Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σημαντική η συμβολή Δημάρχου και Αντιδημάρχων…

Πάνω από 80 άτομα (κυρίως από Ελεούσα και Λαψίστα) δουλεύουν στο παζάρι. Παράπονα από τους απ΄ έξω.
Σε εποχή ανεργίας και οικονομικές κρίσης, μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζίτσας κ. Ρογκότη και των αντιδημάρχων κ. Γαρδίκου, Πάικα και Ράρρα, οι οποίοι με κοινωνικό μάτι βλέπουν πάνω από 80 άνεργους δημότες (κυρίως από Ελεούσα και Λαψίστα) να δουλεύουν στο παζάρι και να εισπράττουν χρήματα.
Με 500 – 600 € ο κάθε άνεργος για δέκα μέρες μπορεί ...
να μην λύνει το πρόβλημά του, όμως με τα χρήματα αυτά μπορεί να “βουλώσει” αρκετές τρύπες στη σημερινή εποχή.
Βέβαια από την άλλη πλευρά πολλά είναι τα παράπονα όσων δεν κατάφεραν να είναι στους τυχερούς ή ευνοημένους. Αυτοί καταλογίζουν στη δημοτική αρχή ότι “έσπρωξε” σε θέσεις εργασίας “δικούς της” ανθρώπους.
Χωρίς βέβαια κανείς να μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα αν υπήρξε ή όχι "μεσολάβηση" της δημοτικής αρχής του Δήμου Ζίτσας στην επιλογή, είναι γεγονός ότι από εργάτες καθαριότητας, παρκαδόροι, σεκιουριτάδες, φύλακες, βοηθοί ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί μέχρι σερβιτόροι στα σουβλατζίδικα και βοηθοί στο λούνα παρκ, καθώς και σε άλλες κάθε είδους βοηθητικές εργασίες, πολλοί άνεργοι συνδημότες πήραν μια οικονομική ανάσα.
Μπορεί ο εμπορικός κόσμος του όμορου Δήμου Ιωαννιτών να γκρινιάζει για το παζάρι, αλλά σίγουρα οι άνεργοι της Ελεούσας και της Λαψίστας που “βολεύτηκαν” έχουν άλλη άποψη