Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Προσφυγή για την εξωφρενική αύξηση των τελών από τον Πλιάκο - Στα "κάγκελα" οι επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ…

«Έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια, θα ωθήσει μετά βεβαιότητας τις επιχειρήσεις σε οριστικό λουκέτο». Ζητάνε παρέμβαση της Περιφέρειας.
    Παράνομη, εξωφρενική και καταχρηστική χαρακτηρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας (που ψήφισε μόνο η παράταξη του κ. Πλιάκου) για αύξηση των τελών καθαριότητας (ως 54%, στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων αυξήθηκαν 37%), με ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων τελών από 1.01.2016, χωρίς την προηγούμενη πρόσκληση και ακρόαση του...
Σωματείου "η Ένωση Βιομηχάνων – Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων".
    Ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει μεγάλη κρίση και έχουν κλείσει αρκετές επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ, ενώ άλλες μείωσαν δραματικά και το προσωπικό τους, αλλά και τις εργασίες τους, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραστικά συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια ο όγκος απορριμμάτων που μαζεύει ο Δήμος Ζίτσας. Ταυτόχρονα στη ΒΙΠΕ δεν υπάρχει δαπάνη δημοτικού φωτισμού που επιβαρύνει το Δήμο Ζίτσας, αφού αυτή καλύπτεται από τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις.
    Έτσι η αύξηση που χαρακτηρίζεται ως παράνομη, εξωφρενική και καταχρηστική, την οποία η παράταξη του κ. Πλιάκου επέβαλε συνολικά σε όλους τους δημότες (και στη ΒΙΠΕ) είναι αναιτιολόγητη και δεν έχει τον ανταποδοτικό χαρακτήρα που η κείμενη νομοθεσία επιβάλλει.
    Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να προσβάλλει την απόφαση και τις συνακόλουθες με αυτήν συμπροσβαλλόμενες πράξεις, προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα, ως ένδειξη της έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειάς της για την παράνομη επιβάρυνση με υπέρογκα ποσά τελών καθαριότητας των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, η οποία επιβάρυνση θα ωθήσει μετά βεβαιότητας τις επιχειρήσεις σε οριστικό λουκέτο, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.
    "Είμαστε στο κόκκινο, η Βιομηχανική Περιοχή είναι στα τελευταία της. Η Περιφέρεια και ο Δήμος Ιωαννιτών πρέπει να παρέμβουν", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων – Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων Χρήστος Γιώτης.