Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλίες από τη Ν.Δ. για κοινό κεντροδεξιό ψηφοδέλτιο στο δήμο Ζίτσας…

Συνάντηση Βλέτσα–Πλιάκου με κορυφαία κομματικά στελέχη.
(Αναδημοσίευση από το epirusgate)
    Σε έντονες διεργασίες έχουν επιδοθεί τα κόμματα, κεντρικά και τοπικά, προκειμένου να βρουν αυτούς που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την ψήφο των πολιτών και την εκλογή στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Σας τα λέγαμε εδώ και μήνες, ότι είναι πέρα και πάνω από κάθε λογική να υπάρξουν ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών στο δήμο Ζίτσας, επτά (7) ψηφοδέλτια.
    Δεν γίνεται σε ένα δήμο με 20.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, όπου το 2010 ψήφισαν μόλις οι μισοί (περίπου 10.000) να έχουμε επτά υποψήφια δημοτικά σχήματα. Πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι περίπου ένας στους επτά (απ' όσους θα πάνε στις κάλπες στις 18 Μαΐου) θα έπρεπε να είναι... υποψήφιος σε ένα από τα πολλά ψηφοδέλτιο για το δημοτικό ή κάποιο από τα τοπικά συμβούλια!
    Να δείτε, ότι στο δήμο Ζίτσας μάλλον δύσκολα θα πάνε μέχρι τέλος όλες οι υποψηφιότητες, αφού με δεδομένο ότι οι εκλογές διενεργούνται με τον παλιό νόμο που θέλει πλήρες ψηφοδέλτιο σχεδόν 200 ατόμων σε 57 χωριά, πολλοί σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη μάχη πριν καν ξεκινήσουν επίσημα τον προεκλογικό αγώνα!
    Όλα αυτά είναι σε πλήρη γνώση της επίσημης Ν.Δ. αφού στις προηγούμενες εκλογές με ένα μόνο τότε ισχυρό ψηφοδέλτιο, αυτό του Σάκη Βλέτσα, έφτασαν στην πηγή (49%) αλλά …νερό δεν ήπιαν. Tώρα η N.Δ. αντιλαμβάνεται ότι με δύο κεντροδεξιά ψηφοδέλτια (Σάκης Βλέτσας και Μιχάλης Πλιάκος) και με...
την πόλωση και τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στο maximum, η… μάχη είναι χαμένη. Ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που τα ποσοστά της Ν.Δ. είναι απελπιστικά πεσμένα.

    Έτσι η τοπική και περιφερειακή κομματική οργάνωση αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα διάσπασης του χώρου της κεντροδεξιάς, που πάει να δημιουργηθεί στο δεύτερο δήμο του νομού Ιωαννίνων, αποφάσισε να μην παραμείνει άλλο θεατής αλλά να αναλάβει δράση.


    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε μέσα από την τοπική ΝΟΔΕ, ζητήθηκε από τους Σ. Βλέτσα και Μ. Πλιάκο να έχουν κοινή συνάντηση και να καθίσουν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι και οι δύο, μαζί με τα κορυφαία κομματικά στελέχη.

    Και οι δύο ανταποκρίθηκαν θετικά και έτσι εντός των επόμενων ημερών θα γίνει προσπάθεια ο πρώην δήμαρχος Πασσαρώνας Σάκης Βλέτσας και ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου Μιχάλης Πλιάκος, να καταλήξουν σε λύση-νίκης, υπό την πίεση όλου του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.

    Αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση, αφού είναι κοινό μυστικό στο δήμο Ζίτσας, ότι οι σχέσεις τους είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο, μιας και ο Σ. Βλέτσας καταλογίζει στον επίσης κεντροδεξιό Μ. Πλιάκο, το γεγονός ότι μεθοδεύει την κάθοδό του στο δήμο Ζίτσας, χωρίς όμως ποτέ μέχρι σήμερα να τον ενημερώσει σχετικά ή να ζητήσει να συναντηθούνε.

    Αυτή η αλλαγή διάθεσης του Μ. Πλιάκου, ξάφνιασε πολλούς, επειδή σήμερα εμφανίζεται υπέρμαχος της ενότητας στο δήμο Ζίτσας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα απέκλειε ακόμη και την προοπτική να συμπράξει με τον συγχωριανό του και παιδικό του φίλο, Σάκη Βλέτσα σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο! Θεωρούμε ότι το έργο της ΝΟΔΕ μόνο εύκολο δεν είναι, αφού οι διαπραγματεύσεις προοιωνίζονται επίπονες.

    Μπορεί οι... μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου αίφνης να θέλουν να τα βρουν, όμως υπάρχουν και οι κάθε λογής "παράγοντες" στην περιοχή, που για τους δικούς τους λόγους βλέπουν τις εκλογές ως ...ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αντιπαραθέσεων του παρελθόντος. 

    Εν μέσω κρίσης, όμως, και με τα κόμματα να γνωρίζουν μία πρωτοφανή απαξίωση από το κοινωνικό σύνολο, την οικονομική κρίση να μαστίζει κάθε νοικοκυριό, τίποτε δεν είναι βέβαιο ακόμα. Εκτός από τους γνωστούς... "παράγοντες" που συνεχίζουν να ζουν και να... "βασιλεύουν" στα χωριά του δήμου Ζίτσας. Και όπως μας είπε ένα γαλάζιο "πουλάκι" από ΝΟΔΕ μεριά, αυτοί είναι που δημιουργούν και το όλο πρόβλημα διάσπασης.

    Για να δούμε τι θα δούμε στη συνέχεια...

 (πηγή: epirusgate)