Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

River Action Kalamas 2012: Το Σάββατο 7 Απριλίου (ώρα 17:00) η έναρξη της διημερίδας…

Στο δημαρχείο Παρακαλάμου οι εργασίες το Σάββατο 7 Απριλίου από 17:00 - 21:30 και την Κυριακή 8 Απριλίου από 10:00 – 13:00 - όλο το πρόγραμμα.
Με τη συμμετοχή των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου.
    Η πρωτοβουλία River Action Kalamas 2012, που πήρε ο σύλλογος “Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής“ πριν από έξι μήνες, ξεκίνησε.
    Η πρώτη από τις εκδηλώσεις είναι η επιστημονική διημερίδα που θα γίνει 7 και 8 Απριλίου στον Παρακάλαμο του Πωγωνίου, με θέμα "Αγροτική παραγωγή, επιχειρηματικότητα και ήπια ανάπτυξη" και με συμμετοχή επιστημόνων, κοινωνικών παραγόντων και απλών αγροτών και άλλων επαγγελματιών.
    Στόχος...
του συλλόγου είναι η διοργάνωση μέσα στο 2012 σειράς κοινωνικών, πολιτιστικών, φυσιολατρικών και οικολογικών εκδηλώσεων με στόχο την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων και των φορέων της Ηπείρου για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του ποταμού Καλαμά από μικρά και μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, καθώς και για την ήπια ανάπτυξη του Πωγωνίου και της Ζίτσας, σε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάσθηκε από πολλούς φορείς (Δήμους, Ομοσπονδίες, Συλλόγους).
    Προβλέπονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες για:  Την προστασία των ποταμών Γορμού και Καλαμά και του φυσικού οικοσυστήματος που τους περιβάλλει, για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων Ζίτσας & Πωγωνίου  και για την τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της τοπικής επιχειρηματικότητας στα πλαίσια της ήπιας ανάπτυξης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας:
.