Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ξεφτυλίστηκαν και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος...

Αυλαία τέλους - κηδεία για τον “σύλλογο φίλων Καλαμά”
Λειτούργησε ουσιαστικά μέχρι τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές “κραυγάζοντας” και μετά από αυτές λουφάζοντας”.
Ακόμη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου “αποστασιοποιήθηκαν” από τον απελθόντα πρόεδρο κ. Παν. Παππά που περιθωριοποιήθηκε κατά την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του “συλλόγου φίλων Καλαμά” η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Αυγούστου.
Ο σύλλογος που αποτέλεσε την ελπίδα πολλών παρακαλάμιων συνδημοτών και φίλων του ποταμού για ένα καθαρό Καλαμά, απογοήτευσε και έμεινε στην ιστορία του δήμου μας ως ανύπαρκτος. Ουσιαστικά αυτοδιαλύθηκε, αφού υπήρξε κατακραυγή κατά του απελθόντος προέδρου κ. Παν. Παππά και κατά της ελάχιστης προσπάθειας του συλλόγου.
Αντί ο σύλλογος να γίνει ο μοχλός ανάδειξης και επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων μόλυνσης του Καλαμά, λειτούργησε μέχρι...
τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές “κραυγάζοντας” και μετά από αυτές λουφάζοντας”. Γιά τον Καλαμά υπήρχαν μόνο λόγια όπως είπε και ο Παύλος Κοσσοβίτσας, χωρίς καθόλου έργα.
Αυτή του η λειτουργία είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωσή του από τους πολίτες και τους δημότες. Έτσι, ήταν απολύτως φυσιολογικό να γίνει η πολυσυζητημένη γενική συνέλευση μπροστά σε άδειες καρέκλες.
Επειδή το ξεφτύλισμα καθώς και ο κίνδυνος ματαίωσης των εκλογών και της συνέλευσης λόγω έλλειψης απαρτίας ήταν απολύτως ορατός, μετά από μεγάλο αγώνα δρόμου της δημοτικής αρχής (που ήθελε τον σύλλογο σαν μοχλό αλλά και άλλοθι της δικής της ανυπαρξίας στο θέμα προστασίας του Καλαμά), με μεγάλη δυσκολία και με την ισχυρή επιτόπου κινητοποίηση δύο αντιδημάρχων, των κ. Μάντζιου και Γαρδίκου καθώς και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κατόρθωσαν να μαζέψουν και να ψηφίσουν μόλις 36 μέλη, εξασφαλίζοντας στο παραπέντε οριακή απαρτία!!!
Ήταν μάλιστα τέτοια η κατάντια του συλλόγου που κυριολεκτικά ξφτυλίστηκε και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος...
Αυτή ήταν η αυλαία τέλους γιά τον “σύλλογο φίλων Καλαμά...
Πλέον ο σύλλογος περνάει στην απόλυτη ανυπαρξία ή στην καλύτερη περίπτωση στο “υπογάστριο” της δημοτικής αρχής άν κάπου χρειαστεί. Με μέλη του νέου Δ.Σ. τον υιό Σπ. Μάντζιου κ.λ.π. αν εξαιρέσει κανείς 1-2 το πολύ, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ή το στενό τους περιβάλλον το μόνο που αναμένεται να κάνουν είναι απλώς να αποτελέσουν την πιθανή δεξαμενή των αυριανών ειδικών συνεργατών του κ. Ρογκότη.
Το zitsagate απαξιεί να επανέλθει στο θέμα του συλλόγου και ο μόνο “Σωκράτης” θα σας δώσει μερικά παρασκήνια. Θα παρακολουθεί όμως από κοντά τα δρώμενα ώστε άμεσα να καταγγείλει τυχόν “δεξαμενοποίηση” του συλλόγου από την δημοτική αρχή. Ελπίζουμε η αξιοπρέπεια να κυριαρχήσει....

Και για την ιστορία μερικές παλιότερες δημοσιεύσεις μας :