Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης στην “ΠΙΝΔΟΣ” από τον ΣΒΒΕ...

Ως πρώτη εταιρεία που στην εποχή της κρίσης το 2014, παρουσίασε ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και αύξηση θέσεων εργασίας. Τη διάκριση παρέδωσε στον Πρόεδρο της “ΠΙΝΔΟΣ” κ. Ανδ. Δημητρίου η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη.
    Η βράβευση του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ» έγινε στην εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και είναι ιδιαίτερα τιμητική, αφού αφορά την αύξηση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μέσα στην κρίση, το 2014.
    Η εκδήλωση...
πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο «The Met», παρουσία περισσοτέρων των 400 ατόμων και, με τιμώμενες, μεταποιητικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους, αν και ξεχώρισαν οι βιομηχανίες του κλάδου τροφίμων όπως και δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.
    Στην τελετή παρευρέθηκαν και απένειμαν βραβεία και επαίνους η υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, κ. Θ. Τζάκρη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρισ. Αντωνιάδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ καθ. Περ. Μήτκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθ. Αχ. Ζαπράνης, ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος καθ. Κ. Γραμμένος και ο εκπρόσωπος της εφημερίδας “Η Καθημερινή" δημοσιογράφος κ. Σταύρος Τζήμας.
    Στον χαιρετισμό της η κ. Τζάκρη είπε ότι την άλλη εβδομάδα θα γίνει το επόμενο βήμα για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται και οι συζητήσεις για τη δημιουργία Φόρουμ Βιομηχανικής Πολιτικής, μετά από διαβούλευση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας με τους παραγωγικούς φορείς της μεταποίησης.
    Όπως τόνισε, το Συμβούλιο για τη Βιομηχανία, σε πρώτη φάση θα στρέψει την προσοχή της στα εξής πέντε πεδία: Στην προτεραιοποίηση των βιομηχανικών κλάδων. Στη σύνδεση έρευνας και ανάπτυξης (R&D) με τη βιομηχανία. Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας με τη χρήση χρηματοοικονομικών εργαλείων. Στην εκπόνηση, στο επόμενο δίμηνο, πολιτικών για τις μμε. Στην ενέργεια. Σύντομα, πρόσθεσε η κ. Υπουργός θα αρχίσει και η διαβούλευση για τα 13 νέα προγράμματα που εντάσσονται στο ΕΠΑνΕΚ, για την περίοδο 2014-2020.
    Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης είπε ότι σε αυτή την τέταρτη ¨Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος¨, ο Σύνδεσμος για μία ακόμη χρονιά τιμά τις επιχειρήσεις που σε πείσμα των καιρών όχι μόνο υπάρχουν αλλά συνεχίζουν να εισφέρουν στη δημιουργία εθνικού πλούτου, στη πορεία της χώρας προς ένα καλύτερο μέλλον.
    Αυτό που επισήμανε ο κ. Σαββάκης είναι η θετική δέσμευση της κ. Τζάκρη, για τη δημιουργία Συμβουλίου Βιομηχανικής Πολιτικής, ενός παλιού αιτήματος του ΣΒΒΕ καθώς η χώρα στερείται διαχρονικά εθνικής πολιτικής για τη μεταποίηση.
    Ο κύκλος των ομιλιών και χαιρετισμών έκλεισε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη, με την αλλαγή στάσης και των εκάστοτε κυβερνώντων , ώστε αντί να καλλιεργείται εχθρική στάση απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο, να αναγνωριστεί από κυβερνώντες και κοινωνία ότι ο επιχειρηματίας είναι ένα εργαζόμενος , σκληρά, ο οποίος με τη δουλειά του προσφέρει στους εργαζομένους και το κράτος.

Τα βραβεία και τους επαίνους του θεσμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» Βορείου Ελλάδος έλαβαν κατά κατηγορία οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης:
-Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ»
-ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Όμιλος Αγροτεχνολογίας
-Αφοι Χαίτογλου ΑΒΕΕ

Βραβείο Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης
-Δομοτεχνική ΑΕ

Έπαινος Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης
-Doppler ABEE
-Φαίδων ΑΕ

Βραβείο Αριστείας Μικρής Επιχείρησης
-B & T COMPOSITES Τιριακίδης Βασίλειος ΑΒΕΤΕ

Βραβείο Γυναίκα Επιχειρηματίας
-Κατερίνα Νένδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Νένδος Σταύρος ΑΕ – SELECT

Βραβείο Καινοτομίας
-ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας
-SMILE COSMETICS Βοσμάνδρος ΑΕ
-Γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ - ΚΡΙ ΑΕ
Έπαινος Εξαγωγικής Αριστείας
-ΕΚΜΕ AE

Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας
-SP – CARTONPACK HELLAS AE

Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας
-Όμιλος ΑΛΟΥΜΥΛ
-DASTERI AE

Έπαινος Τεχνολογικής Αριστείας
-CONTROLA AEBE

Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
- Ελληνικός Χρυσός ΑΕ
-ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ
-ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

 Ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά της στην οικονομία της Θεσσαλονίκης αποδόθηκε στη ΔΕΘ - Helexpo.