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ κ. Β. Μάντζιος, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας κ. Β. Γαρδίκος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζίτσας κ. Σ. Βλέτσας.
    Μετά κάλεσαν και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ. Μ. Πλιάκο (που έφτασε καθυστερημένος) για χαιρετισμό και τότε συνέβη το απερίγραπτο!
    Συγκεκριμένα...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αγωγές κατά των οφειλετών του άσκησε ο Δήμος Ζίτσας - Ονόματα…

    Αρκετές δεκάδες αγωγές κατά οφειλετών του, άσκησε ο Δήμος Ζίτσας το τελευταίο διάστημα. Εφτά (7) τουλάχιστον δικηγόροι έλαβαν εντολή και κατέθεσαν τις αγωγές κατά εκείνων που οφείλουν διάφορα ποσά στο Δήμο Ζίτσας.
    Αναλυτικά τα ονόματα και τα ποσά που…

Θετική εξέλιξη - Αποκλειστικά θέμα του Δήμου Ζίτσας η χρήση της Παιδόπολης…

Απ' ευθείας παραχώρηση για 25 χρόνια προβλέπει η νέα σύμβαση. Κερδισμένος ο Δήμος από την απόφαση.
    Θετικότερες από ότι περίμενε ο Δήμος Ζίτσας είναι οι εξελίξεις γύρω από την παραχώρηση του ακινήτου όπου στεγαζόταν η πρώην Παιδόπολη Αγία Ελένη, αφού μετά τις συναντήσεις του Δημάρχου Δημήτρη Ρογκότη στην Αθήνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, τροποποιήθηκε η σύμβαση που θα έρθει προς υπογραφή, παραχωρώντας την έκταση απ' ευθείας στον δήμο Ζίτσας ο οποίος πλέον...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πώς είχαν ψηφίσει τα χωριά του Δήμου Ζίτσας το 2010…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2010 κατά πρώην Δήμο και κατά χωριό.
    Καθώς βρισκόμαστε μόλις 4 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 (25 Μαΐου) το zitsagate σας παρουσιάζει τους αναλυτικούς πίνακες με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010.
    Δείτε τους πίνακες:…

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Γαλάζια διάσπαση στο Δήμο Ζίτσας…

Σάκης Βλέτσας και Μιχ. Πλιάκος κλήθηκαν σε κοινή συνάντηση με πρωτοβουλία της Ν.Δ, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ. Δήλωση του κ. Βλέτσα.
    Η πιο σκληρή ίσως μάχη που γίνεται αυτή την περίοδο στο Δήμο Ζίτσας είναι «γαλάζια» μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχου Πασσαρώνας Σάκη Βλέτσα και του περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Πλιάκου. Και οι δυο θέλουν να διεκδικήσουν τη δημαρχία με τη ΝΔ, εκ των πραγμάτων να χωρίζεται στα δύο.
    Η πρωτοβουλία της ΝΔ για ενότητα στο Δήμο Ζίτσας όχι μόνο δεν κατάφερε το στόχο της αλλά έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή πλήρη διάσπαση.
    Με ανακοίνωσή του ο κ. Βλέτσας, γνωστοποιεί…

Εκδήλωση της «Συμμαχίας Πολιτών Δήμου Ζίτσας» για την ανάπτυξη του τόπου μας…

    Ανοιχτή συνάντηση διοργανώνει η παράταξη του κ. Χρυσ. Βούζα “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” με θέμα «Οι προκλήσεις της απασχόλησης και της αειφορίας – Οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό μέλλον για το Δήμο μας και τις επόμενες γενιές».
    Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, ο πρύτανης κ. Τρ. Αλμπάνης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάν. Παπαλέξης, ενώ εισηγήσεις θα κάνουν διακεκριμένοι επιστήμονες και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και ερωτήσεις με διάλογο.
    Η συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του ανοιχτού διαλόγου της “ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” με τους δημότες και είναι η 4η της συγκεκριμένης παράταξης.
    Αναλυτικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις...

Καχριμάνης: Ουδεμία ανάμειξη θα έχω στις εκλογές των Δήμων. Δεν είναι ηθικό, ούτε τίμιο

Δηλώνει ουδετερότητα απέναντι σε όλους τους υποψήφιους, όποιοι και αν είναι.
    Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με φήμες που τον έφεραν να “αβαντάρει” κάποιους υποψήφιους δημάρχους, διαψεύδοντας τες:
    «Έχω δηλώσει αρχικά στην παράταξή μου, σε όλους όσους πορεύτηκαν μέχρι σήμερα μαζί μου, ότι ουδείς πρέπει να έχει στο μυαλό του, ότι μπορεί εγώ να...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Ρογκότη ο Σπύρος Μάντζιος!!!

Ο πρώην Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
        Kατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, με ανακοίνωσή του, ο πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας και σημερινός δημοτικός σύμβουλος (Δημοτική Ενότητα Μολοσσών) Σπύρος Μάντζιος γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τη δημοτική ομάδα Ρογκότη, και την ανεξαρτητοποίησή του, «προλαβαίνοντας» ουσιαστικά τη διαγραφή του. 
    Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την κάθοδό του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ζίτσας (ΡΙΖΑ-Ριζοσπαστική Ανατροπή Δήμου Ζίτσας).
    Στην παράταξη Ρογκότη, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τέθηκε θέμα διαγραφής των δημοτικών συμβούλων κ. Σπ. Μάντζιου και Φ. Ράρρα η οποία όμως...

