Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας για την εισβολή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…

Δριμύτατη επίθεση με βαριές πολιτικές εκφράσεις της δημοτικής αρχής στις “λαϊκές επιτροπές” των τοπικών κοινοτήτων Ροδοτοπίου και Ζίτσας που είχαν διακόψει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης (λεπτομέρειες εδώ).
Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας για το συμβάν:
«Οι γνωστοί εκφραστές της λογικής – ιδεολογίας, μιλάμε μόνο εμείς και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν άλλο να εκφράσει την άποψή του, κατά τα άλλα αριστεροί, έκαναν την εμφάνισή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 18 Απριλίου 2012. Εισβάλοντας στην αίθουσα και πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. αγνοώντας...
τους εκλεγμένους από το λαό αντιπροσώπους Δημοτικούς Συμβούλους και παραμερίζοντας με το έτσι θέλω τους επίσης εκλεγμένους από το λαό 57 Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας, θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους με παλαιότερη απόφαση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την καταγραφή των τετραγωνικών.
Παραγνωρίζοντας βέβαια το γεγονός, γιατί αυτό φυσικά τους βόλευε, ότι η Δημοτική Αρχή, έχει σταματήσει εδώ και τουλάχιστον έξι (6) μήνες τη συγκεκριμένη διαδικασία, πολύ πριν εμφανιστούν δηλαδή οι όψιμοι επαναστάτες. Στην προσπάθεια του Δημάρχου να εξηγήσει και το σκεπτικό της αρχικής απόφασης αλλά και ότι η διαδικασία καταγραφής ποτέ δεν ξεκίνησε και έχει παγώσει, οι παριστάμενοι δημοκράτες του αφαίρεσαν το λόγο προβαίνοντας, όπως έχουν μάθει χρόνια τώρα να κάνουν, σε άναρχες κραυγές. Γιατί μόνο αυτοί μπορούν να έχουν την αποκλειστικότητα της αριστερής φωνής και δεν διανοούνται να τους αφαιρούνται τα πρωτεία.
Και το πλέον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ! Αφού διαπίστωσαν ότι για το συγκεκριμένο θέμα εκτέθηκαν από την τοποθέτηση του Δημάρχου, έθεσαν ως νέα απαίτηση την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών!!!!!! ΠΟΙΟΙ;;;;; ΑΥΤΟΙ που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων, μπροστάρηδες τις προάλλες στην εισβολή στο Δ.Σ, οι οποίοι όχι μόνο δεν κατάργησαν τα ανταποδοτικά τέλη αλλά έκαναν και σημαία της διακυβέρνησης των Δήμων και Κοινοτήτων τους την αύξηση κατά 400% των ανταποδοτικών τελών!
Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Καποδιστριακοί Δήμοι Πασσαρώνος και Ζίτσας. Αλήθεια πού ήταν τότε η επαναστατικότητά τους;
Για να τελειώνει όμως η προπαγάνδα που αφορά το εν λόγω θέμα οφείλουμε να καταθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την καταγραφή των τετραγωνικών προέκυψε ύστερα από σχετικό έλεγχο που διενήργησε διά μέσω των σχετικών παραστατικών στοιχείων της Δ.Ε.Η. και διαπίστωσε ότι πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου έχουν μηδενική χρέωση τετραγωνικών μέτρων τόσο για τις οικίες όσο και για τις επιχειρήσεις, με επακόλουθο αποτέλεσμα την στέρηση πολύτιμων εσόδων για το Δήμο αλλά και τον διαχωρισμό των δημοτών σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που συνεισφέρουν και στους υπόλοιπους που οι υπηρεσίες του Δήμου τους παρέχονται χωρίς να συνεισφέρουν τα αναλογούντα. Υπάρχει έστω και ένας δημότης που να θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί το αίσθημα δικαίου; Οφείλει ή δεν οφείλει ο Δήμος να αποκαταστήσει αυτή την αδικία όπου υφίσταται; Εκτός και αν η έννοια δικαιοσύνη για ορισμένους ταυτίζεται με την επιβράβευση των «έξυπνων».
Σε ότι αφορά το αίτημα για κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, είναι σε όλους τους δημότες γνωστό, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει σε καμία αύξηση ούτε στο ελάχιστο των ανταποδοτικών τελών, με πλήρες αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στους δημότες, σε μια περίοδο μάλιστα που τα έσοδα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Καλύτεροι και ασφαλέστεροι κριτές για όλα αυτά οι δημότες του Δήμου Ζίτσας.
Είναι όμως χρέος μας να αναφερθούμε στη στάση των εκπροσώπων της παράταξης ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’ ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε από τον επικεφαλής της κ .Τζίμα για το ζήτημα της κατάργησης των ανταποδοτικών τελών. Ο οποίος πέραν της πολιτικής του τοποθέτησης, που είναι σεβαστή, για τον ρόλο που οφείλει να έχει η πολιτεία, προς τιμήν του χαρακτήρισε άκαιρη την συζήτηση για το εν λόγω θέμα και τόνισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία. Αποτελεί η στάση αυτή μια καλή απάντηση σε όσους εκβιάζουν τέτοιες καταστάσεις και είναι σίγουρα δείγμα πολιτικού πολιτισμού, με σεβασμό στο ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.»