Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 η βράβευση του Στέφανου Κωλέττα…

Για το σύνολο του συγγραφικού έργου του και για τη συμβολή του στα Ελληνικά Γράμματα και στον Ελληνικό Πολιτισμό.
    Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, (7:00 μμ), στην αίθουσα τελετών της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς τιμά και βραβεύει τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Στέφανο Κωλέττα, για το σύνολο του συγγραφικού έργου του και για την εν γένει συμβολή του στα Ελληνικά Γράμματα και στον Ελληνικό Πολιτισμό.
    Την προσωπικότητα του τιμώμενου και το έργο του θα παρουσιάσουν:...

·              Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης
·              Ο φιλόλογος-ερευνητής, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχαήλ Παντούλας
·             Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών κ. Δημήτριος Γιωτίτσας
·             Η ιστορικός  κ. Παρασκευή Τάσση και η εκπαιδευτικός κ. Ευαγγελία Σιώζου.
·         Συντονίστρια η κ. Ελένη Ρεμπέλου, Δημοσιογράφος
·         Προεδρείο: Φλώρος Δημήτριος και Παπαδόπουλος Κλέανδρος, πρόεδροι των δύο Συλλόγων αποφοίτων Βελλαϊτών (Ιωαννίνων και Αθηνών αντίστοιχα).
    Την εκδήλωση θα κοσμήσει με την εμφάνισή της και η χορωδία του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, ενώ θα εκτεθεί και μέρος της συλλογής παλιών σχολικών βιβλίων του τιμωμένου.
             Ο Στέφανος Κωλέττας γεννήθηκε και ζει τώρα στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων. Σπούδασε επιστήμες Αγωγής και έλαβε δύο πτυχία (Βελλάς με βαθμό 8,77 και Διετούς μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο με βαθμό 9,78). Γράφτηκε επίσης στην Παιδαγωγική Σχολή του Esslingen της Γερμανίας. Αρχικά υπηρέτησε ως δάσκαλος σε σχολεία της Κεφαλληνίας, των Αθηνών, της Γερμανίας και του Νομού Ιωαννίνων.
       Υπηρέτησε επίσης στο ειδικό σχολείο σωματικά ανάπηρων παιδιών της πόλης Vaihingen της Γερμανίας, καθώς και στο εκπαιδευτικό τμήμα του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της πόλης Stuttgart.
       Διετέλεσε Γραμματέας και στη συνέχεια Προϊστάμενος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Μέλος, αιρετό μέλος και Πρόεδρος Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Νομού Κεφαλληνίας και Νομού Ιωαννίνων.
       Επί δέκα και πλέον χρόνια (3 θητείες) διετέλεσε προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, ασκήσας και καθήκοντα διευθυντού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον ίδιο νομό, θέση από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε. 
      Έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια, διεθνή συνέδρια, επιμορφώσεις στη Σχολή Δημοσίων Υπαλλήλων, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Διαρκούς επιμόρφωσης, Διοικητικών στελεχών εκπαίδευσης κ.ά.
      Δίδαξε διοικητικά θέματα σε Περιφερειακά Εκπαιδευτικά Κέντρα δασκάλων και καθηγητών και σε σεμινάρια νεοδιόριστων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.
Ασχολήθηκε εντατικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Ιδιαιτέρως ασχολείται με τη μελέτη και την έρευνα της  αρχαιοελληνικής Γραμματείας, αρυόμενος τα στοιχεία, για  την τεκμηρίωση  των βιβλίων του, κατ’ εξοχήν  με πρωτογενείς πηγές, καθώς γνωρίζει την αρχαία Ελληνική Γλώσσα, στην οποία έγραψε και αρκετές ωδές, ύμνους, εγκώμια, επιγράμματα κ.ά.  Είναι μέλος αρκετών ενώσεων συγγραφέων και λογοτεχνών.
     Έγραψε 30 και πλέον συνολικά βιβλία, εκ των οποίων 20 έχουν εκδοθεί, 9 είναι μεν ολοκληρωμένα αλλά παραμένουν ανέκδοτα και τα υπόλοιπα είναι ημιτελή. Έγραψε επίσης περισσότερα από 70 άρθρα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας. Έχει ακόμη μια συλλογή 3.000 περίπου σχολικών βιβλίων και περιοδικών του περασμένου καλού καιρού και της νοσταλγίας, η οποία έχει εκτεθεί πολλές φορές και από διαφόρους φορείς.
     Για το συγγραφικό του έργο τιμήθηκε με βραβεία και επαίνους από διάφορους φορείς (Ακαδημία Αθηνών, Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Πανελλήνια Ένωση Λόγου και Τέχνης, με απονομή πλακέτας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ.ά).

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: