Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Προεκλογικό «μυρωδάτο» δώρο σε Ελεούσα, Αγ. Ιωάννη, Ροδοτόπι, Ζωοδόχο και Γαρδίκι!!!

Η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε κατά πλειοψηφία χθες το Ο.Κ., την Μ. Πέμπτη έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας.
Δύο μονάδες, μία κάτω από τη ΔΩΔΩΝΗ και μια στη ΒΙΠΕ. Συγκεκριμένα πρόκειται α) για την έγκριση στον κ. Kων/νo Σταύρου (σύζυγο της Αντιπερειφερειάρχου κ. Τατ. Καλογιάννη) της επεξεργασίας των προϊόντων αστικών λυμάτων και υγρών αποβλήτων παρόμοιας σύνθεσης (της λυματολάσπης), στο αρ. 86 κληροτεμάχιο της Ελεούσας, όπου φερόμενος ιδιοκτήτης είναι η ιδιωτικοποιημένη ΔΩΔΩΝΗ!!!.
Με την απόφαση 22/6-2-2013 η ΔΕΥΑΙ ανέθεσε στον κ. Κ. Σταύρου (με προϋπολογισμό 2.250.900 € την τελική διάθεση της λυματολάσπης του βιολογικού, που πρώτα πήγαινε(;) στη χωματερή της Δουρούτης και τώρα που έκλεισε, απαγορεύεται να πηγαίνει στο ΧΥΤΑ Ελληνικού.
Πλέον μετά την χθεσινή θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου (θέματα 17 & 18 στη συνεδρίαση 3/15-4-2014) καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να...
γνωμοδοτήσει και αυτό εκ του Νόμου.
Η 2η μονάδα θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο (από χοιρολύματα, κουτσουλιές κλπ) στη ΒΙΠΕ Ροδοτοπίου, από την «ΕΝΒΙΚΕΑΡ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.».
Πρόκειται για σοβαρότατα θέματα που θα απασχολήσουν αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα το πρώτο αν και η ΔΕΥΑΙ αναφέρεται στη δική της λυματολάσπη, ο τίτλος που εισάγεται στο Δ.Σ., όπως το έστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου δείχνει ότι ΔΕΝ περιλαμβάνει μόνο τα λύματα του βιολογικού της ΔΕΥΑΙ, αλλά και άλλων μονάδων.

Τα θέματα εισάγονται συγκεκριμένα ως:

2ο Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργoυ : «Εγκατάσταση αερόβιας επεξεργασίας ιλύος (υπαίθρια κομποστοποίηση) που προκύπτει από μονάδες επεξεργασίας αστικών λυμάτων και μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων παρόμοιας σύνθεσης, στο αρ. 86 κληροτεμάχιο του αναδασμού Ελεούσας, Δ. Ζίτσας Ιωαννίνων», του οποίου φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας είναι η επιχείρηση Kων/νoυ Σταύρου.

3ο Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : «Μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, εγκατεστημένης ισχύος 990 KW η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο Ο.Τ. 6Γ της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων», φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του οποίου είναι η εταιρεία:«ΕΝΒΙΚΕΑΡ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠ0ΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» με δ.τ. «ΕΝΒΙΚΕΑΡ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.».