Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σπύρος Πάικας: «Κατακριτέα η συμπεριφορά του πατέρα μου» (όλο το video)…

Ανδρέας Πάικας: Αισθάνομαι υπόλογος… (δημόσια δήλωσή του)

(ανανεωμένο ρεπορτάζ)    
    Στην εκπομπή "Sports Arena" του ITV με τους Νίκο Σκούμπο και Έλενα Αντωνίου φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα (13/1) το μέλος της διοίκησης του Ροδοτοπίου και εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΠΣ Ηπείρου στις επικείμενες εκλογές κ. Σπύρος Πάικας.
    Ο κ. Πάικας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν την Κυριακή (12/1) στο παιχνίδι της Α’ κατηγορίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μεταξύ Κρύας και Ροδοτοπίου (Επεισοδιακό φινάλε, αποβολές, πάθος, ένταση, νεύρα και...
διαμαρτυρίες εδώ), υποστήριξε ότι η ομάδα του έπεσε θύμα της κακής διαιτησίας του κ. Ζαμπαλά, η οποία ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά κακών διαιτησιών που έχει συναντήσει τελευταία και τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει επιλεκτική στοχοποίηση του Ροδοτοπίου εξαιτίας της δικής του υποψηφιότητας στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣ Ηπείρου.
    Ο επικεφαλής της ΕΝ.Κ.Ε.Π. ισχυρίστηκε (στο ΒΙΝΤΕΟ στο 9:40 και μετά)ότι… η λανθασμένη η απόφαση του κ. Ζαμπαλά, με τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ της Κρύας, είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένταση στο γήπεδο, η οποία ωστόσο κακώς "βαφτίστηκε" εκτεταμένα επεισόδια. Για τη ρίψη πέτρας στον αγωνιστικό χώρο, η οποία καταγράφηκε στο φύλλο αγώνος από τον κ. Ζαμπαλά, δήλωσε άγνοια, ωστόσο καταδίκασε τη συμπεριφορά του πατέρα του, Ανδρέα Πάικα, για τη φραστική επίθεση στο διαιτητή, λέγοντας "ο πατέρας μου είχε κατακριτέα συμπεριφορά" (στο ΒΙΝΤΕΟ 26:30).
    Στη συνέχεια, ο κ. Πάικας τόνισε ότι ο δικός του ρόλος ήταν πυροσβεστικός όταν αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από τα όρια, επικαλούμενος μάλιστα τις μαρτυρίες τόσο του κ. Δάλλα όσο και των κ.κ. Κοζανίτη και Κοντοδήμα που βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο της Κρύας. 
    Ο κ. Πάικας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στο ρεπορτάζ του PASsports.gr συνδέθηκε η δική του δράση με αυτή του πατέρα του, που έλαβε μέρος στα επεισόδια, υπερασπιζόμενος την ξεχωριστή του οντότητα και παρουσία στο χώρο.
    Σε ερώτηση για το ποια είναι η παράταξη που έχει τη δύναμη να επηρεάζει διαιτητές ώστε οι τελευταίοι να «λειτουργούν» εναντίον της ομάδας του, όπως ισχυρίστηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κρύα, ο κ. Πάικας απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση παρά αρκέστηκε σε αιχμές και υπονοούμενα για τραπεζώματα διαιτητών παρουσία προέδρων.
    Σε ερώτηση για το αν η παράταξή του θα παραμείνει ανεξάρτητη έως τις επικείμενες εκλογές ή εάν θα συμπορευθεί με το νυν πρόεδρο της ΕΠΣ, Βασίλη Μάντζιο, επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι δηλαδή η ΕΝΚΕΠ δεν έχει ξεφύγει από το πνεύμα της αρχικής της διακήρυξης που έκανε λόγο για διάθεση ανανέωσης στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η παράταξή του θα καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφικό ρεύμα στις επικείμενες εκλογές διατηρώντας παράλληλα την ανεξαρτησία της.
    Ο κ. Πάικας «εξακόντισε» τα βέλη του εναντίον εκείνων που δε δέχθηκαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ίδιο και τους συνεργάτες του, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΕΝΚΕΠ παραμένει μια παράταξη ανοιχτή σε συνεργασίες με όλους όσους έχουν διάθεση για προσφορά.
    Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο ίδιος μπορεί να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, διότι διαφωνεί με τη διαμορφωθείσα προεκλογική κατάσταση αφήνοντας για άλλη μια φορά υπονοούμενα για τον τρόπο που λειτουργούν οι αντίπαλες παρατάξεις.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και το πρώην μέλος της ΕΔ, κ. Κώστας Δάλλας, ο οποίος υπερασπίστηκε το κ. Ζαμπαλά και ζήτησε από τον κ. Πάικα να είναι προσεκτικότερος στις τοποθετήσεις του.

