Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Απέναντι στην Τράπεζα Ηπείρου ο Δήμος Ζίτσας!

Παίρνει τα διαθέσιμά του (πάνω από 2,0 εκατ. €) και τα μεταφέρει σε άλλη τράπεζα με μικρότερο επιτόκιο!!! Αναλυτικά οι προσφορές. 
Ανανέωση (20:56) – Τι απαντάει ο Δήμος Ζίτσας
    Την ίδια ώρα που όλοι οι Ηπειρώτες στέκονται στο πλευρό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Ζίτσας κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και με απόφαση μόνο της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Πλιάκου, αποφάσισε να πάρει τα διαθέσιμά του από την Τράπεζα Ηπείρου, όπου τα είχε για πολλά χρόνια και να...
τα καταθέσει σε άλλη Τράπεζα!!!
    Και ενώ ο Δήμος Ζίτσας ζήτησε και πήρε προσφορές από πέντε (5) Τράπεζες και η Τράπεζα Ηπείρου ήταν αυτή από τις πέντε που έδωσε το καλύτερο επιτόκιο (2,42% για τα επόμενα 3 χρόνια), εντούτοις μεταφέρει τα διαθέσιμά του (πάνω από 2,0 εκατ. €) σε άλλη τράπεζα με μικρότερο επιτόκιο (2,15% για το 1ο έτος, και 2,00% μετά)! 
    Και όλα αυτά την ώρα που όλοι οι Ηπειρώτες καλούνται να στηρίξουν την προσπάθεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια στην κρίσιμη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. Άλλωστε από τη δημιουργία της ήταν -και θα πρέπει να παραμείνει - μια Τράπεζα λαϊκής βάσης που στήριξε όλα αυτά τα χρόνια την τοπική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας.

πηγή: epirusgate  

Η απάντηση του Δήμου Ζίτσας
Με απάντησή (εδώ) ο Δήμος Ζίτσας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ και αναφέρει συμπληρωματικά ότι το κριτήριο για την επιλογή της τράπεζας δεν ήταν μόνο το ύψος του επιτοκίου, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια ήταν τα άλλα κριτήρια που τον οδήγησαν να τεθεί απέναντι στην Τράπεζα Ηπείρου. 
Ακόμη “παραπονιέται” ο Δήμος Ζίτσας ότι «…δεν είδαμε ανάλογη ευαισθησία από το συντάκτη σας όταν σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μερίδα της μειοψηφίας πρότεινε να παρθούν τα διαθέσιμα και να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος», αναφερόμενος ασφαλώς και στον κ. Βούζα που η παράταξή του ήταν υπέρ της μεταφοράς των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος κατά την κυβερνητική τότε διαταγή.
Στη συνέχεια ο Δήμος Ζίτσας τονίζει ότι «με τη Συνεταιριστική Τράπεζα έχει και άλλες συναλλαγές μέσω του Νομικού Προσώπου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης, των Σχολικών Επιτροπών, της μισθοδοσία κ.α.» και εμπλέκει ακόμη και τον Απόστολο Πέτρο (!!!) καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει «Ευχόμαστε σε όσους τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα να μη μοιάσουν και μιμηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον Απόστολο Πέτρο».