Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δημόσιο καρφί με νόημα από Ρογκότη για Πάνο Παππά !

Προς περιθωριοποίηση του κ. Παν. Παππά ;
 .
Αποδοκιμασία επίσης από τον αντιπρόεδρο της "κίνησης φίλων Καλαμά" κ. Παύλο Κοσσοβίτσα που δήλωσε : «…αυτή τη φορά να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη…» 
    Την αδράνεια του προέδρου της “κίνησης φίλων Καλαμά” κ. Παν. Παππά (ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας, αλλά και Πρόεδρος του διαδημοτικού φορέα παρακαλάμιων δήμων) καυτηρίασε δηκτικότατα σε δημόσιες δηλώσεις του on camera ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Δ. Ρογκότης.
    Η σαφέστατη αποδοκιμασία προς τον πρόεδρο του Δημοτικού του Συμβουλίου κ. Παν. Παππά από τον κ. Ρογκότη, που δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές γιά την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της κίνησης, καταδείχθηκε ευθέως από την έμμεση πλην όμως  σαφή αναφορά του δημάρχου στην αδράνεια του κ. Παν. Παππά.
    Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Ρογκότης αναφέρθηκε στην...
από μηνών ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ζίτσας γιά δημιουργία ειδικής επιτροπής περιβάλλοντος, της οποίας ως γνωστόν εκ του Νόμου προΐσταται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Παππάς, επιτροπή που ουδέποτε ασχολήθηκε με τα θέματα της ρύπανσης του ποταμού Καλαμά.
    «…Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα έχει συστήσει Επιτροπή Περιβάλλοντος που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του Καλαμά…» δήλωσε ο κ. Ρογκότης, καρφώνοντας ευθέως τον Πρόεδρο του Δημοτικού του Συμβουλίου κ. Παν. Παππά για την πολύμηνη αδράνειά του στο θέμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία βεβαίως θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί με το πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού Καλαμά, αλλά παραμένει και αυτή ανενεργή ως τώρα κατά το "πρότυπο" της “κίνησης φίλων Καλαμά”, ζητώντας στην ουσία δημόσια την άμεση ενεργοποίησή της, αν βέβαια το θελήσει ο αρμόδιος γιά αυτήν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Παππάς…

Παύλος Κοσσοβίτσας : «…αυτή τη φορά να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη…»
Εναρμονισμένος πλήρως φέρεται ο αντιπρόεδρος της κίνησης κ. Παύλος Κοσσοβίτσας, με το πνεύμα και την αντίληψη που επικρατεί σε πολλούς φίλους του ποταμού για την ολοσχερή αδράνεια του σημερινού προέδρου της “κίνησης φίλων Καλαμά”  (κλικ εδώ) (αλλά και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Ρογκότη) και με δηλώσεις του στα τοπικά κανάλια επιβεβαιώνει πλήρως προηγούμενα ρεπορτάζ του zitsagate (κλικ εδώ) ότι «μέσα στο συμβούλιο του αδρανούς Συλλόγου γίνεται η …”σφαγή του Δράμαλη” επειδή ακόμη δεν παραιτήθηκε (δεν …ξεγαντζώνεται) ο... Πρόεδρος. Πραγματικά ντροπής πράγματα. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις που παραπέμπουν…».

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κίνησης κ. Κοσσοβίτσας «…λέμε πολλά – ανακυκλώνουμε τα πράγματα – όλο τα ίδια και τα ίδια. Ευελπιστώ αυτή τη φορά να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη. Να αναδειχθούν άνθρωποι που θα έχουν στο νου τους την προστασία του Καλαμά, που θα είναι φύλακες του περιβάλλοντος…».

Μέλη της κίνησης που άκουσαν την δήλωση του αντιπροέδρου κ. Κοσσοβίτσα σχολίασαν με νόημα ότι βασική αιτία για τη “φαγωμάρα” στο εσωτερικό του Δ.Σ. της κίνησης είναι η πρωτοφανής μετεκλογική αδράνεια του Προέδρου της κ. Παν. Παππά, ο οποίος απέτυχε να οδηγήσει εμπράκτως την κίνηση στην 1η γραμμή των φορέων που αγωνίζονται για την προστασία του Καλαμά, αλλά την χρησιμοποίησε ουσιαστικά μόνο για την προσωπική του προεκλογική προβολή.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι τα πράγματα μάλλον οδηγούνται προς περιθωριοποίηση του κ. Πανου Παππά από τα μέλη του της "κίνησης φίλων Καλαμά", αποτέλεσμα τόσο της αδράνειάς του που έγινε εξώφθαλμα αντιληπτή, όσο κυρίως από την ανάγκη να υπάρξουν έργα και ουσιαστικές ενέργειες γιά την προστασία και ανάδειξη του ποταμού.
Οι δηλώσεις του κ. Ρογκότη και του κ. Κοσσοβίτσα έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Αυγούστου στον Παρακάλαμο για την ανάγκη συνεργασίας όλων γιά την προστασία του Καλαμά.

.