Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Εισβολή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Αφορμή το “Ρογκοτόσημο”…
    Οι “λαϊκές επιτροπές” των τοπικών κοινοτήτων Ροδοτοπίου και Ζίτσας διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες το βράδυ, αμέσως μόλις άρχισε η ανάγνωση των ονομάτων των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν περίπου 30 άτομα "εισέβαλαν" στην αίθουσα με συνθήματα και πανό και με αίτημα να μην πάει στα χωριά η επιτροπή τεχνικών του Δήμου Ζίτσας για την καταμέτρηση των τετραγωνικών των σπιτιών, στάβλων κλπ κτιρίων.
    Αφορμή για την ενέργεια αυτή αποτέλεσε ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας η οποία αφορούσε στη συγκρότηση επιτροπής με αντικείμενο την καταγραφή κτιρίων που…
δεν εμφανίζουν τα τετραγωνικά τους κι έτσι δεν καταβάλλουν ανταποδοτικά τέλη. Αυτό το προσδοκώμενο να εισπραχθεί ποσό η τοπική κοινωνία το αποκάλεσε “Ρογκοτόσημο” και αποτέλεσε αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων.
    Τα μέλη των “λαϊκών επιτροπών” θεώρησαν την απόφαση άδικη και ζήτησαν να μην προχωρήσει ο Δήμος στην υλοποίησή της. Ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης σημείωσε ότι ο έλεγχος αυτός δεν θα αρχίσει όσο καταβάλλεται το χαράτσι μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η τοποθέτηση αυτή του δημάρχου δεν ικανοποίησε τα παρόντα μέλη των λαϊκών επιτροπών, ενώ συνέχισαν να διαμαρτύρονται ότι ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η καταμέτρηση των τετραγωνικών των ακινήτων, ζητώντας την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.
    Το λόγο πήρε επίσης ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Τάκης Τζίμας ο οποίος υπερασπίστηκε το δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε αίτημα των “λαϊκών επιτροπών” των τοπικών κοινοτήτων Ροδοτοπίου και Ζίτσας, ενώ καυστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Ρογκότη, ο οποίος απευθυνόμενος τόσο προς την “Λαϊκή Συσπείρωση” και τον κ. Τζίμας όσο και προς τα παριστάμενα μέλη των “λαϊκών επιτροπών” τους κατέκρινε λέγοντάς τους «πολλοί από εσάς είσασταν δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής παλιότερα στους Δήμους Ζίτσας και Πασσαρώνος. Γιατί τότε δεν είχατε καταργήσει τα ανταποδοτικά τέλη και τώρα διαμαρτύρεστε;» μεταφέροντας έτσι το θέμα από το  λεγόμενο “Ρογκοτόσημο” στα ανταποδοτικά τέλη.
    Ένταση επίσης προκλήθηκε όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικ. Στουγιάννος επιτέθηκε φραστικά στα παριστάμενα μέλη των “λαϊκών επιτροπών” λέγοντάς τους «έτσι που κάνετε δεν θα βγείτε ποτέ».
    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Παππάς έδειξε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα διατεθειμένος να ανεχθεί περαιτέρω διακοπή και αναστάτωση στη συνεδρίαση. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Π. Παππάς «αν είχε αρχίσει η συνεδρίαση και το ΚΚΕ την διέκοπτε  θα είχα φωνάξει την αστυνομία και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω την άλλη φορά».