Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δενδροφύτευση στην Ελεούσα για την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας…

Με πρωτοβουλία μικρών μαθητών των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ»
    Με δενδροφύτευση στο λόφο «Γορίτσα» της Δ.Κ. Ελεούσας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ».
    Οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου φύτεψαν λιγούστρα, ιπποκαστανιές και μαύρη πεύκη που χορηγήθηκαν από το Δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Ιωαννίνων σε συγκεκριμένα σημεία που τους υπέδειξαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άλκης Βότσικας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Στέφ. Μιχάλης και...
ο τοπικός Πρόεδρος κ. Αθανασίου.    
    Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε αυτοί να έρθουν πιο κοντά στο δάσος και τη φύση.
    Στα πλαίσια του εορτασμού, ανήμερα της 21ης Μαρτίου ο Δήμος Ζίτσας ικανοποιώντας το αίτημα των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ», οργάνωσε δενδροφύτευση με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές.
    «Με σύμμαχο τον καιρό και τη ζωντάνια των παιδιών γιορτάζουμε την ημέρα Δασοπονίας. υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο ζήλος τους μας δίνει ελπίδα ότι ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι εκείνοι που θα έχουν περισσότερη οικολογική συνείδηση από τη δική μας γενιά. Ταυτόχρονα μας καθιστά περισσότερο υπεύθυνους ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνουμε να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος το οποίο δανειστήκαμε από τα παιδιά και τα εγγόνια μας και οφείλουμε να τους το παραδώσουμε αλώβητο».  Ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ» που επέλεξαν το Δήμο Ζίτσας για να συμβάλουν με την πράξη τους στην ανάπτυξη ενός «πνεύμονα» πρασίνου στην περιοχή.
    Από την πλευρά της, η εκπαιδευτικός Εύη Μπέλλου, αφού ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή που όπως είπε«ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα του Σχολείου» υπογράμμισε «οι μαθητές μας πρωτοστατούν σε μία ακόμη κοινωνική δράση, που αποτυπώνει με έμπρακτο τρόπο την ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής αλλά και σε μια σειρά από σημαντικές οικολογικές δραστηριότητες τις οποίες υλοποίησαν από την αρχή της χρονιάς».