Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Άδειασαν πάλι τον Πλιάκο για προμήθεια 25.000 €, αυτός επιμένει!!!

Για 2η φορά ο Δήμαρχος εισέπραξε το “βροντερό” ΟΧΙ της Οικονομικής Επιτροπής. Θεματοφύλακες οι Νίκος Σφήκας και Γιώργος Σταλίκας. Τι συμβαίνει με Βότσικα, Γεωργούλη και Γρίβα.
    Σίγουρα είναι ιδιαίτερα περίεργο και ασυνήθιστο ένας Δήμαρχος να επιμένει να προχωρήσει μία προμήθεια 25.000 €, όταν βλέπει ότι τον "αδειάζουν" μπροστά στα μάτια του ακόμη και οι δικοί του Δημοτικοί Σύμβουλοι και μάλιστα όχι μία αλλά δύο φορές και ΔΕΝ μπορεί να την περάσει! Προφανώς ο κ. Πλιάκος θα έχει τους λόγους του και επιμένει.
    Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος από το...
καλοκαίρι ήθελε “να πάρει πρώτα τα έπιπλα και μετά να αγοράσει σπίτι που να ταιριάζουν” ή διαφορετικά “να πάρει πρώτα το σαμάρι και μετά το γάιδαρο”.

Το παράλογο…
    Συγκεκριμένα ήθελε να γίνει προμήθεια ενός μηχανήματος κλαδοκόπου - καταστροφέα προϋπολογισμού 25.000 € (για τον οποίο υπήρχε μόνο μία (1) προσφορά). Ήθελε δηλαδή να πάρει πρώτα τον κλαδοκόπο χωρίς να έχει το τρακτέρ επί του οποίου θα μπει ο κλαδοκόπος και μετά να αγοράσει ένα τρακτέρ στο οποίο θα προσαρμόζεται ο κλαδοκόπος!
    Όμως η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής για δεύτερη φορά απέρριψε την πρόταση του κ. Πλιάκου, δεν δέχτηκε να γίνει αυτή η προμήθεια και πρότειναν την ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Οι κατά και οι υπέρ…
    Αρνητικά για την προμήθεια προϋπολογισμού 25.000 € ψήφισε ο Βασίλης Γαρδίκος και ο Δημήτρης Γκαραλέας, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Πλιάκου, ο Νίκος Σφήκας και ο Γιώργος Σταλίκας (σύνολο 4 μέλη).
    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Σφήκας, όχι μόνο διαφώνησε με την προμήθεια που επέμενε ο Δήμαρχος, αλλά όπως έγινε γνωστό πρόσφατα είχε ζητήσει και οικονομικές καταστάσεις προμηθειών και αναθέσεων, προκειμένου να προβεί σε νόμιμο έλεγχο.
    Υπέρ της προμήθειας των 25.000 € ψήφισε ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος, ο Περικλής Γρίβας και ο Νότης Μαλισσόβας (σύνολο 3 μέλη).
    Επισημαίνεται ότι ο κ. Μαλισσόβας την πρώτη φορά ήταν αρνητικός, ενώ την δεύτερη φορά φαίνεται ότι ο κ. Πλιάκος τον έπεισε καταλλήλως και άλλαξε γνώμη.
    Ο κ. Περ. Γρίβας δεν μετείχε την πρώτη φορά (η κ. Χρ. Παπαδημητρίου που τότε μετείχε ήταν αρνητική, αλλά τη δεύτερη φορά απουσίαζε) και όπως εκτιμάται προσδοκώντας να τον κάνει ο κ. Πλιάκος αντιδήμαρχο στο δεύτερο μισό, μάλλον δεν θέλησε “να του χαλάσει τη ζαχαρένια”.


Μη κατανοητή - Εξελίξεις…
    Η επιμονή του Δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου για την προμήθεια είναι μη κατανοητή για πάρα πολλούς. Και όταν βέβαια η επιμονή αυτή επαναλαμβάνεται και οδηγεί στην πολιτική απομόνωση του Δημάρχου από τους δικούς του ανθρώπους, ασφαλώς μπορεί να εκτιμηθεί ως προμήνυμα επερχόμενων ενδοπαραταξιακών εξελίξεων.
    Παράλληλα καθίσταται εμφανές ότι η ομάδα ΣφήκαΣταλίκα (που μαζί με την αδέσμευτη και δημιουργική Γιάννα Γεωργούλη) έχει άποψη και φωνή και δε διστάζει να την εκδηλώνει δημόσια όταν χρειάζεται, “μη χαμπαριάζοντας καθόλου” το Δήμαρχο.
    Προφανές είναι ότι αντλούν το θάρρος να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους από το μεγάλο αριθμό ψήφων που συγκέντρωσαν κατά τις εκλογές, γεγονός που κάνει και τα τρία αυτά άτομα να απαιτούν εμπράκτως θέση αντιδημάρχου στο δεύτερο μισό της θητείας, κάτι που φαντάζει αδύνατο να καταφέρει να αποφύγει ο κ. Πλιάκος.
    Σε λίγους μήνες αναμένεται να φανεί και δημόσια η θαρρετή γνώμη του ιδιαίτερα επιτυχημένου Αντιδημάρχου Άλκη Βότσικα, πάλι “κόντρα” στο Δήμαρχο. Ο κ. Βότσικας είναι ένας “ακούραστος εργάτης” του Δήμου Ζίτσας, δίνει συνήθως τις λύσεις στα προβλήματα και είναι “πανταχού παρών”. Όμως όπως λένε κύκλοι που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του κ. Πλιάκου, ο Δήμαρχος δεν σκοπεύει να του ανανεώσει τη θητεία ως αντιδημάρχου, μάλλον φοβούμενος την αύξηση της επιρροής του.
    Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις τρέχουν και το 2016 θα είναι γεμάτο από τέτοιες…

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ 2Η ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΙΑΚΟ







ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ 1Η ΑΠΟΦΑΣΗ