Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τορπιλίζει την ενότητα της κεντροδεξιάς στο δήμο Ζίτσας, ο Μιχάλης Πλιάκος...

Έξαλλοι στη ΝΟΔΕ μαζί του - Αρνείται το διάλογο ζητώντας “Νεοδημοκρατικές επισημότητες” - Συνεχίζει να κινείται διασπαστικά - Προβληματισμός και στην Περιφέρεια.
(αναδημοσίευση από το epirusgate)
    Συνεχίζονται τα αυτοδιοικητικά ήξεις-αφήξεις του Μιχάλη Πλιάκου στο δήμο Ζίτσας και τώρα -αν και αρχικά είχε δεσμευτεί να το κάνει- αρνείται το διάλογο! Προφασιζόμενος διάφορες απίθανες τυπικού χαρακτήρα δικαιολογίες, προσπαθεί να αποφύγει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ζίτσας, Σάκη Βλέτσα.
    Η τοπική ΝΟΔΕ που είχε έγκαιρα αντιληφτεί το πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί στο δεύτερο δήμο του νομού, ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει τους δύο γαλάζιους συνδιεκδικητές του δήμου στο ίδιο τραπέζι προσπαθώντας να βρει μια κοινή φόρμουλα, ώστε να μην κατέβει ως αντάρτης με διασπαστικό ψηφοδέλτιο ο Μιχ. Πλιάκος.
    Στην κατεύθυνση αυτή, επιστρατεύτηκαν...

πολλές πιέσεις, ώστε ο πρώην δήμαρχος Σάκης Βλέτσας να δεχτεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Ο λόγος είναι απλός. Μέχρι σήμερα ουδέποτε ο Μιχ. Πλιάκος τον είχε ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή του να κατέβει στο δήμο, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη μερίδα στελεχών της κεντροδεξιάς στο δήμο Ζίτσας να θεωρούν διασπαστικές τις κινήσεις Πλιάκου, αφού αυτές είναι σαφές ότι τορπιλίζουν την ενότητα του χώρου και φέρνουν τα αντίπαλα -προς αυτούς- ψηφοδέλτια σε θέση ισχύος!


    Αποτέλεσμα όλης αυτής της αρνητικής κατάστασης, είναι το γενικότερο μούδιασμα και η αποστροφή μιας σειράς έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών που προέρχονται από τη Ν.Δ. να συμμετάσχουν στις προσεχείς κρίσιμες δημοτικές εκλογές.

    Στις παρατάξεις Γαρδίκου και Βούζα κάνουν... πάρτι και επενδύουν στις διασπαστικές κινήσεις Πλιάκου, θεωρώντας ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να γεφυρωθεί το ρήγμα μεταξύ Βλέτσα και Πλιάκου.
Στη ΝΟΔΕ είναι έξαλλοι με τα... "καμώματα" Πλιάκου και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν, αφού αφενός δεν τηρεί την υπόσχεση που τους έχει δώσει για διάλογο και αφετέρου ενισχύει τις πληροφορίες που τον φέρουν να έχει ξεκινήσει πόλεμο με τα πρόσωπα που σήμερα στελεχώνουν τα γαλάζια νομαρχιακά κομματικά όργανα.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε μέσα από την τοπική ΝΟΔΕ, ο Μιχ. Πλιάκος αρνήθηκε εντελώς ξαφνικά μόλις στο παρά πέντε τον αυτοδιοικητικό διάλογο, ζητώντας από τη ΝΟΔΕ ζητώντας γραπτή και όχι προφορική πρόσκληση θέλοντας να είναι σκληρά κομματικός! Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή. Από την ουσία, στο... φαίνεσθαι!

    Κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις επόμενες κινήσεις Πλιάκου, όμως είναι πλέον σαφές ότι ο διασπαστικός ρόλος του στο δήμο Ζίτσας, κατάφερε να κάνει έξαλλη μαζί του και την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων!

    Ταυτόχρονα, "φίδια" αρχίζουν να ζώνουν και την περιφέρεια Ηπείρου, αφού είναι σαφές ότι η πλειοψηφία των γαλάζιων στελεχών του δήμου Ζίτσας που πρόσκειται στον Σάκη Βλέτσα, δικαιολογημένα θα χρεώσει στον Αλέκο Καχριμάνη, τη διάσπαση λόγω Πλιάκου. Πολλοί εντός του μεγάρου ζητούν από τον περιφερειάρχη Ηπείρου να συνετίσει και κυρίως να προσγειώσει στην πραγματικότητα τον Μιχ. Πλιάκο, προειδοποιώντας για... ντράβαλα στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

    Προβληματισμένος είναι και ο Καχριμάνης, που δε θέλει με τίποτα γκρίνιες και εσωστρέφειες στο δεύτερο δήμο του νομού. Σε λίγες ημέρες έρχεται στα Γιάννενα ο Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Για να δούμε τι θα δούμε...

(αναδημοσίευση από το epirusgate)