Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Π. Λιάκος & Αλ. Βότσικας: Διανομή φρούτων σε οικονομικά αδύναμους δημότες του Δήμου Ζίτσας…

Ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, σταφύλια, δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και κηπευτικά.
    Ο Αντιδήμαρχος Άλκης Βότσικας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Λιάκος παρέλαβαν ποσότητα των φρούτων αργά σήμερα το μεσημέρι από το Δήμο Ιωαννιτών που είναι ο επικεφαλής εταίρος του Προγράμματος Επισιτιστικής  και Βασικής Υλικής Συνδρομής και υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας, μέσω της οποία θα διανεμηθούν φρούτα και κηπευτικά σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, απόρους και ιδρύματα της Π.Ε. Ιωαννίνων.
    Η διανομή ξεκινά το...
πρωί της Παρασκευής (21/8/2015) με τρεις (3) τόνους ροδάκινα. Τα φρούτα με τη συνδρομή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων θα δοθούν στους 550 και πλέον δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου και τα 250 μέλη του Προγράμματος Επισιτιστικής  και Βασικής Υλικής Συνδρομής το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 26 Αυγούστου.
    Η διανομή φρούτων θα συνεχιστεί προς τους δικαιούχους και το επόμενο διάστημα με νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, σταφύλια, δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και κηπευτικά. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα «τρέχει» παράλληλα με το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής και ουσιαστικά  πρόκειται για την υλοποίηση Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενισχύει Έλληνες παραγωγούς για να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, καλύπτοντας μέρος των απωλειών που έχουν υποστεί εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο.
    Πρόσβαση στην παραλαβή των προϊόντων έχουν όσοι πραγματικά τα έχουν ανάγκη, με βάση κυρίως οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα: οι δικαιούχοι κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, των  κοινωνικών παντοπωλείων και οι ωφελούμενοι του «Ε.Π επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ/FEAD)».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ
    Στις 26 Αυγούστου λήγει  η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους δικαιούχους για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής που αφορά στην διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
    Η υποβολή της Αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://www.idika.org.gr/teba/ είτε προσωπικά χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του συστήματος ΤΑΧΙS είτε απευθυνόμενοι στο Δήμο Ζίτσας.
    Για να υποβάλλουν την αίτηση οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
  •     ΑΜΚΑ όλης της οικογένειας
  •     Ταυτότητα
  •     Ε1 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014)
  •     Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014).
  •     Εκκαθαριστικό σημείωμα 2015
  •     Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στο νέο Δημαρχείο, (Λ. Ελευθερίας και Ευκλείδη, Ελεούσα) από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00πμ-13.00μμ. Πληροφορίες: Χαντζοπούλου Δήμητρα 26533 60023 και Οικονόμου Βασιλική 26533 60025