Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Εν ψυχρώ άδειασαν τον Πλιάκο τέσσερις (4) δικοί του Δημοτικοί Σύμβουλοι. Για προμήθεια 25.000 € του είπαν “βροντερό” ΟΧΙ - Επέμεινε μόνος του!!!

Από τα εφτά (7) μέλη της Οικονομικής Επιτροπής η πρόταση του Δημάρχου Μιχ. Πλιάκου για την προμήθεια των 25.000 € πήρε μόνο μία ψήφο τη δική του και τελικά ΔΕΝ πέρασε!!! Ποιοί είναι οι 4 δικοί του που του είπαν ΟΧΙ - Οι πολιτικές προεκτάσεις.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΠΛΙΑΚΟ
    «Ποτέ δεν παίρνεις πρώτα το σαμάρι και μετά το γάιδαρο» είπε γνωστός δημότης μαθαίνοντας το “κάζο” του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκου
    Τι ακριβώς συνέβη με την προμήθεια των 25.000 € που από τα εφτά (7) μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την ψήφισε μόνο ο Πλιάκος και βέβαια δεν πέρασε αφού η πρόταση του Δημάρχου μειοψήφησε με ψήφους 6 – 1. Ποιοι είναι οι τέσσερις (4) Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που μαύρισαν την πρόταση Πλιάκου για προμήθεια προϋπολογισμού 25.000 €Στο πρακτικό...
Νο 32/2015 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας η περιγραφή είναι χαρακτηριστική και λεπτομερής. Μόνο ο κ. Μιχ. Πλιάκος ψήφισε υπέρ για προμήθεια ενός μηχανήματος κλαδοκόπου καταστροφέα προϋπολογισμού 25.000 €.
    
Οι 4+2=6 που καταψήφισαν
    Ο Βασίλης Γαρδίκος και ο Δημ. Γκαραλέας από την αρχή είχαν πει ότι διαφωνούν με τη διαδικασία αυτή και καταψήφισαν. Είναι αυτοί που επέμεναν ότι η διαδικασία αυτής της προμήθειας είναι λάθος.
    Όμως την απευθείας ανάθεση καταψήφισαν οι Νίκος Σφήκας, Γιώρ. Σταλίκας, Χριστίνα Παπαδημητρίου και Παν. Μαλισσόβας που είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη του κ. Πλιάκου.
    Όπως είπαν οι σύμβουλοι του Πλιάκου που τον “άδειασαν”, πρέπει να γίνει συνολική προμήθεια ενός τρακτέρ και του κλαδοκόπου μαζί. Είπαν δηλαδή το αυτονόητο που από την αρχή τόνιζε ο Βασ. Γαρδίκος, ότι είναι παράλογο να αγοράσει ο Δήμος πρώτα το εξάρτημα (κλαδοκόπο) και μετά να ψάχνει να βρει τρακτέρ που θα αγοράσει στο οποίο να ταιριάζει το αγορασμένο εξάρτημα (Ποτέ δεν παίρνεις πρώτα το σαμάρι και μετά το γάιδαρο).
    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος ήταν ο μόνος από τα εφτά (7) μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που τάχθηκε υπέρ του να γίνουν δεκτά τα πρακτικά της προσφοράς της εταιρείας του κ. Πέτρου Γκόγκου για την προμήθεια του κλαδοκόπου προϋπολογισμού 25.000 € και πήρε μόνο τη δική του ψήφο.

Οι πολιτικές προεκτάσεις
    Ασφαλώς είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο Δήμαρχος να επιμένει να προχωρήσει προμήθεια προϋπολογισμού 25.000 €, όταν βλέπει ότι τον "αδειάζουν" μπροστά στα μάτια του ακόμη και οι δικοί του Δημοτικοί Σύμβουλοι. Και μάλιστα όχι ένας ή δύο, αλλά όλοι και οι τέσσερις δικοί του που μετέχουν στην επιτροπή. Ασφαλώς ο κ. Πλιάκος θα είχε τους λόγους του να επιμένει.
    Ιδιαίτερα για προμήθεια που πάρα πολλοί θεωρούν λογικό ότι δεν έπρεπε να γίνει πριν αλλά μετά, αφού το φυσιολογικό είναι να πάρεις πρώτα το τρακτέρ που θα είναι για αρκετές χρήσεις και να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε αυτό και κλαδοκόπος. Και όχι να πάρεις πρώτα το εξάρτημα (κλαδοκόπο) και μετά να ψάχνεις να βρεις τρακτέρ στο οποίο να ταιριάζει το αγορασμένο εξάρτημα.
    Η επιμονή του Δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου για την προμήθεια είναι μη κατανοητή για πάρα πολλούς. Και όταν βέβαια η επιμονή αυτή οδηγεί στην πολιτική απομόνωση του Δημάρχου από τους δικούς του ανθρώπους, ασφαλώς μπορεί να εκτιμηθεί ως προμήνυμα επερχόμενων ενδοπαραταξιακών εξελίξεων.
    Μένει να φανεί τις επόμενες εβδομάδες αν η πληγή αυτή θεραπευθεί ή αν θα επιδεινωθεί προστιθέμενη στις πολλαπλές συγκρούσεις και έριδες που υπάρχουν στο εσωτερικό της παράταξης Πλιάκου.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΛΙΑΚΟ