Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κρύα-Ροδοτόπι 2-1: Επεισοδιακό φινάλε, αποβολές, πάθος, ένταση, νεύρα και διαμαρτυρίες (5 video)…

Σπ. Πάικας: «Η συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές ... μόνο δεδομένη δεν είναι»
    Τρία γκολ, 3 αποβολές, πάθος, ένταση, νεύρα και διαμαρτυρίες είχαμε στο παιχνίδι της Κρύας με το Ροδοτόπι με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη με 2-1, αποτέλεσμα που τους φέρνει στους 38 βαθμούς και τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' Ερασιτεχνικής. Φωνές από το Ροδοτόπι για τη διαιτησία Ζαμπαλά, με αστυνομική συνοδεία αποχώρησε το διαιτητικό τρίο.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο...
πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση κύλησε ήρεμα και χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, με την Κρύα να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. 
   Ο αγώνας:
    Όλο το "ζουμί" του παιχνιδιού ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55' το Ροδοτόπι πήρε το προβάδισμα με σουτ του Μπαρλαγιάννη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ραγιά.
    Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση 13 λεπτά αργότερα, στο 68' μετά από σέντρα του Τσίου και κεφαλιά του Δήμου που νίκησε τον Κάτσιο και πέτυχε το 1-1. Στο 75' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση πέναλτι σε ανατροπή του Χατζηχρήστου εντός περιοχής από τον Κρανά με τον διαιτητή Ζαμπαλά να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 78' οι δυο ομάδες έμειναν με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκαν ταυτόχρονα με κόκκινη κάρτα ο Λαδιάς Π. από την Κρύα και ο Μπαρλαγιάννης από το Ροδοτόπι μετά από ένταση και σπρωξίματα στον χώρο του κέντρου.
    Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα και έκρινε τον νικητή έγινε στο 87': ο Στεργίου έκανε τη βαθιά μπαλιά προς τα δεξιά της μεγάλης περιοχής του Ροδοτοπίου, ο Κρανάς φαίνεται στην αρχή της φάσης να κρατάει τον Θρασκιά που σηκώνονταν για κεφαλιά με τον διαιτητή Ζαμπαλά να υποδεικνύει το πέναλτι κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Στις διαμαρτυρίες αυτές αποβλήθηκε με κόκκινη και ο Ντίνος που είχε περάσει νωρίτερα σαν αλλαγή και έτσι το Ροδοτόπι έμεινε με 9 ποδοσφαιριστέςΤην εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τσολάκος που έστειλε τον Κάτσιο στην αντίθετη γωνία και τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
    Οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του διαιτητή από πλευράς Ροδοτοπίου έγιναν εντονότερες με την επίτευξη του τέρματος ενώ εκσφενδονίστηκε και πέτρα προς το μέρος του χωρίς όμως να τον πετύχει.
    Με τη λήξη του παιχνιδιού εξαγριωμένοι φίλαθλοι του Ροδοτοπίου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τη διαιτητική τριάδα που παρέμεινε για λόγους ασφαλείας στον χώρο του κέντρου για περίπου 20 λεπτά.
    Στα επεισόδια πρωταγωνιστής, όπως αποδεικνύεται(*) και στο βίντεο,  ήταν ο Ανδρέας Πάικας πατέρας του μέλους του ΔΣ της Πασσαρώνας Ροδοτοπίου Σπύρου Πάικα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, άρχισε να βρίζει(*) τον διαιτητή Ζαμπαλά και κινήθηκε απειλητικά(*) εναντίον του.
    Οι διαιτητές κατάφεραν να προσεγγίσουν τελικά τα αποδυτήρια όταν έφτασε ένα περιπολικό της αστυνομίας. Μάλιστα ο κ. Ζαμπαλάς υπέδειξε στους αστυνομικούς τον κ. Πάικα ως υπαίτιο των επεισοδίων και ότι προτίθεται να του καταθέσει μήνυση με αποτέλεσμα αυτοί να θέλουν να προχωρήσουν σε προσαγωγή με τον πατέρα του μέλους του ΔΣ του Ροδοτοπίου να αντιδρά. Τελικά, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο διαιτητής του αγώνα δεν είχε καταθέσει μήνυση.
    Στο ΦΑ αγώνα ο διαιτητής Ζαμπαλάς αναφέρει τα εξής για το επίμαχο χρονικό σημείο: «Στο 88' φίλαθλος της φιλοξενούμενης ομάδος Πασσαρών Ροδοτοπίου πέταξε πέτρα προς το μέρος μου χωρίς να με πετύχει. Στο σημείο αυτό διέκοψα προσωρινά τον αγώνα. Μετά το τέλος του αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδος εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου καθώς και στον περιβάλλοντα αυτού και με έβριζαν και με προπηλάκιζαν με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μεταβώ στον χώρο των αποδυτηρίων εγώ και οι βοηθοί μου με ασφάλεια. Κατόπιν τούτου κάλεσα τον υπεύθυνο τήρησης της τάξης της γηπεδούχου ομάδας κ. Χρήστο Φακίτσα και του ζήτησα να καλέσει την αστυνομία, κάτι που έκανε. Στον αγωνιστικό χώρο κάθισα εγώ και οι βοηθοί μου για 25' μέχρις ότου έρθει η αστυνομία και απομακρύνει από τα αποδυτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο τους φιλάθλους που είχαν εισέλθει».
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Διαμάντης - Ορφανός)
ΠΑΟ Κρύας (Θρασκιάς): Ζαραβέλας, Φιλίππου (58' Χατζηχρήστου), Δούβλης, Τσίος, Λαδιάς Π., Κύρκος, Τσολάκος, Δήμος, Στεργίου, Λαδιάς Σ.(84' Θρασκιάς Γ.), Τασιούλας.
Πασσαρών Ροδοτοπίου (Σιαφάκας): Κάτσιος, Παπαγεωργίου, Δάλλας (77' Ντίνος), Πάικας, Κρανάς, Μαλλάτος, Κατσάνος, Παππάς, Ραγιάς, Νούσιας (83' Γκρόπασι), Μπαρλαγιάννης.

