Το zitsagate

Το  zitsagate  είναι :

 ενημερωτικό blog, δηλαδή ένα προσωπικό ημερολόγιο τριών φίλων με κύρια αναφορά στο ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ, που καταγράφουν τις ειδήσεις, τα παραπολιτικά και το παρασκήνιο. 


Οι αναρτήσεις αποστέλλονται με διάφορα μέσα από οπουδήποτε.


ΠΡΟΣΟΧΗ ! Εάν κάποια ανάρτησή μας σας θίγει, πρέπει να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μας (μέσω email). Σε θετική περίπτωση θα αποκαταστήσουμε άμεσα.
Γράφουμε για γεγονότα, σχόλια, φήμες και παραπολιτικά (κυρίως) για το Δήμο Ζίτσας και τα πρόσωπά του.

* αναδημοσιεύει και ότι υπάρχει στο internet και στον τύπο για το Δήμο Ζίτσας. 
* γράφει επίσης και για βασικά θέματα που απασχολούν το Νομό Ιωαννίνων, την 
   Περιφέρεια Ηπείρου και τα πρόσωπά τους.


ΜΕΜΠΤΑ ΕΙΝΑΙ: Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, Η (μη πολιτική) ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. 
ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΗ, ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΕΙΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ!!!
Δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης, των εκβιασμών, των ύβρεων και των απειλών όπως θέλουν κάποιοι να αποδώσουν στους χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες bloggersείναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις για σιωπή, για έλεγχο της ελευθερίας σκέψης & έκφρασης αλλά και διακίνησης των πληροφοριών
H ομάδα του zitsagate είναι "χωρίς επίθετο" γιατί έτσι μπορεί καλύτερα, χωρίς πιέσεις και εξαρτήσεις, να λέει τα πράγματα όπως είναι και τα συζητάει ο κόσμος, όταν οι δημοτικοί "άρχοντες" δεν είναι παρόντες ...

ΔΕΝ στηρίξαμε τη δημοτική αρχή Ρογκότη και ελέγξαμε τα έργα, τις πράξεις της και τις παραλείψεις της.
ΔΕΝ στηρίξαμε όμως ούτε κάποια συγκεκριμένη παράταξη της αντιπολίτευσης της περιόδου 2010-2014 (Βλέτσα, Βούζα, Τζίμα).

ΤΟ ΙΔΙΟ κάνουμε και την περίοδο 2014-2019. Δεν στηρίζουμε τη δημοτική αρχή Πλιάκου και θα την ελέγχουμε για τα έργα, τις πράξεις και τις παραλείψεις της. 
Ούτε επίσης στηρίζουμε κάποια συγκεκριμένη παράταξη της αντιπολίτευσης της περιόδου 2014-2019 (Γαρδίκο, Βούζα, Μανούση, Ματσάγκα).

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι με την αντιπολίτευση και την κριτική μας βοηθάμε τους δημότες και τους κατοίκους, αφού η δημοτική αρχή αναγκάζεται να βελτιωθεί.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ μόνο τους κατοίκους και τους δημότες.
ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ τα θετικά όλων των δημοτικών συμβούλων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης).

Το zitsagate ξεκίνησαν τρεις δημότες (Μιχάλης, Γιάννης και Κώστας) που δεν ψηφίζουν το ίδιο πολιτικό κόμμα, ούτε επίσης στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 ψήφισαν την ίδια παράταξη.Καλούμε όλους εσάς τους αναγνώστες που στηρίζετε την προσπάθειά μας, να μας στέλνετε email στο zitsagate@gmail.com για όποιο θέμα νομίζετε.
Ακόμη να μας στέλνετε φωτογραφίες από χαλασμένους δρόμους, σκουπίδια παρατημένα κλπ, αναφέροντας που βρίσκονται.

Να μας στέλνετε προσκλήσεις για εκδηλώσεις και πανηγύρια, αλλά και την δική σας "αναταπόκριση" με λίγα λόγια (και φωτογραφίες αν υπάρχουν) απ΄ αυτά για να τα δημοσιεύουμε.

Η ομάδα του zitsagate θα βρίσκεται δίπλα σας.

Υ.Γ. Αν κάποια ανάρτηση μας νομίζετε ότι υπερβαίνει τα "νόμιμα όρια" για το πρόσωπό σας, να ξέρετε ότι η πρόθεσή μας δεν είναι αυτή, γι΄ αυτό στείλτε μας mail για να ανασκευάσουμε .ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGGERS


 1.    Τα blogs είναι διάλογος – ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2.    Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3.    Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4.    Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του.

5.    Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

6.    Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες – τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

7.    Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

8.    Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

9.    Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

10.  Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Γιατί είναι οι bloggers ανώνυμοι ;

«..ως ανώνυμοι τους αναγκάζουμε να απαντούν με επιχειρήματα ενώ ως επώνυμοι τα επιχειρήματά τους τα μετατρέπουν σε πίεση…

Πίεση που μεταφράζεται σε οποιοδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα.

Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω αυτού του blog»