Για να δείτε όλο το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις του κ. Σπ. Πάικα κλικ εδώ

(πηγή: passports)

Ανδρέας Πάικας: Αισθάνομαι υπόλογος… (δημόσια δήλωσή του)

Την άποψη του για τα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα με τον ΠΑΟ Κρύας και το Ροδοτόπι, κατέθεσε ο Ανδρέας Πάικας.
Ο τ. πρόεδρος του Ροδοτοπίου αφού ζητά συγνώμη από τη συμπεριφορά του διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία, αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα γεγονότα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος ήταν ο γιος του, Σπύρος Πάικας.

Συγκεκριμένα αναφέρει με δήλωση του:

Ιωάννινα 15-01-2014
Δ Η Λ Ω Σ Η – Τ Ο Π Ο Θ Ε Τ Η Σ Η
Του Ανδρέα Πάικα του Σπυρίδωνα, πρώην διαιτητή, πρώην Προέδρου «ΠΑΣΣΑΡΩΝ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ» και νυν μέλους και φιλάθλου του ως άνω σωματείου.

Με αφορμή τα όσα εξελίχθησαν την Κυριακή 12-01-2014 στο γήπεδο της Κρύας και για τα οποία πολύ μελάνι και ταυτόχρονα χολή χύθηκε τις προηγούμενες μέρες από τους «εξυγιαντές» του τοπικού μας ποδοσφαίρου, οφείλω να καταθέσω την άποψή μου.
Οφείλω καταρχήν να ζητήσω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την συμπεριφορά μου όπως αυτή καταγράφηκε και στο σχετικό βίντεο ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ από την οικογένειά μου ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ από τον γιο μου, από τους ποδοσφαιριστές, προπονητή και διοίκηση της ομάδας του Ροδοτοπίου οι οποίοι προς τιμήν τους όλοι προσπαθούσαν να με απομακρύνουν από το γήπεδο και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων παρόλη την πίκρα και οργή τους καθώς και από τους πραγματικούς μου φίλους όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής, συνδικαλιστικής, πολιτικής, διαιτητικής και αθλητικής διοικητικής μου πορείας και ενασχόλησης.
Προς τον διαιτητή της αναμέτρησης δηλώνω ότι οι διαμαρτυρίες μου ΚΑΙ ΜΟΝΟ (όπως προκύπτει από το βίντεο και τις μαρτυρίες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ) προς το πρόσωπό του δεν είναι αποδεκτές ως τρόπος αντίδρασης και έχω ήδη μετανιώσει για αυτό.
Έχοντας υπηρετήσει για πάνω από 30 χρόνια το χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου και την ομάδα του Ροδοτοπίου από θέσεις ευθύνης είμαι σε θέση να γνωρίζω σήμερα πρόσωπα και καταστάσεις απ' έξω και ανακατωτά ή καλύτερα σαν ανοιχτό βιβλίο. Η παθολογική μου (ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ) αγάπη μου για ότι σημαίνει – συμβολίζει – αντανακλά το όνομα «ΠΑΣΣΑΡΩΝ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ» με οδήγησε στη συμπεριφορά μου αυτή βλέποντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές να αποχωρούν από το γήπεδο με ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ από την ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΗ ΚΛΟΠΗ που συντελέστηκε τόσο προκλητικά εις βάρος τους στον εν λόγω αγώνα. Επί 35 τουλάχιστον λεπτά στο β ημίχρονο είχαμε γίνει άπαντες στο γήπεδο αποδέκτες μιας διαιτητικής συμπεριφοράς που μόνο τυχαία δεν ήταν.
Και φυσικά το γεγονός αυτό δεν μπορεί κανείς από τα όργανα της τοπικής διαιτησίας να το γνωρίζει αφού κανείς παρατηρητής δεν βρισκόταν στο γήπεδο!!!!!! Έσπευσαν όμως άμεσα να στηρίξουν τον εν λόγω διαιτητή. Και όχι μόνο αυτοί αλλά και άλλοι πολλοί.
Οι «αμερόληπτοι» και «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι της πόλης μας καθώς επίσης και παλιοί καλοί «φίλοι» και εμένα προσωπικά αλλά και της ομάδας του Ροδοτοπίου. Δηλαδή αυτοί που αποδεδειγμένα έχουν ευεργετηθεί και με το παραπάνω. Αυτοί για τους οποίους κατά το παρελθόν έχω βάλει πλάτη στα δύσκολα. Αυτοί που από το ποδόσφαιρο έχουν μάθει μόνο να παίρνουν (η σωστή έκφραση θα ήταν να τα ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΧΟΝΤΡΑ) και ποτέ να δίνουν. Αυτοί που φυσικά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις πάρει δάνειο για την ομάδα σου και να πληρώνεις ακόμη αλλά που γνωρίζουν να σε στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα με την 1η ευκαιρία λησμονώντας τη στήριξη που τους παρείχες όταν διπλωματικά ή απροκάλυπτα σου τη ζητούσαν.
Ναι λοιπόν ανέκαθεν απολογούμουν και απολογούμαι και σήμερα για το πάθος με το οποίο στήριζα και εξακολουθώ να στηρίζω την ομάδα μου γιατί πόνεσα και πονάω ακόμη και σήμερα για αυτήν.
ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν μπορεί να μου προσάψει την παραμικρή κατηγορία ότι από την οποιαδήποτε ενασχόλησή μου κοινωνική, επαγγελματική, πολιτική και αθλητική, έκλεψα ή ξεπούλησα αρχές και ιδανικά ή ταυτίστηκα με παιχνίδια εξουσίας ή πάτησα επί πτωμάτων για να ικανοποιήσω προσωπικές μου φιλοδοξίες. Αντιθέτως όπου ασχολήθηκα ενεργά και αφιέρωσα πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μου ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. Άλλοι πρέπει να προβληματίζονται για την προϊστορία τους.
Και για το λόγο αυτό νιώθω ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που στα χνάρια αυτά της αξιοπρέπειας, της δυναμικής αλλά ασυμβίβαστης πορείας και της έντονης κοινωνικής δράσης βαδίζει ο γιος μου, ο οποίος σαφέστατα έχει την δική του προσωπικότητα και έχει καταφέρει να με ξεπεράσει μακράν και ο οποίος ήταν ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ όσων ακολούθησαν τις ημέρες αυτές από την Κυριακή το απόγευμα. Διότι αυτοί που έγραψαν όσα έγραψαν δεν είδαν κανέναν άλλον εκτός από εμένα στο γήπεδο να φωνάζει και να διαμαρτύρεται στο διαιτητή.