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τορπιλίζει την ενότητα της κεντροδεξιάς στο δήμο Ζίτσας, ο Μιχάλης Πλιάκος...

Έξαλλοι στη ΝΟΔΕ μαζί του - Αρνείται το διάλογο ζητώντας “Νεοδημοκρατικές επισημότητες” - Συνεχίζει να κινείται διασπαστικά - Προβληματισμός και στην Περιφέρεια.
(αναδημοσίευση από το epirusgate)
    Συνεχίζονται τα αυτοδιοικητικά ήξεις-αφήξεις του Μιχάλη Πλιάκου στο δήμο Ζίτσας και τώρα -αν και αρχικά είχε δεσμευτεί να το κάνει- αρνείται το διάλογο! Προφασιζόμενος διάφορες απίθανες τυπικού χαρακτήρα δικαιολογίες, προσπαθεί να αποφύγει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ζίτσας, Σάκη Βλέτσα.
    Η τοπική ΝΟΔΕ που είχε έγκαιρα αντιληφτεί το πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί στο δεύτερο δήμο του νομού, ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει τους δύο γαλάζιους συνδιεκδικητές του δήμου στο ίδιο τραπέζι προσπαθώντας να βρει μια κοινή φόρμουλα, ώστε να μην κατέβει ως αντάρτης με διασπαστικό ψηφοδέλτιο ο Μιχ. Πλιάκος.
    Στην κατεύθυνση αυτή, επιστρατεύτηκαν...

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη με 25 θέματα...

    Έχοντας 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα συνεδριάσει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στις 6:00 μμ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας.
    Από τα θέματα ξεχωρίζει το τελευταίο (25ο) το οποίο προβλέπει (επιτέλους!!!) την ψήφιση κανονισμού για την διενέργεια των προμηθειών του Δήμου.
    Ακόμη ουσιαστικής σημασίας είναι το 15ο που αφορά τα προβλήματα επικοινωνίας που δημιουργούνται από την κατάργηση αρκετών τοπικών δρόμων που δεν αποκαθίστανται, λόγω της  κατασκευής της 13ης Επαρχιακής οδού, καθώς και το 12ο που αφορά τα υδροηλεκτρικά έργα της Κληματιάς και...

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πρόσληψη ενός ατόμου στο Δήμο Ζίτσας…

Η αναλυτική προκήρυξη και η προθεσμία.
    Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι και 31 Ιουλίου 2014 ο Δήμος Ζίτσας θα προσλάβει ένα άτομο (1) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Ζίτσας, που εδρεύει στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
    Αναλυτικά η προκήρυξη και η προθεσμία…

Η Ελεούσα τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Λώλη (φωτό)…

    Τη μνήμη του ποδοσφαιριστή Θόδωρου Λώλη τίμησαν σήμερα στην Ελεούσα σε φιλικό παιχνίδι που έδωσαν οι νυν ποδοσφαιριστές με τους παλαίμαχους της Θύελλας.
    Ο Θόδωρος Λώλης ήταν ένας ταλαντούχος και σπουδαίος ποδοσφαιριστής της Θύελλας, αλλά η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς έσβησε μέσα στο γήπεδο του Βοτανικού στη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου Ολυμπιακού – Θύελλας Ελεούσας. 
    Ήταν…

Η «αλαζονεία της εξουσίας» και οι επιβλαβείς επιπτώσεις της....

Η αλαζονεία είναι εξουσιαστική συμπεριφορά.
(Αναδημοσίευση από τον «Ηπειρωτικό Αγώνα»)
    Αυτό είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο.     Οπότε, θα πρέπει να θεωρηθεί τουλάχιστον πλεονασμός η διατύπωση: «αλαζονεία της εξουσίας».....
    Εκτός κι αν...

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σπύρος Πάικας: «Κατακριτέα η συμπεριφορά του πατέρα μου» (όλο το video)…

Ανδρέας Πάικας: Αισθάνομαι υπόλογος… (δημόσια δήλωσή του)

(ανανεωμένο ρεπορτάζ)    
    Στην εκπομπή "Sports Arena" του ITV με τους Νίκο Σκούμπο και Έλενα Αντωνίου φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα (13/1) το μέλος της διοίκησης του Ροδοτοπίου και εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΠΣ Ηπείρου στις επικείμενες εκλογές κ. Σπύρος Πάικας.
    Ο κ. Πάικας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν την Κυριακή (12/1) στο παιχνίδι της Α’ κατηγορίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μεταξύ Κρύας και Ροδοτοπίου (Επεισοδιακό φινάλε, αποβολές, πάθος, ένταση, νεύρα και...

