Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σε ηλικιωμένη γυναίκα από την Ελεούσα έβαλαν 5.000 € πρόστιμο γιατί έψηνε καλαμπόκια χωρίς άδεια στην είσοδο του παζαριού του Δήμου Ζίτσας…

Τα ντοκουμέντα της ντροπής - Της κατέσχεσαν 18 καλαμπόκια (βάρους 2 Kg)! Το πρόστιμο βεβαιώθηκε σε έντυπο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ιωαννιτών…
    Το καλαμπόκι... χρυσάφι καλείται να πληρώσει μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Ελεούσα, η οποία «συνελήφθη» να πουλάει χωρίς άδεια μικροπωλητή! 
    Σύμφωνα με το πρωτόκολλο κατάσχεσης, στην ηλικιωμένη βρέθηκαν 18 καλαμπόκια όλα κι όλα! Συνολική ποσότητα δύο κιλών!!! Το θέμα του βαρύτατου προστίμου έκανε ...
το γύρο της Ελλάδας τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που αναμεταδόθηκε και προκάλεσε την οργή πάρα πολλών πολιτών.
    Και κάποιοι την απορία: Είναι δυνατό για δύο κιλά καλαμπόκι να επιβληθεί πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ; Κι όμως είναι.

Τα ντοκουμέντα πάταξης του ....παράνομου εμπορίου!
    Η ηλικιωμένη και σχεδόν εντελώς άπορη γυναίκα από την Ελεούσα, έψηνε καλαμπόκια στην είσοδο του παζαριού στη Βουνοπλαγιά, στο Δήμο Ζίτσας!
    Εκεί της έγινε ο σχετικός έλεγχος. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο κατάσχεσης, στην ηλικιωμένη βρέθηκαν 18 καλαμπόκια όλα κι όλα! Συνολική ποσότητα δύο κιλών!!! Στην καλύτερη περίπτωση το ποσό που θα μπορούσε να κερδίσει η ηλικιωμένη πουλώντας και τα δεκαοκτώ καλαμπόκια, δεν θα μπορούσε να ξεπερνά τα 40 ή το πολύ τα 50 ευρώ!!!
    Το πρόστιμο που της επιβλήθηκε είναι πέντε ολόκληρες χιλιάδες (5.000 €)!!!
    Η δικαιολογία όπως την αναγράφει ο δημοτικός αστυνομικός(;) «παντελή έλλειψη άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου» – «πουλούσε καλαμπόκια έξωθεν εμποροπανήγυρης χωρίς άδεια»...
    Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι χρειάζονταν τέτοια άδεια.
    Τα καλαμπόκια όμως κατασχέθηκαν και τώρα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα του υψηλότατου προστίμου!
    Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο.
    Η ηλικιωμένη είναι σε απόγνωση καθώς ο αγώνας για ένα μικρό μεροκάματο αντιμετωπίστηκε ως μία μεγάλη περίπτωση φοροδιαφυγής!!!
    Αλήθεια αυτό είναι το κράτος δικαίου;
    Σίγουρα πάντως αυτά (παρακάτω) είναι τα ντοκουμέντα της ντροπής!

Τι από τα δύο;;;
Δήμοι κι αστυνομία… Ας τα βρουν μεταξύ τους!
    Σύμφωνα με διευκρινίσεις που δόθηκαν από το Δήμο Ιωαννιτών, το πρόστιμο δεν επέβαλλε η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιωαννιτών, αφού η Βουνοπλαγιά δεν ανήκει στο Δήμο Ιωαννιτών αλλά στο Δήμο Ζίτσας.
    Ο Δήμος Ιωαννιτών έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης, όχι βέβαια του προστίμου, αλλά του φορέα που το επέβαλε!
    «Είναι αυταπόδεικτο πως το θέμα δεν αφορά στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιωαννιτών, γιατί η Βουνοπλαγιά δεν ανήκει στο Δήμο Ιωαννιτών και ο νόμος ορίζει σαφώς πως οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας του εκάστοτε Δήμου οριοθετούνται εντός των ορίων του Δήμου.
    Συνεπώς, επαναλαμβάνουμε, πως είναι αυταπόδεικτο το ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιωαννιτών δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να έχει πραγματοποιήσει ελέγχους και να επιβάλει πρόστιμα σε περιοχή που δεν ανήκει στο Δήμο Ιωαννιτών».
    Είναι αυταπόδεικτο ότι όποιος κι αν βεβαίωσε την παράβαση το έπραξε πάνω σε μπλοκ της Δημοτικής Αστυνομίας και μέσα στα όρια του Δήμου ΖίτσαςΑν αυτά τα οποία παρέλαβε με την διάλυση της, η Ελληνική Αστυνομία, τα χρησιμοποιεί κιόλας είναι θέμα, που αφορά τον κάθε Δήμο και την Αστυνομία κι ας το λύσουν μεταξύ τους! Στην Ελληνική Αστυνομία, παραδόθηκαν με σχετικό πρωτόκολλο και όλα τα έντυπα που χρησιμοποιούσε η Δημοτική, όπως και τα μπλοκ παραβάσεων, τα οποία φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι ενώ η παράβαση είναι βεβαιωμένη σε έντυπο της δημοτικής αστυνομίας, δόθηκε από την ελληνική αστυνομία!

[ΠΗΓΗ: Το θέμα αποκάλυψε το epiruspost.gr από το οποίο προέρχονται και όλα τα στοιχεία της ανάρτησης]