Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο Ι.Χ. τράκαραν με αγελάδες στη διακλάδωση της Ζίτσας…

Άναψε για τα καλά το θέμα με τις αδέσποτες αγελάδες στην Ε.Ο.
κλικ για μεγέθυνση
Επικίνδυνο τροχαίο ατύχημα έγινε στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, στη θέση “Γκρέμδα”, λίγο πριν τη διασταύρωση προς Ζίτσα, όταν δύο (2) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα συγκρούσθηκαν μετωπικά με διερχόμενη κάθετα του δρόμου αγελάδα . Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι οδηγοί να την αποφύγουν, δεν τα κατάφεραν και έπεσαν πάνω της.
Το ένα όχημα οδηγούσε δημότης του Δήμου Ζίτσας από την Παλιουρή και το άλλο ξένος (Ιταλός) υπήκοος. Από την σφοδρότατη σύγκρουση οι επιβαίνοντες των οχημάτων…
ευτυχώς βγήκαν ανέπαφοι. Εκτός από το σοκ και τις ζημιές στα αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν, αλλά και τα δύο οχήματα υπέστησαν σοβαρότατες υλικές ζημίες. Στο παραπάνω σημείο έχουν συμβεί και άλλα τέτοια – μικρότερης έκτασης- ατυχήματα χωρίς οι υπεύθυνοι να λάβουν κανένα μέτρο προστασίας των οχημάτων που διέρχονται από το παραπάνω σημείο, ευτυχώς μέχρι τώρα χωρίς να υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής από καθαρή και μόνο τύχη.
Ήδη την προηγούμενη Πέμπτη το θέμα της επικινδυνότητας είχε θέσει στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Σταλίκας. Ο αντιδήμαρχος κ. Σπ. Μάντζιος απαντώντας είπε ότι έκανε συστάσεις στην κτηνοτρόφο – ιδιοκτήτρια των αγελάδων. Ευτυχώς που …δεν έκανε τις συστάσεις στις ίδιες τις αγελάδες, αφού όπως φάνηκε από το ατύχημα λίγο χρειάστηκε για να έχουμε ανθρώπινα θύματα. Το ατύχημα έγινε το βράδυ του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου.
Ο Δήμος Ζίτσας οφείλει άμεσα να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποφυγή και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων.