Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Απίστευτα πράγματα στο Δήμο Ζίτσας!!! «Κακός χαμός» με το παζάρι ακόμη στον αέρα…

Σοβαρότατη καταγγελία Μπίγγου: Ο Δήμος κάνει τη Τρίτη 1/9/2015 διαγωνισμό για εκτελεσμένο έργο, για το ποιος θα στήσει τις στημένες παράγκες στο παζάρι!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Η σοβαρότατη καταγγελία που δημοσιοποίησε ο Μιχάλης Μπίγγος στην προσωπική του σελίδα στο facebook (κλικ εδώ) αναφέρεται σε μία υπόθεση που «βγάζει μάτια». Όπως χαρακτηριστικά γράφει (έχοντας και τις σχετικές φωτογραφίες) ενώ οι παράγκες για το παζάρι είναι ήδη στημένες από την προηγούμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου, ο Δήμος Ζίτσας κάνει διαγωνισμό μεθαύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αναδειχθεί ποιος εργολάβος πρόκειται να τις στήσει, δηλαδή «Ο ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ!!!».
 Θέτει μάλιστα το...
σαρκαστικό ερώτημα ο κ. Μπίγγος για τις παράγκες: «Όλοι όσοι περνάνε τις βλέπουν!!! Είναι στημένες, τι ανάδοχο θα βγάλει για έργο που έγινε???».

Παράνομο;
Είναι προφανές, ότι στο βαθμό που τα γεγονότα είναι όπως ο κ. Μπίγγος τα περιγράφει, θα πρόκειται για εμπλοκή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ή/και της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης σε παρανομία εάν γίνει ο διαγωνισμός της Τρίτης 1/9/2015 (κλικ εδώ), αφού δεν μπορεί να αναδειχθεί ανάδοχος για ήδη κατασκευασμένο έργο (εδώ και εδώ).
Από την άλλη, με δεδομένο ότι η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας με την οποία αποφάσισε να κάνει το παζάρι από 5 – 12 Σεπτεμβρίου 2015 πέρασε από “μύρια κύματα” και προσφυγές του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων προς την Αποκεντρωμένη Ηπείρου και ξεκαθάρισε μόλις χθες 27 Αυγούστου (εδώ και εδώ), ο Δήμος Ζίτσας αποκλείεται να έκανε άλλο προηγούμενο διαγωνισμό για τις παράγκες, ο οποίος να ανέδειξε εργολάβο αφού ούτε την έγκριση της Αποκεντρωμένης είχε, αλλά ούτε και δημοσίευσε κάποια σχετική προκήρυξη ή ανάθεση.  

Αμφίβολο…
Ακόμη όλα αυτά καθιστούν αμφίβολη τη διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης, αφού όπως εκτιμάται τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν «θα ρισκάρουν» να μετέχουν στη συνεδρίαση της Τρίτης 1/9. Αλλά και εάν η συνεδρίαση τελικά πραγματοποιηθεί τι θα αποφασίσουν εάν κάποιος τους θέσει υπόψη (με ένσταση ή όχι) ότι διενεργούν διαγωνισμό για ήδη εκτελεσμένο έργο;
Σε αυτή την περίπτωση οι εκ του νόμου προθεσμίες για την εξέταση της ενδεχόμενης ένστασης ή επίσημης καταγγελίας, εκτιμάται πως καθιστούν απαγορευτικό το εναπομένον χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) ημερών μέχρι την προγραμματισμένη έναρξη της Εμποροπανήγυρης, για την νόμιμη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Η αντιπολίτευση
Τέλος ακόμη δεν είναι γνωστή η αντίδραση της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζίτσας (Γαρδίκος, Βούζας, Μανούσης, Ματσάγκας), η οποία ναι μεν (πλην Ματσάγκα) είναι υπέρ της διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης (όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών) αλλά με νόμιμο τρόπο.
Με δεδομένο ότι μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, θα ανεχθεί ή θα αποσιωπήσει ο κ. Βασ. Γαρδίκος παράνομη ανάθεση για ήδη κατασκευασμένο έργο, στο βαθμό που η καταγγελία του κ. Μπίγγου ισχύει; Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί ερώτημα για το θέμα ή θα υπερισχύσει o “Νόμος της Σιωπής”;

Η ανάρτηση Μπίγγου και οι φωτογραφίες ντοκουμέντα
Το κείμενο με το οποίο ο κ. Μπίγγος συνοδεύει τις φωτογραφίες είναι το εξής: «Ο ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ!!! Ο Δήμος Ζίτσας θα κάνει τη Δευτέρα(σ.σ. Τρίτη) 1 Σεπτεμβρίου διαγωνισμό για το ποιος θα στήσει τις παράγκες στο παζάρι, ενώ αυτές είναι στημένες από την προηγούμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου!!! Όλοι όσοι περνάνε τις βλέπουν!!! Είναι στημένες, τι ανάδοχο θα βγάλει για έργο που έγινε???»