Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΒΟΥΖΑΣ: Κάθετα αντίθετος με τον τρόπο πρόσληψης…

«…η πρόσληψη έγινε με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, εποχές δηλαδή πελατειακών σχέσεων, εξόφληση προεκλογικών δεσμεύσεων και μεθόδων διοίκησης που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών…» 
Καθολική είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζίτσας στις προσλήψεις, τις οποίες χαρακτηρίζει με μέσον, ρουσφετολογικές και αδιαφανείς. 
    Έτσι μετά την ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Η ώρα της Ζίτσας» του κ. Σάκη Βλέτσα και η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Συμμαχία Πολιτών» του κ. Χρυσ. Βούζα καταδικάζει τις αδιαφανείς προσλήψεις του Δήμου Ζίτσας.
Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών» αναφέρει  «Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή που συμπολίτες μας γίνονται αυτόχειρες από απελπισία, ο Δήμος να μην αποδεικνύει καθημερινά ότι σέβεται και το τελευταίο Ευρώ των πολιτών. Εμείς ως παράταξη στηρίζουμε μόνο τις διαφανείς διαδικασίες που εμπεδώνουν το αίσθημα δικαιοσύνης και δεν εγείρουν αντιρρήσεις και παράπονα από αυτούς που εξ αιτίας των διαδικασιών νομίζουν ότι αδικούνται»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Βούζα:


"Στις 4-4-2012, ύστερα από κατεπείγουσα πρόσκληση, συνεδρίασε το Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας, προκειμένου να ενημερωθεί και να αποφασίσει την πρόσληψη 10 ατόμων με το πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών του ΟΑΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προέκυψαν δύο πολύ σοβαρά ζητήματα:
1ον) Από το συνολικό κόστος του προγράμματος, διάρκειας 27 μηνών, που φτάνει στο ποσό των 350.000 έως 400.000 € μόνο τα 150.000 € θα καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα από το Δήμο Ζίτσας. (Μόνο ένας Δήμος στην Ελλάδα υλοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα)

2ον) Η «προεδρεύουσα» του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ανακοίνωσε στα μέλη, σαν να μιλούσε για το μαγαζί της, ότι έχει ήδη προαποφασίσει η ίδια τις προσλήψεις.

Για να ενισχύσει τις αυθαιρεσίες της, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση ο κ.Πάικας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εμμένοντας σε αστήριχτα επιχειρήματα της πλειοψηφίας,για να φανεί η απόφαση ομόφωνη, εκβιάζοντας έτσι την βούληση του σώματος, προφανώς για να λειτουργήσει ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
Η παράταξή μας δια του εκπροσώπου μας Δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Καραμπίνα για το πρώτο ζήτημα ανέφερε ότι το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο Δήμος είναι δυσβάσταχτο για τα οικονομικά του Δήμου και ότι το κράτος μεταθέτει στους Δήμους την δική του υποχρέωση για εξεύρεση εργασίας στους ανέργους. Καθήκον κάθε Δήμου είναι η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης ώστε να βρίσκουν δουλειά οι εργαζόμενοι.
Ωστόσο το οικονομικό σκέλος θα μπορούσαμε να το αποδεχτούμε, γιατί αναφέρεται σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που βρίσκεται σε μια ηλικία που είναι δύσκολο να βρει δουλειά και πρέπει να στηριχθεί.
Για τον τρόπο όμως της πρόσληψης η παράταξή μας είναι κάθετα αντίθετη, γιατί δεν ορίστηκαν ούτε από τον ΟΑΕΔ ούτε από το Δήμο ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ κριτήρια επιλογής και η πρόσληψη έγινε με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές ,εποχές δηλαδή πελατειακών σχέσεων, εξόφληση προεκλογικών δεσμεύσεων και μεθόδων διοίκησης που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών.
Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή που συμπολίτες μας γίνονται αυτόχειρες από απελπισία, ο Δήμος να μην αποδεικνύει καθημερινά ότι σέβεται και το τελευταίο Ευρώ των πολιτών.
Εμείς ως παράταξη στηρίζουμε μόνο τις διαφανείς διαδικασίες που εμπεδώνουν το αίσθημα δικαιοσύνης και δεν εγείρουν αντιρρήσεις και παράπονα από αυτούς που εξ αιτίας των διαδικασιών νομίζουν ότι αδικούνται".