Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Εγκαινιάστηκε το Κ.Δ.Α.Π «Ανεμόμυλος» στην Ελεούσα…

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ) Άμεση δημιουργία, “όαση” χαράς, ελπίδας, συλλογικής δημιουργίας, έμπνευσης & συμμετοχής ευθύνης.
    Με μια όμορφη, απέριττη τελετή που τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα παιδιά, όπως ταιριάζει σε αυτές τις περιπτώσεις, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (16/12/2015) το έργο της Γιάννας Γεωργούλη, το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το ΚΔΑΠ «Ανεμόμυλος» στην Ελεούσα.
    Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με...
τον καθιερωμένο αγιασμό, συνεχίστηκε με το καλωσόρισμα από την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας (ΚΕ.ΔΗ.ΖΙ) Γιάννας Γεωργούλη, τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου και του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Βασίλη Γαρδίκου και έκλεισε με χριστουγεννιάτικα δρώμενα από τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π.
    Στους στόχους που θα επιτευχθούν με τη λειτουργία του Κέντρου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ΚΕ.ΔΗ.ΖΙ Γιάννα Γεωργούλη λέγοντας: «θέλουμε το Κ.Δ.Α.Π. "Ανεμόμυλος" Ελεούσας να γίνει μια πραγματική "όαση" χαράς, ελπίδας, συλλογικής δημιουργίας, έμπνευσης, συμμετοχής ευθύνης. Θέλουμε να κερδίσουμε την αγάπη των μικρών μας φίλων, να συμβάλουμε στο μέλλον τους με αισιοδοξία πατώντας στα στοιχειώδη εφόδια που θα πάρουν από εμάς. Θέλουμε να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στους εργαζόμενους γονείς της περιοχής μας απασχολώντας τα παιδιά τους όσο πιο δημιουργικά μπορούμε.»
    Με τη λειτουργία του νέου Κ.Δ.Α.Π «Ανεμόμυλος» στην Ελεούσα, δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών να απασχοληθούν δημιουργικά εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους με εξωσχολικές δραστηριότητες και παιχνίδι. Με τη βοήθεια και συνδρομή καταρτισμένου προσωπικού τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους όπως είναι ο χορός, η ζωγραφική, οι εικαστικές δημιουργίες, το θεατρικό παιχνίδι, αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους, και αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία τους.

κλικ για zoom
    Ο κ. Πλιάκος συνεχάρη την πρόεδρο Γιάννα Γεωργούλη, τα μέλη του Δ.Σ., τους υπαλλήλους της ΚΕ.ΔΗ.ΖΙ. και όλους όσοι συνέβαλαν ώστε μέσα  σε σύντομο χρονικό διάστημα να οργανώσουν και να λειτουργήσουν το Κ.Δ.Α.Π.

    «Όαση» χαρακτήρισε το Κ.Δ.Α.Π και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος, παίρνοντας το λόγο. Συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕ.ΔΗ.ΖΙ και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για δημιουργία στην Ελεούσα και βρεφονηπιακού σταθμού.
    Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Άλκης Βότσικας και Δημήτρης Λάμπρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημ. Γκαραλέας, Νίκος Σφήκας και Γ. Σταλίκας, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φώτης Βάββας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κέλλυ Καραμάνη, ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Αναστάσιος Γιούνης, γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο Κ.Δ.Α.Π και κάτοικοι.
    Το Κ.Δ.Α.Π. "Ανεμόμυλος" στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελεούσας και λειτουργεί από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 8:30 το βράδυ.





 











ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