Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Νέα σημαντικότατη διεθνής καλλιτεχνική διάκριση για τον Ελεουσιώτη φωτογράφο Γιώργο Πλησίτη…

Βραβεύτηκε ως Φωτογράφος γάμου 2015 στον διαγωνισμό μελών του Forum SWPP
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    Η φωτογραφία είναι τέχνη. Μια απλή κίνηση μπορεί να κρατήσει στο χρόνο, στην αιωνιότητα μια ολόκληρη ζωή. ΚΛΙΚ. Αυτή η κίνηση ενός φωτογράφου και στην προκειμένη περίπτωση του φωτογράφου Γιώργου Πλησίτη αποτυπώνει με έναν μοναδικό τρόπο, την ψυχή που κρύβει ένα φαινομενικά άψυχο τοπίο, που μέσα του υπάρχουν οι πρώτες στιγμές του γάμου δύο νέων ανθρώπων.
    Ένα απλό ΚΛΙΚ δίνει…
στο Γιώργο Τζίμα και στη Βάνα Κάκου, το νιόπαντρο ευτυχισμένο ζευγάρι που ποζάρει στο Γιώργο Πλησίτη, την αίσθηση ότι μπορεί να νικήσει το χρόνο στη διαδρομή που θα ακολουθήσει αναπολώντας μετά από δεκαετίες το άρωμα της νιότης τους, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, που ο καλλιτέχνης έκανε ένα απλό κλικ....
    Εκφραστική τέχνη και ταυτόχρονα ένα σύγχρονο επάγγελμα, η Φωτογραφία αποτυπώνει και ενδυναμώνει την εντύπωση, πρωταγωνιστώντας σε όλες τις εκδοχές των καλλιτεχνικών και επαγγελματικών απαιτήσεων.
    Ο επαγγελματίας φωτογράφος έχει την τεχνική κατάρτιση και την αισθητική αντίληψη για να προσφέρει τις εμπειρίες του φακού του και με τον τρόπο αυτό να παράγει πληροφόρηση, συνειρμούς, συναισθήματα, όλες τις προϋποθέσεις της αισθητικής ανακάλυψης.

Οι συνάδελφοι…
    Για δεύτερη συνεχή χρονιά κερδίζει την πρώτη θέση στην κατηγορία “Members Forum Competition - Wedding Category” στο Λονδίνο, μια κατηγορία που ο νικητής ψηφίζεται από τα μέλη φωτογράφους του SWPP που επέλεξαν αυτήν την φωτογραφία ανάμεσα σε 49!
    Όταν κριτές του καλλιτέχνη φωτογράφου γίνονται οι συνάδελφοί του από όλο τον κόσμο, η σημασία του βραβείου αποκτά ιδιαίτερη αξία. Όταν ο νικητής ψηφίζεται από τα μέλη φωτογράφους του SWPP παγκοσμίως, η καλλιτεχνική αξία της φωτογραφίας του Γιώργου Πλησίτη είναι ανεκτίμητη.
    Το βραβείο «του Forum SWPP (Members forum competition Wedding Category 2015) στο Λονδίνο είναι πραγματικά μια μοναδική στιγμή καταξίωσης του συνδημότη μας Γιώργου Πλησίτη.

Ο καταπληκτικός σκύλος “Άργος”
    Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από τον γάμο του Γιώργου και της Βάνας, και πριν φτάσει στην τελική ψηφοφορία για να δώσει το φετινό βραβείο, πήρε την πρώτη θέση σε εβδομαδιαίο διαγωνισμό του Forum του SWPP με θέμα Pets at wedding. 
    Ο καταπληκτικός Άργος φυσικά την έκανε να ξεχωρίσει σε αυτήν κατηγορία ο οποίος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της φωτογράφισης αλλά και ολόκληρου του γάμου από την αρχή μέχρι το τέλος του.
    Μπράβο στον Άργο, Μπράβο στο Γιώργο και τη Βάνα! Και ΜΠΡΑΒΟ στο Γιώργο Πλησίτη!

    Δείτε κλικ εδώ τις φωτογραφίες του γάμου και κλικ εδώ το άλμπουμ! Link στα Σύβοτα!
    
Το επίσημο link με τη φωτό κλικ εδώ

Η φωτογραφία που βραβεύτηκε







Ο Γιώργος και η Βάνα το νιόπαντρο ζευγάρι
που κοσμεί τη βραβευμένη φωτογραφία