Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Παιδόπολη του Δήμου Ζίτσας;

Θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες μετά τις αναγκαίες επισκευές, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίων ειδήσεων του Star ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Τα άλλα 3 σε Βελισσάριο, Δολιανά και Φιλιππιάδα.
    Εκτός από τα 13 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που ήδη λειτουργούν στη χώρα, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τέσσερα στην Ήπειρο.
    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star οι αρχικοί καταυλισμοί στην Ήπειρο, θα είναι τέσσερις χωρητικότητας 2.000 ατόμων. Αυτοί θα είναι στην Παιδόπολη στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ζίτσας, στο...
στρατόπεδο στο Βελισσαρίου, στη μαθητική εστία Δολιανών Καλπακίου και στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα.
    Εφόσον επαληθευτεί το ρεπορτάζ του Star και η λειτουργήσει στην Παιδόπολη κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, είναι αναγκαίο τόσο να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες επισκευές, όσο και να γίνει ευρύτατη συζήτηση με την τοπική κοινωνία για τις συνέπειες, θετικές ή αρνητικές.
    Το θέμα θα απασχολήσει (προ ημερησίας) το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας, ενώ παράλληλα σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη «Προετοιμασία του Δήμου για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού θέματος». 
    Σύμφωνα με ακόμη μη πλήρως εξακριβωμένες πληροφορίες στην Παιδόπολη αναμένεται να φιλοξενηθούν κατά κύριο λόγο παιδιά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ (στο 1:18) από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα