Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Ο Αλβανός εργάτης ξέθαψε τις χρυσές λίρες της ιδιοκτήτριας του σπιτιού και... τις πούλησε!

    Ο εργάτης που βρήκε το θησαυρό μπορεί να θεώρησε ότι κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως η 68χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού γνώριζε πολύ καλά ότι στην αυλή της υπήρχαν θαμμένες χρυσές λίρες, αφού...
τις είχε τοποθετήσει η ίδια.
    Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών στην αυλή του σπιτιού της 68χρονης, εντόπισε θαμμένο στο έδαφος ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε 30 χρυσές λίρες το οποίο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφαίρεσε 54χρονος Αλβανός, το πρωί της 29ης Νοεμβρίου 2015.
    Την επόμενη μέρα πούλησε δώδεκα από αυτές σε κοσμηματοπωλείο στη Βέροια, ιδιοκτησίας δύο Ελλήνων, ηλικίας 30 και 58 ετών, έναντι του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ. Στην κατοχή του 54χρονου βρέθηκαν 18 χρυσές λίρες, οι οποίες αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, όπως επίσης και τα χρήματα από την πώληση των υπολοίπων.
    Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 54χρονου και των δύο ιδιοκτητών του κοσμηματοπωλείου για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