Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Διόδια (1,50 €) θα τοποθετήσει μπροστά από τα φανάρια στη “ΔΩΔΩΝΗ” τις ημέρες των εορτών ο Δήμος Ζίτσας…

Τομή στην τοπική αυτοδιοίκηση με βάση το νέο Νόμο (μόνο για 10 μέρες, από Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου). Στόχος, η περαιτέρω αύξηση των εσόδων του Δήμου.
    Με πρώτιστο στόχο για ακόμη μεγαλύτερα έσοδα μετά την ως 54% αύξηση των τελών, κι έπειτα από πλήθος διαβουλεύσεων, ο δραστήριος φιλολαϊκός Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος πρωτοπορεί
    Έτσι αποφάσισε να προβεί σε διαμόρφωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Καλπακίου στο ύψος των φωτεινών σηματοδοτών μπροστά από τη “ΔΩΔΩΝΗ”, όπου θα τοποθετήσει διόδια. Τα διόδια που θα μπουν είναι...
μόνο για το διάστημα από Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.  
    Πραγματική ρεαλιστική τομή στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί αυτή η απόφαση του Δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου, με την οποία ο Δήμος Ζίτσας θα εκμεταλλευθεί για πρώτη φορά φέτος το δρόμο, ώστε μετά την αύξηση ως 54% των δημοτικών τελών, να συγκεντρωθούν και άλλα πολλά, πάρα πολλά έσοδα που θα βοηθήσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.
    Η δυνατότητα αυτή για διόδια έως και 10 ημέρες (τρείς το πολύ φορές ετησίως) δίδεται πλέον στους Δήμους με βάση την παρ. 6α του άρθρου 54 του Ν. 6537/2015 (ΦΕΚ 412, τ. Α΄).

Η διαμόρφωση
    Πρόκειται για έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους, κυρίως κατά την περίοδο των εορτών, καθώς αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο από Ιωάννινα προς Αλβανία, Ζαγόρια, Κόνιτσα, Πωγώνια κλπ.. Ο λόγος για την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Καλπακίου, αμέσως μετά το εργοστάσιο της “ΔΩΔΩΝΗΣ”, στα φανάρια ακριβώς της Ελεούσας.  
     Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση της Εθνικής με την Ελεούσα (τόσο προς Ελεούσα, όσο και προς Καλπάκι), θα τοποθετηθούν διόδια στα οποία τα διερχόμενα οχήματα θα καλούνται να πληρώσουν αντίτιμο 1,50 € πριν τους επιτραπεί να προχωρήσουν στην οδό.
    Μάλιστα, ο δήμαρχος προτίθεται να εφαρμόσει σύστημα στα πρότυπα της Αττικής Οδού, με τη χρήση ζωνών τιμολόγησης, με ενδεχομένως μειωμένη τιμή (στο 1,00 €) για Ελεούσα. Έτσι, σε όλες τις εισόδους θα τοποθετηθούν ειδικά κουβούκλια στα οποία υπάλληλοι του δήμου θα εκδίδουν εισιτήρια που θα αφορούν συγκεκριμένες ζώνες της οδού με το αντίστοιχο κόστος.

Σημαντικά δώρα στους τυχερούς – τα κίνητρα
    Παράλληλα, προκειμένου το όλο εγχείρημα να καταστεί πιο ελκυστικό, τα εισιτήρια θα αναγράφουν ένα μοναδικό αριθμό μέσω του οποίου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κερδίσει, έπειτα από κλήρωση δώρα, όπως κάστανα, σαλέπι, μορταδέλα και καλαμπόκι από τους τοπικούς πωλητές ή μπαλονάκια από τους περιφερόμενους κλόουν.
    Επίσης, κατά την είσοδό τους, οι οδηγοί θα μπορούν να δηλώσουν μέχρι και τρία καταστήματα τα οποία θα επισκεφτούν αποκτώντας ταυτόχρονα έκπτωση μέχρι και 8% στα προϊόντα τους.

Και μουσική
    Επιπρόσθετα, με την επίδειξη του εισιτηρίου θα προσφέρεται έκπτωση στην παρακολούθηση θεαμάτων όπως για παράδειγμα η μουσική των γνωστών πλέον Ινδιάνων, οι οποίοι θα διασκεδάζουν τον κόσμο με αντάλλαγμα την μεσολάβηση του δήμου για έκδοση αδειών παραμονής με διάρκεια την περίοδο των Χριστουγέννων. 
    Τέλος, ειδικές μειωμένες τιμές θα προβλέπονται για όσους επιθυμούν την είσοδό τους στην οδό μόνο για την κατανάλωση καφέ σε κάποια από τις καφετέριες της Ελεούσας.

Θετικοί οι δημότες
    Μέχρι στιγμής, οι δημότες εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικοί απέναντι στο μέτρο, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα απ' το να κάνεις τα ψώνια σου γνωρίζοντας ότι έχεις συνεισφέρει στην βελτίωση της πόλης σου και μάλιστα κερδίζοντας δώρα
    Μοναδική εκκρεμότητα του νέου μέτρου είναι η ανακοίνωση των τιμών των εισιτηρίων, κάτι που αναμένεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα, όμως όπως όλα δείχνουν θα είναι 1,50 € η γενική διέλευση, με μόνη εξαίρεση 1,00 € προς Ελεούσα.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφίες που το συνοδεύουν, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα της φορομπηχτικής πολιτικής του Δημάρχου Πλιάκου και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)