Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Καρατόμηση Αντιδημάρχου: μέχρι αύριο η επίσημη απόφαση!

    Όπως αποκλειστικά σας αποκάλυψε το zitsagate από 20ημέρου (κλικ εδώ και εδώ), οριστικοποιήθηκε η καρατόμηση του αντιδημάρχου κ. Σπ. Μάντζιου. Ως αύριο το αργότερο θα αναρτηθεί η επίσημη απόφαση "καρατόμησης" στο Δι@ύγεια και στο site του Δήμου Ζίτσας. Τον πρώην Δήμο Ευρυμενών αναλαμβάνει ο κ. Πάικας και τον πρώην Δήμο Ζίτσας ο κ. Γαρδίκος.
    Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος πιέζεται ασφυκτικά από τους δελφίνους Πάικα - Γαρδίκο να δηλώσει δημόσια από τώρα (2 χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές) την εν γένει γνωστή σε όλους πρόθεσή του να μην ασχοληθεί ξανά με τα του Δήμου.
    Η σύγκρουση των αντιδημάρχων Πάικα – Γαρδίκου (κλικ εδώέχει πλέον σημαντικές προεκτάσεις, αν και καταβλήθηκε προσπάθεια να μείνει σε χαμηλούς τόνουςΤο γεγονός τούτο, σε συνδυασμό με τα διαφορετικά πολιτικά γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ένας έκαστος εκ των δύο δελφίνων “αντιπροσωπεύει” και τις τριβές που διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού, στρίμωξε πολιτικά τον κ. Δημ. Ρογκότη. 
    Παράλληλα οι δελφίνοι “ του έδωσαν εντολή” να…
τους αυξήσει τις αρμοδιότητες, απεμπολώντας ακόμη και δικές του πρωταρχικές δημαρχιακές εξουσίες, προσπαθώντας έτσι να τον θέσουν πολιτικά υπό ένα ιδιότυπο περιορισμό – ομηρεία.
    Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η καρατόμηση του αποτυχημένου και εριστικού με τους προέδρους αντιδημάρχου κ. Σπ. Μάντζιου, ο οποίος υπενθυμίζουμε έχει πολλάκις προκαλέσει (κλικ εδώ).
    Έτσι ο κ. Ρογκότης υποκύπτοντας αναγκαστικά στις πιέσεις των δύο δελφίνων για ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες, αναγκάζεται να μειώσει και να περιορίσει στο ένα τρίτο (1/3) τις αρμοδιότητες του κ. Σπ. Μάντζιου, αφαιρώντας του την εποπτεία των πρώην δήμων Ευρυμενών και Ζίτσας, τις οποίες βέβαια υποχρεωτικά παραδίδει στους δύο  Πάικα - Γαρδίκο.
    Καθόλου άσχετη με τα προηγούμενα δεν είναι και η πρόσφατη (κλικ εδώ) μεταπήδηση του κ. Ρογκότη στο περιβάλλον του βουλευτή κ. Σάκη Οικονόμου (όπου ήδη από καιρού “κατοικοεδρεύει” ο κ. Πάικας), εγκαταλείποντας τον έως τώρα πολιτικό του ευεργέτη και μέντορα κ. Βαγ. Αργύρη, κίνηση που κύκλοι του κ. Αργύρη δεν διστάζουν να την αποκαλούν δημόσια ως “πολιτικό πούλημα από ευεργετηθέντα”.
    Παράλληλα μάλλον αναμενόμενη φαίνεται να είναι η διαφαινόμενη στήριξη του κ. Γαρδίκου προς τον κ. Μιχ. Παντούλα, εφόσον τελικά ο κ. Βαγ. Αργύρης εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή.