Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Η γενική κατακραυγή τους ανάγκασε να περιορίσουν τις πολυτέλειες...

Ναυάγιο: Εσωτερικοί τριγμοί και σφοδρές αντιδράσεις στη δημοτική αρχή Ζίτσας…
Μετά τα ειρωνικά και δηκτικά σχόλια πάρα πολλών συνδημοτών και τα καυστικά σχόλια των ΜΜΕ, σχετικά με την αποκάλυψή μας ότι ο Δήμος Ζίτσας «για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία του» προμηθεύτηκε γραφειάρα των 1.350 € με κρύσταλλο και ενσωματωμένο δέρμα, οι πιέσεις έφεραν καρπούς.
Είναι προφανές ότι ο Δήμος Ζίτσας μπορεί να λειτουργήσει και εύρυθμα και αποδοτικά χωρίς πολυτελέστατες γραφειάρες και αφού η συζήτηση στους παρακείμενους της δημοτικής αρχής θύμιζε …βομβαρδισμένο τοπίο, κάτω από την πίεση
των εντονότατων αντιδράσεων αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν την προκλητική απόφαση και άλλαξαν  τα προμηθευόμενα έπιπλα!
Η συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου Ζίτσας για την προμήθεια  “της πολυτελούς γραφειάρας” προκάλεσε εντονότατους εσωτερικούς τριγμούς, απόρροια των σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων στις πολυτέλειες. Απλοί δημότες που ψήφισαν και στήριξαν την παράταξη του κ. Ρογκότη ήταν βαθύτατα ενοχλημένοι από την “νεοπλουτίστικη” προμήθεια και δεν το έκρυβαν στις πολλές συζητήσεις για το θέμα αυτό που έγιναν στα καφενεία.
Μάλιστα επειδή το δημαρχιακό γραφείο του κ. Ρογκότη είναι επαρκώς επιπλωμένο, οι υποψίες και οι ψίθυροι των δημοτών (σχετικά με το ποιος θα απολάμβανε τη γραφειάρα) στρέφονταν σε άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, σε συγκεκριμένους αντιδημάρχους. Είναι άγνωστος ο εσωτερικός κόσμος του καθενός και πολύ περισσότερο αν και ποιοι επιθυμούν να ασκούν εξουσία καθήμενοι σε γραφειάρες με ενσωματωμένο δέρμα.
Μπορεί βέβαια ο κόσμος στα καφενεία να λέει πολλά και διάφορα – οφείλουμε τα ατεκμηρίωτα να μην τα υιοθετούμε – όμως όλη αυτή η παραφιλολογία και η “έρπουσα πολιτική σκανδαλολογία” ξεκινάει από τέτοιες αψυχολόγητες προμήθειες της δημοτικής αρχής, εν μέσω μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης όπου κάθε δημότης “σφίγγει το ζωνάρι του”. Είναι προφανές ότι η προμήθεια “γραφειάρας” με ενσωματωμένο δέρμα μπορεί να μην αποτελεί οικονομικό σκάνδαλο, σίγουρα όμως πρόκειται για κοινωνικό σκάνδαλο λόγω της συγκυρίας και της οικονομικής κρίσης και βέβαια λόγω της κοινής λογικής πως “ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό”.

Η αλλαγμένη καταχώριση: 

κλικ για μεγέθυνση