Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζίτσας για τον κόμβο στα Αμπελάκια…

Μετά τα πολλά τροχαία με τις συνεχείς παρεμβάσεις και μεθοδικές ενέργειες του Μιχάλη Μπίγγου. 
Ελπίζεται επιτέλους να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια τόσο για τους κινούμενους στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, όσο και για τους κατοίκους.
    Στο σημείο– καρμανιόλα, όπου η «Είσοδος – Έξοδος» στον οικισμό Αμπελάκια Βουνοπλαγιάς φαίνεται ότι τελικά η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να κατασκευάσει κόμβο, μετά τις παρεμβάσεις και τις μεθοδικές ενέργειες του Μιχάλη Μπίγγου (εδώ), που τις υιοθέτησε (προς τιμή του) ενεργώντας κατάλληλα ο Δήμαρχος  Μιχάλης Πλιάκος.
    Έτσι...
στο Δημαρχείο στην Ελεούσα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο την κατασκευή του κόμβου στα Αμπελάκια. «Δρομολογείται ένα αίτημα δεκαετίας του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής» ανέφερε στη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος και ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Δημήτρη Αναγνώστου και τα στελέχη της υπηρεσίας για την ανταπόκριση.
    Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες της μελέτης που εκπονούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι προτάσεις του Δήμου Ζίτσας καθώς και το σχετικό χρονοδιάγραμμα του έργου.

Τα πλεονεκτήματα
    Να σημειωθεί πως με την κατασκευή του κόμβου στα Αμπελάκια θα καταστεί περισσότερο ασφαλής η είσοδος και έξοδος του οικιστικά αναπτυσσόμενου οικισμού και θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων που διέρχονται από την Περιφερειακή οδό της πόλης των Ιωαννίνων και κινούνται από και προς την παλαιά Εθνική οδό προς Ηγουμενίτσα. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να εισέλθουν στις παρόδους που οδηγούν στα σπίτια τους με μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος καθώς η κατασκευή του κόμβου απαιτεί σωστή διαγράμμιση και επαρκή φωτισμό.
    Ταυτόχρονα θα γίνει και δίκτυο για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων δεξιά και αριστερά της Εθνικής οδού καθώς και των κατοικιών που βρίσκονται εκεί.
    Τα Αμπελάκια έχουν πληθυσμό περίπου 410 κατοίκους (απογραφή 2011) και είναι η κοντινότερη περιοχή του Δήμου Ζίτσας στο Δήμο Ιωαννιτών. Πρόκειται για την περιοχή ακριβώς μετά από το τούνελ του Αεροδρομίου, ανάμεσα στις δύο εθνικές οδούς, την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακκαβιάς.
    Η κατασκευή του κόμβου που θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο για τους κινούμενους στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, όσο και για τους κατοίκους, αναμένεται να ξεκινήσει με ορίζοντα την άνοιξη του 2016, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και την δημοπράτηση του έργου.

Επιστολή
Δύο κάτοικοι του οικισμού (οι Παντελής και Βασιλική Ζώη) με επιστολή τους προς το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκο που κοινοποιούν και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας προκειμένου να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν την ευαρέσκειά τους και ευχαριστούν με ιδιαίτερη θέρμη τον κ. Πλιάκο για τις θετικές ενέργειές του για τα Αμπελάκια. 
    Όπως αναφέρουν «Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο γιατί κατά την πρώτη επίσκεψή μας για να του εκθέσουμε τα προβλήματα στο Συνοικισμό «Αμπελάκια» όπου μένουμε, ανταποκρίθηκε θετικά και συγκεκριμένα:
1.     Αντικατεστάθησαν οι θυρίδες που ευρίσκοντο σε άθλια κατάσταση, παράλληλα προχωρεί και η αρίθμηση στις κατοικίες μας η οποία είχε μείνει στάσιμη παρά τις επανειλημμένες προσωπικές ενέργειες τόσο ώστε να συνέλθει η Γνωμοδοτική Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και στο Δήμο Ζίτσας για να προχωρήσει η ονομασία των οδών. Από το 2012 όπου συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και δεν τηρήθηκαν οι επισημάνσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, είχε μείνει στάσιμη.
2.     Να δρομολογήσει την επέκταση δικτύου ΦΟΠ σε τμήμα της οδού Ιωαννίνων με δύο στύλους και δύο απλά Φ/Σ  και
3.     Να δρομολογήσει, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε να διορθωθεί επιτέλους η ιδιαίτερα επικίνδυνη είσοδος στο Συνοικισμό μας όπου επί μία και πλέον δεκαετία προσπαθούσαμε να λύσουμε χωρίς αποτέλεσμα.
Και πάλι ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμεθα καλή δύναμη στο έργο σας.
                                                                 Παντελής και Βασιλική Ζώη
                                                                 Κάτοικοι Συνοικισμού «Αμπελάκια»
                                                                 Τ.Θ.  33  -  45 500
                                                                 Αμπελάκια Βουνοπλαγιάς»