Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας...

    Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Ζίτσας με  «συμμάχους» τον εθελοντισμό και τη δημιουργικότητα. 
    Οι εκδηλώσεις που ξεκινούν την Κυριακή 6/03/2016, κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα 14/03/2016 και διοργανώνονται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς Συλλόγους των Τοπικών Κοινοτήτων και εθελοντικές ομάδες πολιτών.
    Ειδικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:...

  •      Κυριακή 06/03/2016 «Το κυνήγι του χαμένου Θησαυρού». Ο Δήμος Ζίτσας και η ομάδα ενεργών πολιτών “Ychoice” καλούν τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου να οργανωθούν σε ομάδες 3-5 ατόμων και στις 11.00 το πρωί της Κυριακής  με αφετηρία το Δημοτικό κατάστημα να ξεκινήσουν την  αναζήτηση του θησαυρού στις γειτονιές της Ελεούσας. «Λύσε τους γρίφους, ζήσε την αγωνία της εξερεύνησης και κέρδισε το Έπαθλο…» προτρέπουν οι διοργανωτές τους συμμετέχοντες.
  •     Κυριακή 13/03/2016 «Τζαμάλες στις Τοπικές Κοινότητες» Το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς των Τοπικών Κοινοτήτων διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις. Στις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής η  καθιερωμένη Τζαμάλα θα ανάψει στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελεούσας όπου θα στηθεί γλέντι με παραδοσιακή μουσική, κρασί και εδέσματα. Συνδιοργανωτές είναι η Δημοτική Κοινότητα, ο Σύλλογος Γυναικών και χορευτικό του δήμου.
  •     Δευτέρα 14/03/2016 «Κούλουμα στα Εικονίσματα» Την Καθαρά Δευτέρα στις 11.30 το πρωί στη θέση «Εικονίσματα» της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλου Γαρδικίου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα κούλουμα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής και θα προσφερθούν κρασί, λαγάνες, σαρακοστιανά και φασολάδα.