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Στο Υπουργείο Εργασίας έστειλε ο Δήμος Ζίτσας την πρόταση για την Παιδόπολη…

    Στο υπουργείο Εργασίας βρίσκεται ήδη η πρόταση εκ μέρους του Δήμου Ζίτσας για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης στην Αγία Ελένη. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, Δ. Ρογκότης με δηλώσεις του, η πρόταση έχει να κάνει με προνοιακές δομές που αφορούν ΑΜΕΑ οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν τόσο για να δημιουργηθούν όσο και για να λειτουργήσουν από το ΕΣΠΑ και το νέο Κοινοτικό Πρόγραμμα.
    Ο Δήμος έχει...

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλίες από τη Ν.Δ. για κοινό κεντροδεξιό ψηφοδέλτιο στο δήμο Ζίτσας…

Συνάντηση Βλέτσα–Πλιάκου με κορυφαία κομματικά στελέχη.
(Αναδημοσίευση από το epirusgate)
    Σε έντονες διεργασίες έχουν επιδοθεί τα κόμματα, κεντρικά και τοπικά, προκειμένου να βρουν αυτούς που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την ψήφο των πολιτών και την εκλογή στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Σας τα λέγαμε εδώ και μήνες, ότι είναι πέρα και πάνω από κάθε λογική να υπάρξουν ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών στο δήμο Ζίτσας, επτά (7) ψηφοδέλτια.
    Δεν γίνεται σε ένα δήμο με 20.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, όπου το 2010 ψήφισαν μόλις οι μισοί (περίπου 10.000) να έχουμε επτά υποψήφια δημοτικά σχήματα. Πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι περίπου ένας στους επτά (απ' όσους θα πάνε στις κάλπες στις 18 Μαΐου) θα έπρεπε να είναι... υποψήφιος σε ένα από τα πολλά ψηφοδέλτιο για το δημοτικό ή κάποιο από τα τοπικά συμβούλια!
    Να δείτε, ότι στο δήμο Ζίτσας μάλλον δύσκολα θα πάνε μέχρι τέλος όλες οι υποψηφιότητες, αφού με δεδομένο ότι οι εκλογές διενεργούνται με τον παλιό νόμο που θέλει πλήρες ψηφοδέλτιο σχεδόν 200 ατόμων σε 57 χωριά, πολλοί σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη μάχη πριν καν ξεκινήσουν επίσημα τον προεκλογικό αγώνα!
    Όλα αυτά είναι σε πλήρη γνώση της επίσημης Ν.Δ. αφού στις προηγούμενες εκλογές με ένα μόνο τότε ισχυρό ψηφοδέλτιο, αυτό του Σάκη Βλέτσα, έφτασαν στην πηγή (49%) αλλά …νερό δεν ήπιαν. Tώρα η N.Δ. αντιλαμβάνεται ότι με δύο κεντροδεξιά ψηφοδέλτια (Σάκης Βλέτσας και Μιχάλης Πλιάκος) και με...

Κρύα-Ροδοτόπι 2-1: Επεισοδιακό φινάλε, αποβολές, πάθος, ένταση, νεύρα και διαμαρτυρίες (5 video)…

Σπ. Πάικας: «Η συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές ... μόνο δεδομένη δεν είναι»
    Τρία γκολ, 3 αποβολές, πάθος, ένταση, νεύρα και διαμαρτυρίες είχαμε στο παιχνίδι της Κρύας με το Ροδοτόπι με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη με 2-1, αποτέλεσμα που τους φέρνει στους 38 βαθμούς και τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' Ερασιτεχνικής. Φωνές από το Ροδοτόπι για τη διαιτησία Ζαμπαλά, με αστυνομική συνοδεία αποχώρησε το διαιτητικό τρίο.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο...

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Όλες οι νέες τροποποιήσεις του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» από το Υπουργείο Εσωτερικών…

Με 79 άρθρα αλλάζει ο “Καλλικράτης” 4 μήνες πριν τις εκλογές. Όλη η αιτιολογική έκθεση και το Νομοσχέδιο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΕΣ».
    Τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΕΣ» παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το zitsagate.
    Πολλά τα σημεία που αλλάζουν με τα 79 άρθρα. Χαρακτηριστικά...

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Οι αργίες του 2014. Υπάρχουν εννέα (9) 4ήμερα και 3ήμερα …

Έτος «ανοιχτοχέρης» το 2014! Πέντε 4ήμερα και τέσσερα 3ήμερα.
    Μην μας παρεξηγείτε που ακόμη δεν μπήκε ο νέος χρόνος εμείς κοιτάζουμε τις αργίες. Άλλωστε είμαστε σίγουροι ότι λίγο-πολύ όλοι το κάνουμε, κρυφοκοιτάζοντας το ημερολόγιο για να δούμε αν το νέο έτος μας φέρνει κάποιο ημερολογιακό… μπαξίσι. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως κάθε χρόνος ξεκινά με αργία, την Πρωτοχρονιά.
    Και αν αληθεύει η γνωστή ρήση πως ό,τι κάνεις στην αρχή του χρόνου θα το κάνεις και την υπόλοιπη χρονιά, εμείς επαυξάνουμε, αναζητώντας από τώρα ποιες ημέρες θα ξεκουραστούμε επισήμως μέσα...