Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο Δήμος Ζίτσας απαντά για το εργοτάξιο στον Πολύλοφο…

    Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Ζίτσας, στο θέμα που αναδείχθηκε από τον Προοδευτικό Σύλλογο Πολυλόφου, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο όπου βρίσκεται το εργοτάξιο για την κατασκευή της 13ης Επαρχιακής Οδού.
    Ο Δήμος Ζίτσας διευκρινίζει ότι το εργοτάξιο...
δεν έκλεισε, το μισθωτήριο μεταξύ της εταιρίας και του δήμου παραμένει σε ισχύ, ο χώρος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης.
    Σημειώνει ότι ο Σύλλογος Πολυλόφου δεν έχει απευθυνθεί στο Δήμο ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα και από την πλευρά του δηλώνει πρόθυμος να την παράσχει.

Αναλυτικά στην απάντησή του, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ, αναφέρει:
• Τον Ιούνιο του 2013 ο δήμος Ζίτσας με απόφαση της οικονομικής Επιτροπής προχώρησε στη εκμίσθωση αγροτικών ακινήτων στην εταιρεία ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. στα όρια των Τ.Κ. Πολυλόφου και Βαγενιτίου και συγκεκριμένα στην περιοχή «πλατύ πηγάδι» προκειμένου η εταιρεία να χρησιμοποιήσει τα εν λόγω ακίνητα για επαγγελματική χρήση.
• Στο συμφωνητικό εκμίσθωσης που υπεγράφη μεταξύ των δύο (Δήμου-Εταιρείας) αναφερόταν ρητά πως «η μισθώτρια υποχρεούται στην ακριβή τήρηση των όρων εκμίσθωσης όπως αυτοί ορίσθηκαν με την αριθμ.109/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής». Σύμφωνα λοιπόν, με το άρθρο 15 των όρων «Ο μισθωτής υποχρεούται μόλις λήξει η μίσθωση και χωρίς άλλη ειδοποίηση, να προβεί σε αποκατάσταση του χώρου και να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε, χωρίς καμιά απαίτηση από το Δήμο για τις δαπάνες στις οποίες θα υποβληθεί για τις επιπλέον εργασίες. Εάν αυτό δεν γίνει από το μισθωτή θα αποκατασταθεί ο χώρος από το δήμο και η δαπάνη αποκατάστασης θα καταλογισθεί στον μισθωτή».
• Μέχρι σήμερα το παραπάνω συμφωνητικό μίσθωσης δεν έχει λυθεί οπότε η μισθώτρια εταιρεία χρησιμοποιεί ακόμη το χώρο και ως εκ τούτου δεν συντρέχουν λόγοι για να ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης.
    
    Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό από κάθε καλόπιστο αναγνώστη πως ο ζήλος που επιδεικνύει ο Προοδευτικός Σύλλογος Πολυλόφου για το συγκεκριμένο χώρο επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπερβάλλον, όταν μάλιστα μέχρι σήμερα δεν έχει απευθυνθεί προς το Δήμο για να έχει πλήρη και σαφή εικόνα για το θέμα.
    
     Στη συνέχεια ο Δήμος Ζίτσας αναφέρει ότι πάντα είναι πρόθυμος να παράσχει κάθε επιπλέον διευκρίνιση προκειμένου να υπάρχει πλουραλιστική ενημέρωση και αντικειμενική πληροφόρηση.

    Σε ότι αφορά στο Σύλλογο Πολυλόφου ο Δήμος είναι πάντα «ανοιχτός» σε κάθε υπόδειξη από την πλευρά του, ώστε όταν προχωρήσει στη λύση της σύμβασης να ζητήσει από τη μισθώτρια εταιρεία τις ανάλογες παρεμβάσεις για να διαφυλαχθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.