Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Αποκαθίστανται οι αδικίες στις αντιμισθίες των Δημάρχων, Αντιδημάρχων κλπ αιρετών της αυτοδιοίκησης…

Επιτέλους η κυβέρνηση προχώρησε σε μισθολογική αποκατάσταση για όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναλυτικά στα πόσα € είναι πεσμένες σήμερα οι αποδοχές τους και τι προβλέπεται.
    Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Νέο Μισθολόγιο του Δημοσίου (Άρθρο 22 παρ.3 του Νόμου που ψήφισε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 η Βουλή κλικ εδώ), η αντιμισθία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποσυνδέεται επιτέλους από τον μισθό του Γ.Γ. Υπουργείου και θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση.
    Έτσι οι αιρετοί ικανοποιούνται με την ψηφισθείσα διάταξη η οποία και ικανοποιεί, πάγιο αίτημα αιρετών της Τ.Α. α' Βαθμού, αφού θα αποκατασταθούν οι αδικίες με τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών τους, οι οποίες πλέον...
μπορούν να έχουν ένα ευπρεπές ύψος, ακόμη και 80% βελτιωμένες από τις πολύ μειωμένες τωρινές. 
    Για πρώτιστα ζήτημα θεσμικής τάξεως κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Επειδή όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «είναι τελείως διαφορετική η καταστατική θέση των αιρετών από αυτή των μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων ο μισθός συνδέεται με αυτόν του Γ.Γ.», συμπληρώνει και ολοκληρώνει: «Πέραν αυτού, η ως τώρα πρακτική να υπολογίζεται η αντιμισθία των αιρετών ως ποσοστό του μισθού του Γ.Γ. είχε οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μία σειρά αδικιών, οι οποίες πιθανόν και να μην ήταν σκόπιμες αλλά να οφείλονταν στο λάθος σύστημα.Η Π.Ε.Δ.Α. πιστεύει ότι με την απλούστερη και ξεκάθαρη διαδικασία της Υπουργικής Απόφασης  θα αποκατασταθούν οι πλέον κατάφωρες αδικίες, μέσα φυσικά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».