Αλλά τι ψάχνω βέβαια τώρα; Την απάντηση στην δια γυμνού οφθαλμού απροκάλυπτη στοχοποίηση του γιου μου διαμέσου εμού; Και για το λόγο αυτό και μόνο αισθάνομαι ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. Γιατί όφειλα να τον είχα προστατεύσει.
Αλήθεια θυμάται κανείς ή μπορεί να μας υποδείξει κάποιος δημοσιογράφος σε αυτή την πόλη πότε άλλοτε ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε τέτοιες διατάσεις; Οι διαμαρτυρίες να βαφτίζονται επεισόδια και προπηλακισμοί; Μάλλον όσοι παρευρίσκοντο στο γήπεδο της Κρύας όταν διάβασαν το ρεπορτάζ του αμερόληπτου δημοσιογράφου θεώρησαν ότι αυτά που περιέγραφε ο εν λόγω κύριος πρέπει να συνέβησαν σε άλλο γήπεδο. Αλήθεια το βίντεο με τη φάση του πέναλτι που βρίσκεται;;;;;; Διότι υπήρξε και κρίση του εν λόγω δημοσιογράφου περί παράβασης που φαίνεται. Πού την είδε άραγε αν δεν υπάρχει στο βίντεο; Από το σημείο που καθόταν; Και γνωρίζει καλά ότι γνωρίζω και γνωρίζουν όλοι που ακριβώς καθόταν.......
Θα ήθελα κλείνοντας να τονίσω ότι τη φωνή και το λόγο δεν πρόκειται κανείς να μου τα στερήσει όσο και αν προσπαθήσει. Γιατί σε βιαιοπραγίες ούτε συμμετείχα ούτε πρόκειται ποτέ μου να συμμετέχω. Την ομάδα που υπηρέτησα με μεράκι, πόνο και αγάπη θα εξακολουθώ να την στηρίζω και αν χρειαστεί θα βγαίνω μπροστά για να την υπερασπιστώ όπως και ο κάθε άνθρωπος που συμμετέχει σε τέτοιες δραστηριότητες.
Σε όσους άδραξαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από μια άτυχη και παρορμητική στιγμή έντασης προκειμένου να δημιουργήσουν εξελίξεις προς όφελος τους δηλώνω ότι θα με βρουν μπροστά τους από εδώ και στο εξής σε οποιαδήποτε επιχειρούμενη προσπάθεια ισοπέδωσης και απαξίωσης.
Ευτυχώς σε αυτό τον τόπο είμαστε λίγο πολύ όλοι γνωστοί μεταξύ μας και κυρίως στο χώρο του τοπικού μας ποδοσφαίρου γνωριζόμαστε πολύ καλά. Δεν θα φοβηθώ ούτε και θα διστάσω αν χρειαστεί να μιλήσω με ονόματα για συγκεκριμένους ανθρώπους είτε από το χώρο των παραγόντων, είτε από το χώρο της διαιτησίας. Εξάλλου με τους περισσότερους μας συνδέουν κοινά βιώματα και οι πρακτικές όλων μας είναι καταγεγραμμένες.
Με τιμή

Ανδρέας Πάικας

(Πηγή sportsioannina)