Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΒΛΕΤΣΑΣ: Κυριαρχεί το μέσον και το ρουσφέτι στις προσλήψεις του Δήμου Ζίτσας!

Ιδιαίτερα σκληρή κριτική για τις προσλήψεις στο Δήμο Ζίτσας από την παράταξη “Η ώρα της Ζίτσας”. «Εκατοντάδες άνεργοι στοιβάζονται στις ουρές προσδοκώντας στα μόρια του νόμου, αλλά τα παράθυρα μπάζουν από παντού»
Σκληρότατη κριτική άσκησε στην δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας και στον Δήμαρχο κ. Δ. Ρογκότη ο επικεφαλής της παράταξης “Η ώρα της Ζίτσας” κ. Σάκης Βλέτσας για το θέμα των αδιαφανών προσλήψεων. Αφορμή έδωσε η ενέργεια της δημοτικής αρχής να ζητήσει από το συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης να εγκρίνει την πρόσληψη δέκα (10) ανέργων που η ίδια επέλεξε ανάμεσα σε πολλούς, χωρίς κανενός είδους μοριοδότηση.
«Όταν η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στη δημοτική αρχή να προσλάβει “όποιον της αρέσει τελικά” αποτελεί μέγιστη υποκρισία, εμπαιγμό και απύθμενο θράσος να ζητάει από το συμβούλιο επικύρωση προειλημμένων αποφάσεών της στηριγμένων στο μέσον και το ρουσφέτι» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Βλέτσας.
Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζίτσας επισήμανε ότι «την ώρα που η ανεργία σπάει ρεκόρ και εκατοντάδες άνεργοι...
στοιβάζονται στις ουρές για να υποβάλλουν την αίτησή τους προσδοκώντας αντικειμενικότητα και κριτήρια, η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας, περιφρονώντας το πρόβλημά τους, προσλαμβάνει αυτούς που έχουν μέσον. Όφειλε  ο Δήμος Ζίτσας, αν βέβαια ήθελε να δώσει ίσες ευκαιρίες στους ανέργους δημότες του να καθορίσει κριτήρια και μοριοδότηση και με αυτά να προσλάβει. Επέλεξε όμως να ασκήσει το δικαίωμά της επιλογής των αρεστών».
Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας «ένας νέος μεγάλος και σύγχρονος “Καλλικρατικός” δήμος πρέπει να κοινωνικός, να είναι δίπλα στον κάθε άνεργο δημότη. Να του εμπνέει αίσθημα δικαίου και αντικειμενικότητας. Ο Δήμος Ζίτσας κάνει το αντίθετο. Θεωρεί κοινωνική πολιτική το βόλεμα από το παράθυρο»
Τέλος κριτικάροντας την αδιαφανή τακτική της δημοτικής αρχής ο κ. Βλέτσας δήλωσε ότι «ο κ. Ρογκότης δεν συνειδητοποίησε ότι οι καιροί επιβάλλουν να γίνονται οι προσλήψεις με αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια. Εμείς τα απαιτούμε και διαφωνούμε με κάθε είδους αδιαφάνεια. Τα παραθυράκια πρέπει επιτέλους να κλείσουν ερμητικά».