Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Άρχισε τις απευθείας αναθέσεις έργων ο Πλιάκος…

Άραγε θα εξελιχθεί σε «μέγα αναθεσάκια»; Έδωσε την πρώτη 10.000 €, με 0% έκπτωση, “καλή αρχή”! - Λεπτομέρειες.
    Πάντα η δημοπράτηση των έργων αποτελεί την καθαρότερη μορφή ανάθεσης. Μόνο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει ανάθεση με διαγωνισμό μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργολάβων και τότε κατά κανόνα, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, οι εργολάβοι δίνουν κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό  έκπτωσης τοις εκατό (%) και τα έργα γίνονται οικονομικότερα για το Δήμο. 
    Η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης επιτρέπεται μόνο σε μερικές συγκεκριμένες περιπτώσεις, έτσι όμως το έργο κατευθύνεται στον εργολάβο που θέλει ο Δήμος χωρίς ανταγωνισμό και συνήθως χωρίς έκπτωση ούτε ένα Ευρώ.
    Ο δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος προεκλογικά κατέκρινε τις...
απευθείας αναθέσεις έργων, τώρα όμως φαίνεται ότι σπουδάζει το “ντοκτορά των απευθείας αναθέσεων”! Πριν ακόμα συμπληρώσει 2 μήνες ως δημοτική αρχή έκανε «καλό ξεκίνημα» με την πρώτη του απευθείας ανάθεση έργου και το ερώτημα είναι: θα περιοριστεί σε ελάχιστες απευθείας αναθέσεις σε κατεπείγουσες περιπτώσεις ή θα τις κάνει σύστημα και φιλοσοφία του εξελισσόμενος σε έναν «μέγα αναθεσάκια»; 

Η αρχή…
    Η αρχή έγινε με την απευθείας ανάθεση χωρίς καμία έκπτωση του έργου: «Αποκατάσταση Αγροτικών Δρόμων Δ.Ε. Μολοσσών Δήμου Ζίτσας» προϋπολογισμού 10.000 € στον εμπειροτέχνη κ. Κ. Ντόκο
    Επισημαίνεται ότι αυτή η απευθείας ανάθεση μπήκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγουσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι συμφώνησε και ο κ. Γαρδίκος. Η συνέχεια θα δείξει…..
    Θα παρακολουθούμε από στενά την συγκεκριμένη "μετεξέλιξη"(;) του κ. Πλιάκου και θα καταγράφουμε συστηματικά όλες τις απευθείας αναθέσεις.