Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Καταπληκτικό πανηγύρι στο Άνω Ζάλογγο…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ένα καταπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ. Με τη “σφραγίδα” του Θαρύπα ένα από τα αυθεντικότερα πανηγύρια!
    Κάθε χωριό στην Ήπειρο, όσο φτωχό κι αν είναι, έχει τουλάχιστον μια πλατεία μ' ένα γέρο - πλάτανο. Επίσης κάθε χωριό έχει και το απαραίτητο ξωκλήσι, για χάρη ενός Αγίου. Κατά κανόνα ο τιμώμενος Άγιος γιορτάζει το καλοκαίρι. Οπότε αποτελεί και το έναυσμα για να στηθεί το πανηγύρι!
    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, φορείς και κάτοικοι στο Άνω Ζάλογγο, ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με την παράδοση. Στο πλαίσιο αυτό, την...
περασμένη Κυριακή, 9 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Ζαλόγγου, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το παραδοσιακό πανηγύρι, στο οποίο βρέθηκε κόσμος από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
    Το συγκεκριμένο πανηγύρι έγινε θεσμός για το Δήμο Ζίτσας και είναι ένα από τα αυθεντικότερα και χαρακτηριστικότερα στο δήμο Ζίτσας. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε, πως ένας από τους αθόρυβους στυλοβάτες της όλης προσπάθειας, είναι ο καταγόμενος από την περιοχή, σημερινός Αντιδήμαρχος Ζίτσας, Στέφ. Μιχάλης (Θαρύπας).
Στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί ένας καταπληκτικός κάτοικος του χωριού ο Γιώργος Γούλας, χορεύει με τον δικό του ιδιόρρυθμο τρόπο πετώντας μακριά τα παπούτσια του ένα δημοτικό τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για αυτόν και τον τρόπο με τον οποίο χορεύει!!! Τον κρατάει ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Μιχάλης, γνωστός και ως "Θαρύπας".