Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Επεισόδια στο Δημαρχείο !!

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Κάτω Λαψίστας – αυθαίρετα με προφορική εντολή τους άλλαξαν χθες το βράδυ σχολείο !
Μετά την απόφαση για συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων της Κάτω και της Άνω Λαψίστας, είχε ορισθεί το Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Λαψίστας αυτό που θα συνέχιζε τη λειτουργία του μετά την συγχώνευση. Είχε εξάλλου διπλάσια με τριπλάσια παιδιά από αυτό της άνω Λαψίστας.
Σήμερα το πρωί, ενώ οι γονείς πήγαν τα παιδιά στο σχολείο, ενημερώθηκαν από την διεύθυνση ότι μετά από προφορική (!!!) εντολή έπρεπε να τα πάνε στο σχολείο της Άνω Λαψίστας.
Οι γονείς των περίπου 50 παιδιών αντέδρασαν έντονα, απειλήθηκαν βίαια επεισόδια, κάλεσαν τα κανάλια όπου και εξέθεσαν την κατάσταση, ενώ μετέβησαν σύσσωμοι στο δημαρχείο, όπου αυτή την ώρα έχουν έντονο διάλογο και διαπληκτισμούς με τον Δήμαρχο κ. Ρογκότη και την...
δημοτική αρχή, για την αυθαίρετη και προκλητική, όπως θεωρούν, ενέργεια της αλλαγής του σχολείου κόντρα στις αποφάσεις, με προφορική εντολή !!!
Ως κύριο υπαίτιο θεωρούν τον εκ της Άνω Λαψίστας αντιδήμαρχο κ. Βασ. Γαρδίκο, ο οποίος όμως από την πλευρά του ισχυρίσθηκε ότι …δεν ξέρει τίποτα !.
Αύριο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται οι κάτοικοι της Κάτω Λαψίστας να προβούν σε κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την κ. Νόκα – Ζαράχη, ενώ επίσης ζήτησαν από βουλευτές να κατατεθεί σχετική σχετική ερώτηση για το θέμα της προφορικής εντολής. Ήδη, όπως πληροφορείται το zitsagate, δόθηκε η εντολή σε δικηγόρο προκειμένου να κατατεθεί σχετική μήνυση.