Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Βούζας: «Είναι δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι»!!!

Λάβρος κατά της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας και Γαρδίκου. «Έχουν λερωμένη τη φωλιά τους… το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
Όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, τόσο περισσότερο σκληραίνει  η κόντρα των δύο ΠΑΣΟΚογενών υποψηφίων του Δήμου Ζίτσας και ακόμη περισσότερο βαθαίνει το χάσμα μεταξύ τους.
Με αφορμή την επιστολή του κ. Βούζα προς τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη στην οποία ζητούσε ανοιχτή συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις σε θέματα που όπως ισχυρίζεται ανέκυψαν με την κατασκευαζόμενη 13η επαρχιακή οδό Γραμμενοχωρίων, η Δημοτική Αρχή Ζίτσας απαντώντας στον κ. Βούζα του καταλόγισε ανακρίβειες, ψεύδη, κοντή και ασθενή μνήμη, λαϊκισμό και όψιμο ενδιαφέρον.
Με ανταπάντηση στην απάντηση, ο κ. Βούζας εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στην Δημοτική Αρχή και ουσιαστικά στον κ. Γαρδίκο χαρακτηρίζοντάς τους δειλούς, μοιραίους και άβουλους, λέγοντας ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. (στη συνέχεια ολόκληρη η ανταπάντηση)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι με την ανακοίνωσή του ο κ. Βούζας, παρότι την ευθύνη κατασκευής της 13ης Επ. Οδού την έχει η Περιφέρεια Ηπείρου, «θωπεύει» πολιτικά τον κ. Καχριμάνη! Και αναφέρεται…
στην επιστολή του κατά κύριο λόγο στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την μετατόπιση της χάραξης καθώς και σε θέματα αποζημιώσεων.

Όλη η ανταπάντηση του κ. Βούζα στη Δημοτική Αρχή Ζίτσας

«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι…
Μνημείο πολιτικής υποκρισίας και παράλληλα ξεκάθαρη επιβεβαίωση των ισχυρισμών της «Συμμαχίας Πολιτών», αποτελεί η δισέλιδη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ζίτσας, που αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στην ανοιχτή επιστολή μας στον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη για τη 13η επαρχιακή οδό και τα προβλήματα, που έχουν ήδη δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση του έργου.
Προφανώς στην περίπτωσή της ισχύει η παροιμία «όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται…» γι’ αυτό και προσέτρεξε να ψελλίσει δικαιολογίες για το τι έκανε (ή δεν έκανε καλύτερα) στο παρελθόν, χωρίς να λέει λέξη όμως για την ταμπακιέρα.
Στην επιστολή της η παράταξή μας, θέτει υπόψη του κ. Καχριμάνη συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη χάραξη του οδικού άξονα, που είναι διαφορετική σε πολλά σημεία με την αρχικώς σχεδιασθείσα, με τις βλάβες που έχουν ήδη προκληθεί στο δίκτυο ύδρευσης και φυσικά με το ότι εκτελούνται εργασίες σε εκτάσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί.
Για όλα τα παραπάνω προβλήματα, για την οργή και αγανάκτηση των κατοίκων, η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος (όπως αυτοπροσδιορίζεται στην ανακοίνωση) κ. Γαρδίκος, δε βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν στις δύο σελίδες της ανακοίνωσής τους.
Ο λόγος είναι προφανής. Η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο γνώριζε εκ των προτέρων τι πρόκειται να γίνει, αλλά παραπλανούσε και αποπροσανατόλιζε τους κατοίκους και σήμερα επιδεικνύει απόλυτη αδιαφορία στα προβλήματα που προαναφέραμε.
Επειδή όμως, έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, κάνουν σαν να μη συμβαίνει το παραμικρό, μεταθέτοντας τις ευθύνες στην Περιφέρεια Ηπείρου που εκτελεί το έργο, λησμονώντας, ότι το έργο εκτελείται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.
Αναφορικά  δε, με την κοντή και ασθενή μνήμη που αποδίδει στην παράταξή μας, με αφορμή τη συνάντηση στο Γραμμένο τον Ιανουάριο του 2012, θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, να θυμηθούν οι ίδιοι, λίγο καλύτερα.
Εκτός από τη συνάντηση στο Γραμμένο, έγινε και μία ακόμη στη Ζωοδόχο, όπου και πάλι δε συμμετείχε η παράταξή μας, διότι όπως και στην πρώτη, δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε προσκληθεί, γεγονός που καταγγείλαμε τότε, δημοσίως, ενώ υπήρξε και παραδοχή τη μη πρόσκλησής μας από τον πρόεδρο της ΤΚ Ζωοδόχου.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, που εγκαταλείπει τον – ευτυχώς - σύντομο βίο της στα πεπραγμένα του Δήμου Ζίτσας, με τον Δήμαρχο και τα «αρμόδια» στελέχη της, επιχειρεί να εμφανιστεί ως άσπιλη και αμόλυντη, ως όλοι όσοι βρίσκονται γύρω της να ευθύνονται για τα πάντα, ενώ η ίδια όχι…
Ελπίζουμε στην επόμενη ανακοίνωσή της, να βρει το πολιτικό θάρρος να μας εξηγήσει τους λόγους που αφενός συνηγόρησε στον αρχικό σχεδιασμό και αφετέρου αδιαφορεί να παρέμβει για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.
Δεν ευθύνονται όμως οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου μας, να υφίστανται την ταλαιπωρία αυτή, επειδή έτυχε οι Δημοτικοί άρχοντες στο Δήμο Ζίτσας, να είναι «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», προσμένοντας το θαύμα της παραμονής τους στην εξουσία, που δεν πρόκειται όμως να έρθει!»