Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο Δημαρχείο Ζίτσας, στην Ελεούσα…

Προσφορά του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε.) Στέφανου Φούσα. Ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση στο Ροδοτόπι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου συγκέντρωσαν οι δράσεις για την προαγωγή Υγείας που οργάνωσε  ο Δήμος Ζίτσας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, γεγονός που έκανε τόσο το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο όσο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε.) Στέφανο Φούσα να προαναγγείλουν τη...
συνέχιση της υπάρχουσας αγαστής συνεργασίας σε θέματα ενημέρωσης και πρόληψης ιατρικών παθήσεων.

Το πρωί του Σαββάτου (19/03/2016) ο κ. Στέφανος Φούσας παρέδωσε στον κ. Μιχάλη Πλιάκο, έναν εξωτερικό απινιδωτή που θα τοποθετηθεί  στο Δημαρχείο στην Ελεούσα.   Ακολούθησε, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Ροδοτοπίου, παρουσία του πρώην Υπουργού Αντώνη Φούσα, ενημερωτική εκδήλωση  για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων.

ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Ε. Στέφανο Φούσα και το Σχολάρχη των Εκπαιδευτηρίων «Γείτονα» Ελευθέριο Γείτονα υποδέχθηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα στην Ελεούσα, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δημότες.
«Η παράδοση του απινιδωτή αποτελεί δικαίωση για μας καθώς έρχεται να ολοκληρώσει την προσπάθεια που καταβάλουμε ως Δήμος να είμαστε έτοιμοι, ώστε αν χρειαστεί να μπορούμε να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες και να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας κατά την  τελετή παράδοσης και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας για την πρωτοβουλία του. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ζίτσας τον περασμένο Μάιο, με ειδικό σεμινάριο ανανηπτών (BLS) πιστοποίησε το 20% περίπου των εργαζομένων του στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Ο κ. Πλιάκος κλείνοντας, εξέφρασε την πεποίθηση «πως έχουν τεθεί οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία  με ανάλογες δράσεις που στόχο θα έχουν την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας».
Από την πλευρά του ο κ. Φούσας αναφέρθηκε στις αποκεντρωμένες δράσεις που οργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία με στόχο, «να μειωθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα των πολιτών. Πήγαμε σε νησιά και ακριτικές περιοχές, αλλοίμονο αν δεν ερχόμαστε εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. εγκωμιάζοντας τη συνεργασία που έχει με τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας και το Δήμαρχο προσωπικά, ώστε να εκπληρωθεί ο κοινός στόχος που είναι η ενημέρωση του κόσμου σε θέματα υγείας. «Χαίρομαι γι’ αυτή τη συνεργασία με το Δήμαρχο γιατί έτσι έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε όλο και περισσότερους πολίτες. Υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης» υπογράμμισε ο κ. Φούσας και προανήγγειλε και εκείνος τη συνέχιση της συνεργασίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στο Πνευματικό Κέντρο Τ.Κ. Ροδοτοπίου ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Ζίτσας Ανέστης Καρατασίτσας καλωσόρισε  και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανο Φούσα και τους συναδέλφους του γιατρούς.   
O Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (ιδιώτες και του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα») κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον, των  παρευρισκόμενων με τις μεστές και κατανοητές παρουσιάσεις τους για μια σειρά ιατρικών παθήσεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Στέφανος Φούσας αναφέρθηκε στους Παράγοντες Κινδύνου για το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου και Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου και το Εγκεφαλικό, για τον  καρκίνο του προστάτη μίλησε ο χειρούργος ουρολόγος Ηλίας Παππάς, στον καρκίνο του εντέρου και του μαστού αναφέρθηκε ο ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής Κώστας Τεπελένης, για τις παθήσεις οφθαλμών τοποθετήθηκε η ειδικευόμενη παιδιατρικής Μαρία Κεφάλα, τις παθήσεις στοματικής κοιλότητας ανέπτυξε ο οδοντίατρος Γεώργιος Παπανικολάου ενώ  στη Χρήση και κατάχρηση του Ιντερνέτ αναφέρθηκε ο οικονομολόγος Σταύρος Σταύρου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε επίσης και η τοποθέτηση του κ. Ελευθέριου Γείτονα ο οποίος στα πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με την Ε.Κ.Ε. κατέθεσε τις απόψεις του για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο Δήμο Ζίτσας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος απένειμε στους κ.κ. Στέφανο Φούσα και Ελευθέριο Γείτονα τιμητικές πλακέτες. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ροδοτοπίου Θωμάς Παπαϊωάννου και ο συγγραφέας Στέφανος Κωλέττας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αλκιβιάδης Βότσικας, Στέφανος Μιχάλης, Θωμάς Μάστακας,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος, Δημοτικού Σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι και Πρόεδροι, πλήθος κόσμου.