Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Μπάνια και εκδρομές για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ζίτσας.

Η δραστηριότητα του Προέδρου του ΝΠΔΔ Ανέστη Καρατασίτσα και η “όρεξη” του Αντιπροέδρου Άλκη Βότσικα αποδίδει καρπούς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ζίτσας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής διοργανώνει και φέτος δωρεάν θαλάσσια μπάνια για τα μέλη των έξι (6) ΚΑΠΗ του, με το σχεδιασμό και την ενεργητικότητα του δραστήριου Προέδρου γιατρού Ανέστη Καρατασίτσα σε συνδυασμό με την όρεξη και τη διάθεση του Αντιπροέδρου του Άλκη Βότσικα.  
Από τις 23 Ιουλίου, οπότε και άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος, λεωφορεία από τις έδρες των ΚΑΠΗ (Ελεούσα, Ροδοτόπι, Βουνοπλαγιά, Ζωοδόχο, Μεταμόρφωση και Ζίτσα) ξεκινούν προκαθορισμένες...
ημέρες και ώρες με προορισμό το Δρέπανο Ηγουμενίτσας,  προκειμένου οι ηλικιωμένοι δημότες του Δήμου Ζίτσας να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.
Η συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ είναι μεγάλη, γεγονός που αναδεικνύει και την ανάγκη συνέχισης του συγκεκριμένου προγράμματος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
«Οι ηλικιωμένοι δημότες μας αγκάλιασαν το πρόγραμμα και ο Δήμος Ζίτσας θέλοντας να τους ανακουφίσει  από τα προβλήματα της καθημερινότητας, που τα τελευταία χρόνια διογκώνονται διαρκώς, συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα των δωρεάν θαλάσσιων μπάνιων για τα μέλη των ΚΑΠΗ του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ανέστης Καρατασίτσας.
Το πρόγραμμα των μπάνιων στη θάλασσα θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο ενώ για τον ίδιο μήνα έχουν προγραμματιστεί  μπάνια στα ιαματικά λουτρά καθώς και μονοήμερες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς οι οποίες ολοκληρώνονται το Σεπτέμβριο.
Το πρόγραμμα των μπάνιων και των εκδρομών που οργανώνει και υλοποιεί το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ζίτσας εντάσσεται στις  γενικότερες δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής.
«Η στήριξη των ηλικιωμένων αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια» επισημαίνει ο Ανέστης Καρατασίτσας εξηγώντας πως στο διάστημα των δέκα μηνών έκανε παρεμβάσεις στον εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές των ΚΑΠΗ με μοναδικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα μέλη τους. 
    Παράλληλα ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ζίτσας τονίζει την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον αντιπρόεδρό του Άλκη Βότσικα και επισημαίνει «αφουγκραστήκαμε την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας της Ζίτσας και δημιουργήσαμε ένα νέο ΚΑΠΗ εκεί. Επόμενος στόχος που ήδη έχει δρομολογηθεί είναι η λειτουργία ΚΑΠΗ στην Κληματιά» ενώ διαρκής είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να αρθούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο ΑΣΕΠ για την επαναπρόσληψη του συμβασιούχου γιατρού που εξυπηρετούσε τα μέλη των ΚΑΠΗ.