Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Στο Υπουργείο Εργασίας έστειλε ο Δήμος Ζίτσας την πρόταση για την Παιδόπολη…

    Στο υπουργείο Εργασίας βρίσκεται ήδη η πρόταση εκ μέρους του Δήμου Ζίτσας για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης στην Αγία Ελένη. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, Δ. Ρογκότης με δηλώσεις του, η πρόταση έχει να κάνει με προνοιακές δομές που αφορούν ΑΜΕΑ οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν τόσο για να δημιουργηθούν όσο και για να λειτουργήσουν από το ΕΣΠΑ και το νέο Κοινοτικό Πρόγραμμα.
    Ο Δήμος έχει...
ολοκληρώσει το φάκελό του και θέλει να... αναγκάσει τον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου να έρθει και πάλι στην περιοχή μας για νέες υπογραφές, μετά απ' αυτές που έβαλε με τον Δήμο Ιωαννιτών για το πρώην Άσυλο Ανιάτων. Πάγια θέση του Δημάρχου, όπως ο ίδιος την μετέφερε στις δηλώσεις του, είναι ότι ο δήμος υποχρεούται να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις και να μην αφήσει κανένα ΤΑΙΠΕΔ να ιδιωτικοποιήσει τον χώρο προσθέτοντας ότι οι προτάσεις που θα καταθέσει για δομές όπως είναι παιδικές κατασκηνώσεις, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων κι άλλα είναι επιλέξιμες από το νέο ΕΣΠΑ τόσο σε ότι αφορά την δημιουργία των απαραίτητων χώρων όπου θα φιλοξενηθούν, όσο και για την λειτουργία τους, γνωρίζοντας και ο ίδιος πολύ καλά πως η τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά δεν έχει τα χρήματα για να συντηρήσει τέτοιες δράσεις.
    Σε ότι φορά δε τις προτάσεις που υπήρχαν για ένα μόνιμο εκθετήριο προϊόντων αυτές δεν εγκαταλείπονται αλλά λόγω του ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν προνοιακές και να τύχουν έγκρισης από το υπουργείο Εργασίας θα «καμουφλαριστούν» για να ενταχτούν στην πρόταση. Πως θα γίνει αυτό; Η πρόταση του Δήμου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα σκέλος για «διαμόρφωση χώρων για εκθετήριο προϊόντων» όπου θα μπορούν να εκθέτουν τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στις δομές τα προϊόντα τους, όπως κάνουν άλλωστε κατά καιρούς στην ισόγεια αίθουσα της Περιφέρειας αλλά και αλλού. Έτσι όμως θα έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες δράσεις του δήμου. Μετά την αποστολή της πρότασης στο υπουργείο Εργασίας επόμενο βήμα είναι να σταλεί εκ μέρους του Υπουργείου η σύμβαση η οποία αφού πάρει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας θα υπογραφεί.