Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου έγινε η διημερίδα για τον Καλαμά…

(ΒΙΝΤΕΟ) Kalamas river action 2012 : Πολλές οι παρουσίες το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου στην διημερίδα. Επιτυχημένη, γεννά προσδοκίες η πρωτοβουλία που πήρε ο σύλλογος “Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής“.
    Η πρώτη από τις εκδηλώσεις, η επιστημονική διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις  7 και 8 Απριλίου στον Παρακάλαμο του Πωγωνίου, με θέμα "Αγροτική παραγωγή, επιχειρηματικότητα και ήπια ανάπτυξη" (πρόγραμμα - εισηγήσεις) με συμμετοχή επιστημόνων, κοινωνικών παραγόντων και απλών αγροτών και άλλων επαγγελματιών είχε προσδοκίες και δεν τις διέψευσε.
    Εκτός από τους αγρότες και τον απλό κόσμο – φίλους του Καλαμά – το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, οι δήμαρχοι…
Ζίτσας κ. Ρογκότης και Πωγωνίου κ. Καψάλης, οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Βλέτσας, Ντόντης, Στεργίου και Βιρβίλης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΚΑΛΑΜΑ κ. Τσεκούρας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων.
    Μετά του χαιρετισμούς των επισήμων ο εκπρόσωπος της οργάνωσης “Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής“ κ. Μάκης Σταύρου έδωσε το στίγμα των προσδοκιών που είναι η διοργάνωση μέσα στο 2012 σειράς κοινωνικών, πολιτιστικών, φυσιολατρικών και οικολογικών εκδηλώσεων με στόχο την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων και των φορέων της Ηπείρου για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του ποταμού Καλαμά από μικρά και μεγάλα συμφέροντα, καθώς και για την ήπια ανάπτυξη του Πωγωνίου και της Ζίτσας, σε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάσθηκε από πολλούς φορείς (Δήμους, Ομοσπονδίες, Συλλόγους). Επισήμανε ότι προβλέπονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την προστασία των ποταμών Γορμού και Καλαμά και του φυσικού οικοσυστήματος που τους περιβάλλει, για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων Ζίτσας & Πωγωνίου και για την τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της τοπικής επιχειρηματικότητας στα πλαίσια της ήπιας ανάπτυξης.

Για να δείτε το βίντεο  κλικ εδώ