Σχόλιο του αθλητικού συντάκτη: «Ανεξαρτήτως αν υπάρχει ή όχι παράβαση στη φάση του πέναλτι, τέτοιες συμπεριφορές δεν επιδέχονται καμίας δικαιολογίας και είναι ιδιαιτέρως λυπηρό να προέρχονται από ανθρώπους που διεκδικούν την ηγεσία της ΕΠΣΗΠ. Με τέτοιες νοοτροπίες πώς θα αλλάξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής προς το καλύτερο;;;;
Ο υπογράφων δεν ανήκε, δεν ανήκει και ούτε θα ανήκει σε καμία από τις υποψήφιες παρατάξεις. Ούτε παίζει το παιχνίδι κανενός. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη όμως.» Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ
[(*) κατά τον αθλητικό συντάκτη Θ. Μυριούνη και το PASsports. Το zitsagate δεν υιοθετεί τα περί των επεισοδίων]               

Τα βίντεο:

Η δήλωση Σπ. Πάικα
    Για τα όσα έγινα χθες στο γήπεδο της Κρύας τοποθετήθηκε το μέλος του Δ.Σ. του Ροδοτοπίου και υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣΗΠ Σπύρος Πάικας.
    Ο κ.Πάικας μίλησε με σκληρά λόγια για τους διαιτητές λέγοντας οτι είναι χωρισμένοι σε ομάδες που κάθε μια εξυπητερεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων παρατάξεων, ενώ τόνισε οτι αυτοί που ευαγγελίζονται την ανανέωση στα διοικητικά της ΕΠΣΗΠ αντιλαμβάνονται την έννοια ανανέωση οι μεν με το να υπόσχονται χρήματα σε όλα τα σωματεία για να τους ψηφίσουν, η δε με το να διατηρούν με το έτσι θέλω μια σφραγίδα μόνο για ψήφους.
    Τέλος ο κ. Πάικας έθεσε εν αμφιβόλλω την υποψηφιότητα του στις εκλογές της ΕΠΣΗΠ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Πάικας:
    «Στο γήπεδο της Κρύας είχαμε σήμερα (σ.σ. χθες) τον ορισμό της στοχοποίησης της ομάδας του Ροδοτοπίου και κατ΄επέκταση των ανθρώπων που απαρτίζουν αυτή την ομάδα και ματώνουν για αυτή.
    Ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην ΕΠΣΗΠ η διαιτησία έχει κληθεί να παίξει το δικό της σημαντικό ρόλο. Οι διαιτητές έχουν χωριστεί σε ομάδες που κάθε μια εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων παρατάξεων. Αυτοί που ευαγγελίζονται την ανανέωση στα διοικητικά της ΕΠΣΗΠ αντιλαμβάνονται την έννοια ανανέωση οι μεν με το να υπόσχονται χρήματα σε όλα τα σωματεία για να τους ψηφίσουν, η δε με το να διατηρούν με το έτσι θέλω μια σφραγίδα μόνο για ψήφους.
    Από τα επτά χρόνια συνεχόμενης παρουσίας μου στη διοίκηση του Ροδοτοπίου μπορώ να γνωρίζω άριστα πότε με εμπαίζουν και πότε μας εμπαίζουν.
    Αυτό που έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) πέρα από την εν ψυχρώ αλλοίωση του αποτελέσματος ήταν η απόλυτη κοροϊδία και δεν εννοώ μόνο τη φάση του πέναλτι, η οποία ήταν το αποκορύφωμα της κοροϊδίας.
    Κάποιοι θεώρησαν ότι η ομάδα μας απαρτίζεται από ηλίθιους, το μήνυμα όμως ήταν τόσο ηχηρό που το ακούσαμε όλοι και κυρίως εγώ προσωπικά.
    Με αφορμή της επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΗΠ, πεποίθησή μου είναι ότι τα σωματεία έχουν ανάγκη ανθρώπους που σκέφτονται και λειτουργούν στο φως της ημέρας και όχι στο σκοτάδι.
    Δυστυχώς η αιθαλομίχλη στην πόλη μας δεν λέει να φύγει πάνω από τις εξελίξεις στην ΕΠΣΗΠ και με λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι επιδιώκουν να την διατηρήσουν με κάθε τρόπο και για πολύ καιρό ακόμη προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα άρρωστα σχέδιά τους.
    Μετά από όλα αυτά η συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΗΠ μόνο δεδομένη δεν είναι και αυτό δεν το δηλώνω εν βρασμό, είναι κάτι που με προβληματίζει καιρό τώρα.»

Σπύρος Πάικας Μέλος Δ.Σ. Ροδοτοπίου

(Πηγή: passports1 και passports2)