Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Και στον Γ. Παργανά, μετά τον Μιχ. Κατσάνο καταλογίζει ανευθυνότητα ο Δ. Ρογκότης !

Μόνο ως κωμικοτραγικά μπορούν να χαρακτηρισθούν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της παράταξης Ρογκότη. Έμμεσες βολές κατά Πάικα και Γαρδίκου !

    Μετά το διπλό προ τριμήνου περίπου άδειασμα από τον κ. Ρογκότη, του πρώην Δημάρχου Ευρυμενών κ. Μιχ. Κατσάνου και άλλον Δήμαρχο άδειασε τώρα με ιδιαίτερα σκληρό μάλιστα τρόπο. Αυτή τη φορά τα “φαρμακερά” βέλη του κ. Ρογκότη χτύπησαν τον πρώην Δήμαρχο Μολοσσών κ. Γιώργο Παργανά.
    Αφορμή ήταν η αποκάλυψη στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάκη Βλέτσα προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει ο κ. Παργανάς εκ μέρους του πρώην Δήμου Μολοσσών και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θάνος Μωραΐτης για το ΥΠΕΚΑ. Η προγραμματική σύμβαση...
αφορούσε την κατασκευή δρόμου πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου της Βερενίκης με συνεργασία του Δήμου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που είχε υπογραφεί στις 11 Ιουνίου του 2010.
    Ο κ. Βλέτσας κατηγόρησε την δημοτική αρχή για ολική αδράνεια και επεσήμανε τον κίνδυνο να χαθεί το έργο, αφού επί ενάμιση έτος δεν έγινε απολύτως τίποτα.
    Απαντώντας ο κ. Ρογκότης ισχυρίστηκε ότι δυστυχώς τώρα ακούει για πρώτη φορά για αυτή την προγραμματική σύμβαση και εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ κατά του κ. Παργανά για ανοργανωσιά και ανευθυνότητα, αφού ουδέποτε όπως είπε τον ενημέρωσε σχετικά. Ανέλαβε δε την υποχρέωση να ενημερώσει το συμβούλιο μόλις ενημερωθεί.
    Όπως μας ενημέρωσαν παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι ο κ. Ρογκότης κατηγόρησε τον κ. Παργανά, αλλά εμμέσως κατηγορούσε ευθέως τους αντιδημάρχους του κ. Σπ. Πάικα (διοικητικών) και Βασ. Γαρδίκο (τεχνικών) οι οποίοι όφειλαν και να ξέρουν τις συμβάσεις του δήμου που διοικούν αλλά και να ενημερώσουν τον δήμαρχο. Σημείωναν δε ότι καμία υποχρέωση δεν είχε ο απελθών δήμαρχος κ. Παργανάς να ενημερώσει τον κ. Ρογκότη, παρά μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Στο κάτω - κάτω πρόκειται γιά θετική υπέρ του δήμου κίνηση του κ. Παργανά. Ευτυχώς πάντως που ο κ. Ρογκότης δεν κατηγόρησε και τον υφυπουργό κ. Θάνο Μωραΐτη !
    Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ρογκότης οφείλει να υλοποιήσει και να μη χάσει το έργο προς τον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου της Βερενίκης.
    Υπενθυμίζουμε ότι προ τριμήνου περίπου ο κ. Ρογκότης είχε κατηγορήσει πάλι για ανοργανωσιά και ανευθυνότητα τον πρώην Δήμαρχο Ευρυμενών κ. Μιχ. Κατσάνο γιατί όπως είπε δεν είχε γράψει τα τετραγωνικά των σπιτιών και έτσι οι κάτοικοι των Ευρυμενών δεν απέδιδαν τα ανταποδοτικά τέλη. Ενώ λίγες μέρες αργότερα ο κ. Ρογκότης, συντονισμένος με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Παππά, δεν παρέλειψε για 2η φορά να “χτυπήσει” τον κ. Κατσάνο, επειδή όπως ισχυρίστηκαν δεν μερίμνησε όσο έπρεπε για τα οφέλη του Δήμου από τα υδροηλεκτρικά έργα της Κληματιάς.
    Τα αλλεπάλληλα αυτά επαναλαμβανόμενα “φαρμακερά βέλη” του κ. Ρογκότη προς τους δύο πρώην δημάρχους κ. Κατσάνο και Παργανά που τον στήριξαν δυναμικά κατά τις δημοτικές εκλογές, προβληματίζουν έντονα δημοτικούς συμβούλους του κ. Ρογκότη και σύντομα είναι πιθανό να υπάρξουν διαρροές και σημαντικές διαφοροποιήσεις των δημοτικών του συμβούλων.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως μόνο ως κωμικοτραγικά μπορούν να χαρακτηρισθούν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της παράταξης Ρογκότη.