Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 οι 16οι «Ορεινοί αγώνες Λύγγου»…

Ορεινό τρέξιμο – Ορεινή ποδηλασία - Μεικτό αγώνισμα ορεινού τρεξίματος. Το αναλυτικό πρόγραμμα & οι λεπτομέρειες.
    Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου «Η Αγία Τριάδα», σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας, τον Αθλητικό Ποδηλατικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας ΑΣΣΟ και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, διοργανώνουν τους 16ους «Ορεινούς Αγώνες Λύγγου 2015», την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.
   Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χωριό Λύγγος του Δήμου Ζίτσας (Ν. Ιωαννίνων), στην κλειστή ορεινή διαδρομή «Λ3», μήκους 6.150μ και υψομετρικής διαφοράς 221μ, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους και φυσικού τοπίου.

Αναλυτικά, οι Αγώνες θα περιλαμβάνουν τα εξής αθλήματα:

    1.    Ορεινό τρέξιμο – 3 γύροι. Συνολική απόσταση:18,450μ. (εκκίνηση: 9:00πμ)
    2.    Ορεινό τρέξιμο – 2 γύροι. Συνολική απόσταση:12,300μ. (εκκίνηση: 9:15πμ)
    3.    Ορεινό τρέξιμο – 1 γύρος. Συνολική απόσταση:6,150μ. (εκκινηση: 9:30πμ)
    4.    Ορεινή ποδηλασία (διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας παίδων και παμπαίδων) 1 γύρος (εκκίνηση 11:30πμ)
    5.    Ορεινή ποδηλασία αγώνας open – 4 γύροι. Συνολική απόσταση:24,600μ. (εκκίνηση: 12:00πμ)
  6.  Μεικτό αγώνισμα ορεινού τρεξίματος (3 γύροι) και ορεινής ποδηλασίας (4 γύροι). Συνολική απόσταση:43,050μ. 
Προσέλευση για όλα τα αγωνίσματα: 1 ώρα πριν από την έναρξή τους, αντίστοιχα. 
Η αφετηρία - τερματισμός των δρομικών και ποδηλατικών αγωνισμάτων θα βρίσκεται στην Πάνω Χώρα Λύγγου, δίπλα στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο. 
Θα υπάρχουν 2 σταθμοί ανεφοδιασμού (με νερό, ισοτονικό ρόφημα και στερεή τροφή): ο 1ος στην αφετηρία – τερματισμό και ο 2ος στο 3,800μ περίπου, της διαδρομής. Θα υπάρχουν, τη μέρα των αγώνων, πρόσθετα τεχνικά εμπόδια στη διαδρομή, τοποθετημένα με ασφαλή τρόπο για τους αθλητές. Κατά μήκος της «Λ3» θα υπάρχουν σταθμοί ασφάλειας στελεχωμένοι από εκπαιδευμένους εθελοντές. Για τους δρομείς θα είναι προαιρετικά η χρήση υδροδοχείου μέσης και ράβδων πεζοπορίας. Για τους ποδηλάτες θα είναι υποχρεωτικά η χρήση προστατευτικού κράνους και προστατευτικών γαντιών. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να υπακούουν στις υποδείξεις των κριτών των αγώνων.
Κάθε αθλητής θα λάβει μέρος με δική του ευθύνη έχοντας υποβάλλει ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής του που θα βρει στο http://lyggosrace.blogspot.gr/ απο 8 Οκτωβρίου 2015 μέχρι 16 Οκτωβρίου 2015. Για τους αθλητές κάτω των 18 ετών θα είναι απαραίτητη η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης από τους κηδεμόνες τους.
Οι αγώνες θα υποστηριχθούν από επαρκείς δυνάμεις του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων, της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λύγγου, του Δήμου Ζίτσας και της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, θα ενισχυθούν υγειονομικά από το Ε.Κ.Α.Β. Ιωαννίνων ή την 8η Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ.
Το κόστος συμμετοχής στα αγωνίσματα του ορεινού τρεξίματος, της ορεινής ποδηλασίας και του μεικτού αγωνίσματος είναι 5 ευρώ ανά αθλητή.
Επίσης, παραλαβή αριθμών και καταβολή αντιτίμων συμμετοχής θα γίνουν το Σάββατο 17/10/15, το διάστημα 17.00 – 21.00, στην καφετέρια "Planet", στην πλατεία Δημητρίου Χατζή 1, στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων, τηλ.26510 34036.
Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα απορρίμματα μέσα στο σάκο.
Τα σημεία ελέγχου του αγώνα είναι 2. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές.
Κάθε αθλητής, μετά τη λήξη του αγωνίσματος του θα παραλαμβάνει αναμνηστικό μετάλλιο. Επίσης, θα δικαιούται ελαφρύ γεύμα επιδεικνύοντας τον αριθμό του.
Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις. Για τα αγωνίσματα του ορεινού τρεξίματος θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε αγωνίσματος, ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Για την ορεινή ποδηλασία θα υπάρξουν οι κατηγορίες: κάτω των 18 ετών (γεννημένοι έως το 1996 ), 19-39 ΑΝΤΡΩΝ (γεννημένοι από 1995-1976) και 40+ ΜΑΣΤΕΡ ( γεννημένοι από 1975). Για να υφίσταται κατηγορία ο ελάχιστος αριθμός αθλητών να είναι 5. Στο μικτό αγώνισμα θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές. Θα υπάρξουν δώρα για τους νικητές!