Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πολύς κόσμος, αλλά και πολιτικοί (!!!) στα Αϊγιωργίτικα 2012, στην Ελεούσα (ΒΙΝΤΕΟ)…

ΑΪΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2012
Πλήθος κόσμου, επίσημοι προσκεκλημένοι, ντόπιοι και επισκέπτες, αλλά και πολλοί πολιτικοί προσήλθαν στο ναό και παρακολούθησαν τον πανηγυρικό όρθρο και τη θεία λειτουργία. Η Ελεούσα γιόρτασε τον πολιούχο Άγιό της στον περίβολο του μοναστηριακού ναού του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από τον 17ο μ.Χ. αιώνα. Ακολούθησε εκδήλωση, όπου το Χορευτικό Ελεούσας παρουσίασε το ετήσιο πρόγραμμά του, με χορούς, δρώμενα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, φανερώνοντας τη ντόπια παράδοση και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της χώρας μας, όπως έντονα αναδεικνύονται μέσα από το χορό και τη μουσική.
Το παρόν έδωσε ο…
δήμαρχος κ. Δ. Ρογκότης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων κ. Σάκ. Βλέτσας και Χρ. Βούζας, οι βουλευτές κ. Θαν. Οικονόμου, Κ. Τασούλας και Στ. Καλογιάννης, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Τατ. Καλογιάννη και Γιάν. Καραμπίνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μ. Πλιάκος, Στ. Παργανάς και Μάκης Χατζηεφραιμίδης, ο τελευταίος με διπλή ιδιότητα αφού είναι και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι υποψήφιοι βουλευτές που έδωσαν το παρόν ήταν η κ. Πέρ. Ντούλια (ΠΑΣΟΚ) και Βασ. Τσιαλιαμάνης (ΝΔ). Παρόντες ήταν επίσης αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι (Φ. Ράρρας, Φ. Κούργιας, Β. Κολιούσης, Π. Κολιός, Σ. Μάντζιος, Ν. Μπούτσικος, Β. Γαρδίκος, Τ. Δήμος, Σ. Πάικας κα) και πρόεδροι τ. κοινοτήτων.
Κοντά στο μεσημέρι, οι γυναίκες του χωριού έφεραν τα εδέσματα και το πρόβειο κοκκινιστό κρέας με το ρύζι (παραδοσιακό φαγητό της περιοχής), -που από το πρωί σιγόβραζε με τη φροντίδα του Συλλόγου Γυναικών Ελεούσας σε μεγάλα καζάνια και μοσχοβολούσε ο τόπος από τη μυρωδιά, εξού και η φράση «στο Μπισδούνι (παλιά ονομασία της Ελεούσας) βράζουν ρύζι και στα Γιάννενα μυρίζει».
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ .