Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Γαλάζια διάσπαση στο Δήμο Ζίτσας…

Σάκης Βλέτσας και Μιχ. Πλιάκος κλήθηκαν σε κοινή συνάντηση με πρωτοβουλία της Ν.Δ, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ. Δήλωση του κ. Βλέτσα.
    Η πιο σκληρή ίσως μάχη που γίνεται αυτή την περίοδο στο Δήμο Ζίτσας είναι «γαλάζια» μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχου Πασσαρώνας Σάκη Βλέτσα και του περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Πλιάκου. Και οι δυο θέλουν να διεκδικήσουν τη δημαρχία με τη ΝΔ, εκ των πραγμάτων να χωρίζεται στα δύο.
    Η πρωτοβουλία της ΝΔ για ενότητα στο Δήμο Ζίτσας όχι μόνο δεν κατάφερε το στόχο της αλλά έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή πλήρη διάσπαση.
    Με ανακοίνωσή του ο κ. Βλέτσας, γνωστοποιεί…
την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία να συζητήσει με τα δύο στελέχη της για την αποφυγή δύο ψηφοδελτίων, μια πρωτοβουλία που ναυάγησε. Ο κ. Βλέτσας επιρρίπτει τις ευθύνες γι΄ αυτό τον ναυάγιο στον κ. Πλιάκο, ο οποίος «ματαίωσε την τελευταία στιγμή την έγκαιρα προγραμματισμένη συνάντηση».

    Σε χθεσινές τηλεοπτικές εκπομπές τοποθετήθηκαν για τη διαμάχη τόσο ο κ. Βλέτσας και ο κ. Πλιάκος, όσο και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μ. Κεφάλα.

    Η κ. Κεφάλα είπε ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση, αφού η ΝΔ δεν θέλει δύο στελέχη της να “ερίζουν”. Ο κ. Πλιάκος είπε ότι ήταν ραντεβού για να πιουν ένα καφέ. Ο κ. Βλέτσας αφού αποκάλυψε ότι το ραντεβού ήταν στα γραφεία της ΝΟΔΕ, είπε δηκτικά ότι προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου δεν έχει ούτε καφετιέρα δεν είναι για καφέ, αλλά συνάντηση ουσίας και προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του κ. Σάκη Βλέτσα:

    «Στα πλαίσια πρωτοβουλίας που ανέλαβε η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ιωαννίνων, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ζίτσας η ενότητα του ευρύτερου χώρου που εκφράζεται πολιτικά από τη Ν.Δ., δέχτηκα πρόσκληση να συμμετάσχω σε έγκαιρα προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της το βράδυ της Τετάρτης 22/1/2014. Σε αυτή επρόκειτο να παρευρεθούν αρμόδια κομματικά όργανα, αλλά και ο φερόμενος ως υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μ. Πλιάκος.

    Πιστεύοντας ακράδαντα, αλλά και μεταφέροντας την πεποίθηση των μελών και φίλων της παράταξής μας, ότι υποχρέωση όλων όσων ασχολούμαστε με τα κοινά, πρέπει να είναι όχι μόνο η εξασφάλιση προσωπικών εκλογικών στρατηγικών, αλλά και η διασφάλιση της ενότητας του ευρύτερου πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχομαι, αποδέχτηκα την πρόσκληση, καθώς πιστεύω ότι όλα πρέπει να διέπονται από διαφανείς, κρυστάλλινες και ανοιχτές διαδικασίες, χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμες στον καθένα.

    Η απόφασή μου αυτή μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς έπρεπε να πείσω τις ηχηρές εκείνες φωνές στο εσωτερικό της παράταξής μου, που καταγγέλλουν ως διασπαστικό τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύει παρασκηνιακά  την φερόμενη υποψηφιότητά του ο κ. Μ. Πλιάκος, χωρίς ουδέποτε προηγουμένως να με έχει ενημερώσει σχετικά ή να έχει γίνει οποτεδήποτε συνάντηση επί δωδεκάμηνο με αποκλειστική του ευθύνη. Αποφάσισα να παρευρεθώ, επιθυμώντας να βοηθήσω τη Ν.Δ. ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου πολλάκις μου έκανε την τιμή να με στηρίξει και να εκλεγώ Δήμαρχος Πασσαρώνος με την ψήφο των συνδημοτών μου, ενώ στις εκλογές του 2010 στον ενιαίο Δήμο Ζίτσας, η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας έφτασε με τον αγώνα των συνεργατών μου στο 49%.

    Ξαφνικά λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση, ο κ. Πλιάκος υπαναχώρησε, επικαλούμενος ότι είναι “άτυπη”, όμως με ενημέρωσαν από τη Ν.Δ. ότι η πρόσκληση εξακολουθεί να ισχύει και για τους δυό μας επειδή του τυπικού υπερτερεί η πολιτική ουσία της αποφυγής δύο ψηφοδελτίων. Αργά το απόγευμα, μετά την άκαμπτη άρνηση του κ. Πλιάκου η συνάντηση ματαιώθηκε οριστικά.

    Στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή ουδέποτε «κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου» αποκρύπτοντας την πολιτική μου καταβολή και ταυτότητα. Ταυτόχρονα όμως θέτω ως πρώτη προτεραιότητα τη σύνθεση, τη διαβούλευση και τη συμπόρευση με πρόσωπα και συλλογικότητες από όμορους ή και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

    Στην κατεύθυνση αυτή και επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, αποφάσισα να μην ακολουθήσω το «θέατρο» του πολιτικού παραλόγου στο οποίο δυστυχώς ο κ. Μ. Πλιάκος πρωταγωνιστεί.

    Πιστεύω ότι εκτός από εμένα και τη Ν.Δ., όλη η παράταξη δεν επιθυμεί δύο ψηφοδέλτια στο Δήμο Ζίτσας. Πλέον οι δημότες θα κρίνουν με την αποδεκτή και αλάνθαστη κρίση τους αξιολογώντας το έργο και την πορεία του καθενός, με γνώμονα το καλό της περιοχής μας. »