Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μιχ. Κατσάνος : Δεν καταλαβαίνω γιατί κ. δήμαρχε συνεχώς με απαξιώνετε…

Αναμενόμενη ήταν η έκρηξη του πρώην δημάρχου Ευρυμενών κ. Μιχ. Κατσάνου κατά του κ. Ρογκότη στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Και λογικό είναι αφού “το τρις εξαμαρτάνειν ούκ ανδρός σοφού”.
Ο κ. Κατσάνος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μαζί με τον κ. Παργανά και τον κ. Σιαπατόρη. Και παίρνοντας το λόγο, απευθύνθηκε σε εντονότατο ύφος προς τον δήμαρχο κ. Ρογκότη γιατί διαρκώς τον απαξιώνει ως πρώην δημοτική αρχή του Δήμου Ευρυμενών.
Βέβαια ο κ. Ρογκότης απέφυγε να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, αφού ακολουθούσε το θέμα του αιολικού του Κασιδιάρη, όπου ο πρώην Δήμος Ευρυμενών για το υδροηλεκτρικό της Κληματιάς συμφώνησε 8 % ετησίως και μετά από 10 χρόνια 12 %, ενώ ο κ. Ρογκότης για τον Κασιδιάρη είπε ναι στη ΜΠΕ για μόλις 1,7 % !!!
Δεν το απέφυγε όμως αμέσως μετά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Παππάς, ο οποίος όταν...
κάποια στιγμή μίλησε ο κ. Κατσάνος, του είπε απαξιωτικά ότι “σαν δάσκαλος πρέπει να γνωρίζει ότι οι μαθητές πριν μιλήσουν ζητάνε το λόγο από το δάσκαλο…”, δηλαδή σηκώνουν το δάχτυλο… Ντροπή λέμε εμείς για την συμπεριφορά του κ. Π. Παππά σε έναν πρώην δήμαρχο και συντοπίτη του…
Στο θέμα για τα δημοτικά τέλη ο δήμαρχος κ. Ρογκότης αναφέρθηκε πάλι σε …κάποια χωριά που οι πρώην δήμαρχοι είχαν μηδέν (0) τετραγωνικά στη ΔΕΗ, λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να είναι εξυπνότεροι. Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις ο κ. Ρογκότης είχε κατηγορήσει πάλι ευθέως τον κ. Κατσάνο ότι δεν είχε δώσει στη ΔΕΗ τα τετραγωνικά μέτρα των οικοδομών (και τώρα κάποιοι δημότες γλύτωσαν το χαράτσι του Βενιζέλου). Ο κ. Κατσάνος από την πλευρά του αυτά τα έχει αποκαλέσει παραμύθια…
Ανάλογο θέμα είχε δημιουργηθεί άλλες δύο φορές παλιότερα.
Τη πρώτη όταν πάλι ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Π. Παππάς (με την ανοχή του κ. Ρογκότη) κατηγόρησε τον κ. Κατσάνο ότι δεν μερίμνησε για κάποιες υποτροφίες μελέτες κλπ που έπρεπε να κάνει ο εργολάβος του υδροηλεκτρικού.
Την δεύτερη όταν ο κ. Ρογκότης κάλεσε τον κ. Π. Παππά να απαντήσει σε ερώτηση του κ. Βλέτσα για το σύνδεσμο παρακαλάμιων δήμων (που προηγούμενος πρόεδρός του ήταν ο κ. Κατσάνος) και ο κ. Παν. Παππάς είπε ότι  πασχίζουμε να τον κάνουμε σύνδεσμο. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη. Ανύπαρκτη ήταν η οργάνωσή του. Ανύπαρκτα τα στοιχεία που έχει. Ούτε για τον Καλαμά, ούτε καν ΑΦΜ. Απεναντίας, στοιχεία έχει ο σύλλογος φίλων του Καλαμά” κατηγορώντας ευθύτατα τον κ. Μιχ. Κατσάνο (εδω και εδω).